Navštíveno 2608x

Kde na netu koupit hodinky, aby byla zaručena serioznost a originalita, jedná se mi konkrétně o tyto hodinky Casio Edifice EFR 533BK-8A
[ Link ] , nebo raději koupit starší cca 3roky CASIO Edifice EQW-500DBE-1AVER
[ Link ] ...? odkaz je jen ilustrační...
Hodinkářům asi nebude moc po chuti výběr hodinek od Casio.
Serioznost a hlavně originalita u Casií za 5k? To není případ pro hodinkáře..... :-D :-D :-D
no myslel jsem to dobře...:-D každý má jiný možnosti a hlavně ne každý potřebuje hodinky za 20-30 tisíc . neuvědomil jsem si, že pro někoho tady jsou hodinky a ještě ke všemu "jen" casia plevel...., nakonec vybráno a objednáno bez rady ... CAsio Wave ceptor
[ Link ] 
Tak ono to není o plevelu, ale o to prastarém vědomí, že "hodinkáři" se z principu funkce vyžívají v dokonalosti zejména přesné a mnohdy ručně skládané mechaniky, což je "gro" celého oboru, přitom je lhostejno, jesli to stojí 5k či 500k.... takže co řešit na seriové hromádce kovu a plastu, kterou řídí nějaký krystal, že...
Jinak krásné kolotoče, jak dlouho trvá na tom při letmém pohledu zjistit, kolik je vlastně hodin? :-D

15.12.2013, 07:14 |
KFL | Upraveno: 2013-12-15 07:15:31
Neni pravda, Casio je nahodou i mezi hodinkari uznavanou znackou, byt na Chronomagu frci spis Gshocky :).
Jinak moc neporadim, ale myslim, ze u Casia je celkem fuk, jestli koupis vybehlej model nebo novej, kvalita bude dobra u obou :). Ono v tyhle cenovy hladine je tezkop orovnavat, je to vsechno v zasade stejny.
A kde koupit, to je tezko rict - ja svoje Gshocky kupoval na ehodinky.cz, byl tam rozdil v cene pres litr napr. proti Koscomu a jinym.
Edit: za tyhle prachy uz mas slusny mechaniky (napr. neznicitelne Seiko Monster). Jen doplnuju, abych splnil mechanickou povinnost :).

15.12.2013, 07:45 |
Tomcat.530i | Upraveno: 2013-12-15 07:47:11
No, nevím nevím, CASIO už není co bývalo, je to už taky nekvalitní čína. Mám konkrétně Edifice EF-562
[ Link ] A už do nich 3x nateklo. :-( 2x v rámci reklamace řešeno výměnou za nové. Příště za mě už CASIO ee
Ještě dodám, že jsou neskutečně náchylný na mg. pole, zjistil jsem že když je nechám ležet u stolních repráčků, za noc se zpozdí i o 15 minut.
Tak lepší případ je, když to nateče do Casio Čína, než do Breitlingů Čína:-)))
Já mám taky Casia a to digitálky z roku 2000, který jsem dostal k narozkám, dosud je v nich originální baterie = 13. rok a byly se mnou od 4000nmv až po koupání v moři a to vše s neskutečnou přesností a hlavně spolehlivostí a výdrží displeje. K tomu kovové tělo a safírové sklo. To vše za cenu 1500Kč. A tak mají vypadat hodinky! Tak proče ne uvedená Casia? Myslím, že v záplavě jiných klasika a dobrá kvalita.
A jako další mám Edoxy, stály nemalý peníz, bateie už měněná po dobu 3 let, kolega má ty samé, měněn v záruce celý stroj, protože ty jeho "udělaly hravě hodinu za 45 minut"... Made in Swiss.
Též jsem měl DIGI Casia z roku 2002, původní baterie a šlapou dodnes. Jenže to ještě bylo made in Japan.
kupte si mechanický a nemusíte řešit žádný baterky :)
mě v bývalých Tissotkách vydržela baterka max 3-4roky
jinak je Made in Swiss a Swiss made, evidentně to asi bude rozdíl :)
Z hlediska zpracování a spolehlivosti určitě není u Casia problém. Poměr cena/výkon je velmi dobrý.
G-Shocky asi uznávají i hodinkáři i když to neříkají moc nahlas :) Ale pro radost bych volil asi něco více zajímavého.
Nejsem hodinkář, ale líbí se mi třeba tyto:
[ Link ] Nebo:
[ Link ] Časem asi tyto:
[ Link ]

17.12.2013, 19:02 |
koren | Upraveno: 2013-12-17 19:05:09
ja mam teda tydle casia (asi nejlevnejsi oceanus?)
safir, titan, rizeni radiem na vsech frekvencich, solarni dobijeni, zpracovani celkove moc gutt
no a moc je nenosim, radsi bych fakt koukal po necem co ma aspon trochu "dusi"