Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Náhrada za naftový palivo do bufíka.

o Navštíveno 4001x o
o 07.12.2013, 14:05 | Komba
Nevíte prosímvás zda se dá něčím nahradit nafta,jako pohon na bufíka?Zda by bylo něco trochu levnějšího?Mam teď 6 BON 3 bufíka.Děkuju za nápad

o 07.12.2013, 14:19 | Jozzo
proč ne nafta?
o 07.12.2013, 14:20 | Honza2.016v
vyjetá hydraulika
o 07.12.2013, 15:55 | haskyvr6
Mam teplovodni Webasto (velikost jako z autobusu) a ma v manualu schvaleny i benzin a topne oleje. Jednou jsem tam pridal do 15 ltr nafty 5 ltr mot. oleje a jel jak vino bez kouře ;-)
o 07.12.2013, 16:53 | Komba
Když by to mohlo ject na něco jiného než nafta a bylo by to za poloviční cenu,tak proč ne.To topení nemam jenom na zavlažování v autě,ale je to do dílny,takže si veme trochu víc.
haskyvr6: ten topný olej se dá normálně koupit pod tímto názvem?namátkou jsem koukl na net a žádný nabídky jsem nenašel.Ten motorovej jsi tam dal vyjetej? dik
o 08.12.2013, 08:30 | haskyvr6
Ja ho také nemám na zavlažování auta ale na vytápéní cisterny 33 m3, taky si něco vezme ;-) Olej nebyl vyjetý, toho bych se bal ze to zanese buď filtr nebo trysku, ale kdyby byl vyjetý, přefiltrovaný a namíchaný v rozumném poměru do nafty, tak bych se toho nebál. Topné oleje jsou lehké uhlovodíky, zjednodusene receno je to jako nafta. V zahranici se da koupit i na pumpe, napr v Nemecku, Beneluxu nebo Francii jako červená nafta. NESMÍ byt pouzita pro pohon motorů ale normalne se na to jezdi, zemedelci muzou, do topeni nebo do chladiciho agregatu taky muzes, nejednou jsem videl ze brali celnici vzorky z nadrze jaka nafta tam je. Nevim odkud jsi, ale tady u nas za čárou v DE ti to normalně do kanystru (pouze do nej) prodaji. Nicméně i to není za poloviční cenu. Ja být tebou tak experimentuji, namíchám si naftu treba s olejem z fritaku z hospody, vyjety filtrovany a zkousel bych pomalu zvysovat pomer oleje. V nejhorsim zase zvysis pomer nafty, dle me neni co zkazit, maximalně ti nenastartuje a svičku muzeš vždy vyndat a vyčistit ;-)
o 08.12.2013, 12:55 | Komba
Taky ta první reakce nebyla na tebe :) Nový motorový olej je ještě dražší než litr nafty ale,pokud jsi neměl na mysli nějaký friťákový.Já bydlim na západě,u Klatov,bohužel nemam jak se dostat pro tu červenou naftu,ale slyšel jsem že na ní jezdí zemědělci v technice a když mi kamarád ukázal co to udělalo s HDíčkem,tak bych to do auta nechtěl.Zkusím ze začátku co to bude dělat stím olejem jak říkáš,díky za radu :)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3238 sekund.