Navštíveno 1447x

Zakoupil jsem v roce 2005 nové auto na leasing, který jsem doplatil v roce 2010. V roce 2009 jsem auto rozřezal a s vozem samozřejmě nejezdil. Po dobu leasingu bylo pojištění hrazeno v leasingových splátkách. Auto však v roce 2009 nebylo ani na STK ani na emisích a doposud nejezdí.
Otázka zní: vůz jsem v roce 2010, kdy jej Skofin odhlasil na mě nepříhlasil na své jméno a ani jej nepojistil. RZ jsem samozřejmě ani nevyřadil. Všichni ví jak ta fabie vypadá, a tak je každému jasno, že to auto nikdy nebudu na sebe zapisovat.
Na netu jsem se dočetl spoustu názoru, že pokud v případě kdy mě osloví vydřiduch ČKP, prokážu, že vůz nebyl na STK, emisích, nebyl ani na evidenčce v době převodu a doložím fotkama či potvrzením ze servisu, že je auto "mrtvé", že by auto měli bez problému vyřadit. Jelikož nevím jak se bude ČKP tvářit, na auto nesahám, nikde nic nepřehlašuju a ani nikde nic neřešim. Když jsem zavolal do ČKP, tak u daného auta neeviduji problém a taktéž mi paní nedokázala odpovědět. Pouze mě zdupala, že jsem nedal RZ do depozitu nebo nezlikvidoval vůz ekologicky.
Myšlenka: když jsem auto nepřihlásil tak jsem jej mohl v roce 2010 někomu "papírově prodat" a mě to nemuselo vůbec tankovat a auto vůbec nemám.
Nebo? Poraďte...
Jsou na to pripadne i firmy s pravnim poradenstvim. Jinak bych to dolozil fotkama a zaslal jim to.
Kdybys to auto někomu "prodal", tak by tu částku vydírali po něm. Musel by jsi poslat kupní smlouvu, kterou si ověřují. Zrovna tento týden mi došlo ať zaplatím 4100,- za nepojištěnou motorku. Za období, kdy jsem motorku prodal do teď.

27.11.2013, 12:31 |
Octávák | Upraveno: 2013-11-27 12:35:56
Jestli to není tajné, kolik po tobě chtějí? Po mě chtěli za 51 nepojištění auta 6.800,- což byla docela mašle... S tím převodem to asi není řešení, to by vymáhali po něm, takže asi jedině opravdu oslovit někoho, kdo se v tom právně vyzná, jinak tomu nedávám šanci a dle mýho se ani těma fotkama moc zabývat nebudou, ale zkusit to asi chce. Mají na to nějakej web a tam se jim to dá vše nahrát
Octávák: pokud by se ozvali tak 2.5 roku ( 800 dní ) po 60 korun den? Prostě nesmysl. V pondělí oslovím nějakou firmu. Uvidíme. Nikdo nic zatím nechce, ale konečně jsem se odhodlal to řešit.
po mě chtěli 130 kaček za každej den šmejdi... Ten odkaz co sem dal Radlojs vypadá hodně rozumně

01.12.2013, 07:45 |
Tea Ty co uvedl Rajdlos mi také pomohli, doporučuji.