Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Dotaz pojištění / nepojištění vozu - ČKP

o Navštíveno 1447x o
o 26.11.2013, 23:09 | manolo
Zakoupil jsem v roce 2005 nové auto na leasing, který jsem doplatil v roce 2010. V roce 2009 jsem auto rozřezal a s vozem samozřejmě nejezdil. Po dobu leasingu bylo pojištění hrazeno v leasingových splátkách. Auto však v roce 2009 nebylo ani na STK ani na emisích a doposud nejezdí.

Otázka zní: vůz jsem v roce 2010, kdy jej Skofin odhlasil na mě nepříhlasil na své jméno a ani jej nepojistil. RZ jsem samozřejmě ani nevyřadil. Všichni ví jak ta fabie vypadá, a tak je každému jasno, že to auto nikdy nebudu na sebe zapisovat.

Na netu jsem se dočetl spoustu názoru, že pokud v případě kdy mě osloví vydřiduch ČKP, prokážu, že vůz nebyl na STK, emisích, nebyl ani na evidenčce v době převodu a doložím fotkama či potvrzením ze servisu, že je auto "mrtvé", že by auto měli bez problému vyřadit. Jelikož nevím jak se bude ČKP tvářit, na auto nesahám, nikde nic nepřehlašuju a ani nikde nic neřešim. Když jsem zavolal do ČKP, tak u daného auta neeviduji problém a taktéž mi paní nedokázala odpovědět. Pouze mě zdupala, že jsem nedal RZ do depozitu nebo nezlikvidoval vůz ekologicky.

Myšlenka: když jsem auto nepřihlásil tak jsem jej mohl v roce 2010 někomu "papírově prodat" a mě to nemuselo vůbec tankovat a auto vůbec nemám.

Nebo? Poraďte...

o 27.11.2013, 07:56 | Rajdlos
Jsou na to pripadne i firmy s pravnim poradenstvim. Jinak bych to dolozil fotkama a zaslal jim to.
o 27.11.2013, 08:19 | kincmar
Kdybys to auto někomu "prodal", tak by tu částku vydírali po něm. Musel by jsi poslat kupní smlouvu, kterou si ověřují. Zrovna tento týden mi došlo ať zaplatím 4100,- za nepojištěnou motorku. Za období, kdy jsem motorku prodal do teď.
o 27.11.2013, 12:31 | Octávák | Upraveno: 2013-11-27 12:35:56
Jestli to není tajné, kolik po tobě chtějí? Po mě chtěli za 51 nepojištění auta 6.800,- což byla docela mašle... S tím převodem to asi není řešení, to by vymáhali po něm, takže asi jedině opravdu oslovit někoho, kdo se v tom právně vyzná, jinak tomu nedávám šanci a dle mýho se ani těma fotkama moc zabývat nebudou, ale zkusit to asi chce. Mají na to nějakej web a tam se jim to dá vše nahrát
o 28.11.2013, 19:30 | manolo
Octávák: pokud by se ozvali tak 2.5 roku ( 800 dní ) po 60 korun den? Prostě nesmysl. V pondělí oslovím nějakou firmu. Uvidíme. Nikdo nic zatím nechce, ale konečně jsem se odhodlal to řešit.
o 28.11.2013, 20:04 | Rajdlos
o 30.11.2013, 21:39 | Octávák
po mě chtěli 130 kaček za každej den šmejdi... Ten odkaz co sem dal Radlojs vypadá hodně rozumně
o 01.12.2013, 07:45 | Tea
Ty co uvedl Rajdlos mi také pomohli, doporučuji.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4108 sekund.