Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Kinofilmová zrcadlovka Nikon

o Navštíveno 1502x o
o 01.12.2013, 20:39 | C...arlos
Ahoj, je tu hodně zkušených fotografů a chtěl bych znát vaše názory na toto téma a možná mi i pomoci s výběrem.

Drobná anotace mého dotazu. Fotím amatérsky a vlastním Nikon D300 a Nikon F601s. V současné době mě popadla myšlenka, že bych si pořídil lepší kinofilmovou zrcadlovku a zde jsem narazil na to, že je plno modelů (Nikon) a jsou na ně různé, nebo vůbec žádné recenze a když tak AJ, což je pro mě trochu problém. Vím, že už je možná doba kinofilmu minulostí, ale i přesto se najdou lidé, kteří kinofilm úplně nezatracují. Moje motivace je právě to určitě tajemno při fotografování kinofilmem a pak také to, že přece jen "full frame" je pro mě zajímavý a vysněný :-)

Na co jsem při projíždění narazil tak je Nikon F5, musím říct, že se mi hodně líbí, cena na ebay je cca 7k.Což je asi strop i cenově. Další co jsem našel tak Nikon F90x ty se dají sehnat i u nás.

Co se týče objektivů tak to je otázka. Mám 35ku G. Nikon 50ku D, plus nějaký další.

Takže pojďme diskutovat o "historii" :-) Díky

K.

o 01.12.2013, 20:50 | Proffesor_W
proč?
o 01.12.2013, 21:16 | C...arlos
Chtěl bych slyšet zkušenosti, názory, nápady. A ty dvě zrcadlovky jsem hodil jako možné kandidáty.

K.
o 01.12.2013, 21:31 | Proffesor_W
ja myslim proc kinofilm? jaky k tomu mas duvod? chces si hrat s vyvojkama nebo jiny duvod?
o 01.12.2013, 21:40 | C...arlos
Důvodem je experiment, ale taky trochu pokušení. Mám chuť zkusit něco jiného. Ale jinak dobrá otázka, to určitě.
o 02.12.2013, 07:55 | Zdeny60
Klasická fotgori ena film má dnes poříd své kouzlo a rozhodně bych to nezatracoval. Že to je pomalé, pracné a výsledek nejistý, je věc druhá. Já jsem pro.
Ale jaký typ, netroufnu si říct.
o 02.12.2013, 08:04 | Kamil
Dřív jsem o tom taky přemýšlel, zkusit pro zábavu nějakou filmovou zrcadlovku, ale pak jsem se na to vykašlal. Pokud nechceš fotky jen klasicky vyvolat, ale chceš je i nějak upravit, tak připočítej k ceně filmu i náklady na oskenování(nebo pořízení skeneru).
o 02.12.2013, 08:34 | Mr.Scully | Upraveno: 2013-12-02 08:35:09
Já myslím, že ten "půvab" vezme za své, až se s tím budeš x hodin matlat a výsledek bude horší než z digitální zrcadlovky. "Půvab" to bude mít možná tak první hodinu :-) Bohužel ale jinak neporadím, kinofilm jde mimo mě.
o 02.12.2013, 10:27 | Area51
C...arlos: Nenech se odradit a jdi do toho :) Kinofilm je úžasné medium a ten pocit kdy ti z vývojky začne vykukovat fotka je nenahraditelný :) Já jsem si dokonce nechal seřídit a dát do pořádku Yashicu LM, což je na negativ 6x6cm a těším se jak malej kluk až s ní začnu fotit :) Jinak na kinofilm používám Nikon FM+motor MD-12 objektivy mám 16,35 a 85mm. Jestli jsi pražskej tak se můžem domluvit na nějakým testu :)

foto k příspěvku  od Area51

o 02.12.2013, 19:28 | C...arlos
Kluci díky moc za poznatky. je fakt, že hodně zvažuju jestli do toho jít nebo ne. Když si vezmu, že výsledky z F601 nemám zas tak špatné, tak by to mohlo jít i s něčím lepším. Láká mě právě ten plnej formát a pevná skla.

Area51: z Prahy bohužel nejsem. Ale jinak v dědictví mám i Yashicu D ve funkčním stavu, ale ještě jsem se nedokopal ji rozchodit. Můžeš hodit tip na dobrý svitkový papír?
o 04.12.2013, 10:26 | Area51
C...arlos: Nemůžu, ještě jsem na to nikdy nefotil :-D Jen jsem ji dal do opravny a čekám až se mi vrátí. Ale myslím, že s Foma nebo Ilford pro začátek chybu neuděláš :)
o 04.12.2013, 15:45 | Proffesor_W
kdyz bych si mel koupit neco na film, urcite si nekoupim klasickou 35mm ale investuju do stredniho formatu alespon, at to ma nejakou vyhodu oproti digitalu
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3467 sekund.