Navštíveno 1502x

Ahoj, je tu hodně zkušených fotografů a chtěl bych znát vaše názory na toto téma a možná mi i pomoci s výběrem.
Drobná anotace mého dotazu. Fotím amatérsky a vlastním Nikon D300 a Nikon F601s. V současné době mě popadla myšlenka, že bych si pořídil lepší kinofilmovou zrcadlovku a zde jsem narazil na to, že je plno modelů (Nikon) a jsou na ně různé, nebo vůbec žádné recenze a když tak AJ, což je pro mě trochu problém. Vím, že už je možná doba kinofilmu minulostí, ale i přesto se najdou lidé, kteří kinofilm úplně nezatracují. Moje motivace je právě to určitě tajemno při fotografování kinofilmem a pak také to, že přece jen "full frame" je pro mě zajímavý a vysněný :-)
Na co jsem při projíždění narazil tak je Nikon F5, musím říct, že se mi hodně líbí, cena na ebay je cca 7k.Což je asi strop i cenově. Další co jsem našel tak Nikon F90x ty se dají sehnat i u nás.
Co se týče objektivů tak to je otázka. Mám 35ku G. Nikon 50ku D, plus nějaký další.
Takže pojďme diskutovat o "historii" :-) Díky
K.
Chtěl bych slyšet zkušenosti, názory, nápady. A ty dvě zrcadlovky jsem hodil jako možné kandidáty.
K.
ja myslim proc kinofilm? jaky k tomu mas duvod? chces si hrat s vyvojkama nebo jiny duvod?
Důvodem je experiment, ale taky trochu pokušení. Mám chuť zkusit něco jiného. Ale jinak dobrá otázka, to určitě.
Klasická fotgori ena film má dnes poříd své kouzlo a rozhodně bych to nezatracoval. Že to je pomalé, pracné a výsledek nejistý, je věc druhá. Já jsem pro.
Ale jaký typ, netroufnu si říct.

02.12.2013, 08:04 |
Kamil Dřív jsem o tom taky přemýšlel, zkusit pro zábavu nějakou filmovou zrcadlovku, ale pak jsem se na to vykašlal. Pokud nechceš fotky jen klasicky vyvolat, ale chceš je i nějak upravit, tak připočítej k ceně filmu i náklady na oskenování(nebo pořízení skeneru).

02.12.2013, 08:34 |
Mr.Scully | Upraveno: 2013-12-02 08:35:09
Já myslím, že ten "půvab" vezme za své, až se s tím budeš x hodin matlat a výsledek bude horší než z digitální zrcadlovky. "Půvab" to bude mít možná tak první hodinu :-) Bohužel ale jinak neporadím, kinofilm jde mimo mě.
C...arlos: Nenech se odradit a jdi do toho :) Kinofilm je úžasné medium a ten pocit kdy ti z vývojky začne vykukovat fotka je nenahraditelný :) Já jsem si dokonce nechal seřídit a dát do pořádku Yashicu LM, což je na negativ 6x6cm a těším se jak malej kluk až s ní začnu fotit :) Jinak na kinofilm používám Nikon FM+motor MD-12 objektivy mám 16,35 a 85mm. Jestli jsi pražskej tak se můžem domluvit na nějakým testu :)

Kluci díky moc za poznatky. je fakt, že hodně zvažuju jestli do toho jít nebo ne. Když si vezmu, že výsledky z F601 nemám zas tak špatné, tak by to mohlo jít i s něčím lepším. Láká mě právě ten plnej formát a pevná skla.
Area51: z Prahy bohužel nejsem. Ale jinak v dědictví mám i Yashicu D ve funkčním stavu, ale ještě jsem se nedokopal ji rozchodit. Můžeš hodit tip na dobrý svitkový papír?
C...arlos: Nemůžu, ještě jsem na to nikdy nefotil :-D Jen jsem ji dal do opravny a čekám až se mi vrátí. Ale myslím, že s Foma nebo Ilford pro začátek chybu neuděláš :)
kdyz bych si mel koupit neco na film, urcite si nekoupim klasickou 35mm ale investuju do stredniho formatu alespon, at to ma nejakou vyhodu oproti digitalu