Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Jaké outdoorové oblečení

o Navštíveno 1387x o
o 26.11.2013, 18:57 | xSam
Ahoj, potřebuji poradit ohledně oblečení.
Začala zima a já nemám nic na zimní turistiku.
Teď jsem se vrátil z Krkonoš a trpěl jsem jako kůň protože mi byla zima a byl jsem zpocený jako prase.
Tak jsem se rozhodl, že pořídím oblečení na zimní/podzimní turistiku, které bude funkční. Opravdu hodně se potím, tak potřebuji něco co perfektně odvádí vlhkost. Pak nějakou mikinu/svetr který bude lehký a teplý a pak nějakou větru a vodě odolnou bundu, co bude prodyšná, teplá a lehká. Pak nějaký podvlíkačky.
Případně mi prosím poraďte jak se oblékat, aby člověk byl v teple a suchu i po 20Km tůře po horách.
Co se týče ceny, tak něco levnějšího, dá se?
Budu vděčný za každý příspěvek.
Díky moc
xSam

o 26.11.2013, 19:07 | Tweety_xx
jako mikinu můžu doporučit quecha, prodává je dekatlon. Jsou i dost levné co mám vyšla snad kolem 100. Je to lhnouká fleecová mikina, je v ní teplo a odvádí slušně. Mám ji jako pracovní (sem v UK, chlad, vlhko) a na tom mám obyč bundu snad z lidlu nebo odkud a já sem v suchu ale bundu mám zespod večně vlhkou tím jak už to bunda ven nepustí. Taže mikinu může jen doporučit. I nějaké trička mám od teže značky a v pohodě.
o 26.11.2013, 19:12 | Downland
trochu OT ale ja chodim v kratasech celorocne i pri -20 :)
o 26.11.2013, 19:19 | Meteorik
Osobně mám zkušenosti s oblečením z merino vlny (spodky, trička) a fungují naprosto perfektně, nesmrdí ani propocené po třech dnech v Julských alpách. Cenovka je vyšší, ale rozhodně se to vyplatí. Na běžnou turistiku bych koukl po věcech od Klimatexu. Zatím mám jen dvoje kalhoty (zimní a podzimní) a oboje super s rozumnou cenou. Bundu neporadím pořád hledám, ale po zkušenostech s levnějšíma značkama rozhodně doporučuju být opatrný, jsou to pak vyhozené peníze. S věcma od Moiry má zkušenosti přítelkyně a moc kladné ohlasy to nejsou, ale že by v tom mrzla se říct nedá.
I na kratší pochody v zimně se mi zatím osvědčilo vzít ssebou do batůžku jednu teplejší mikinu a tričko (klidně i obyč) a po výstupu se převléct. Cestou dolů už se tolik nezapotíš a v suchém a teplejším je sestup příjemnější.
o 26.11.2013, 19:37 | Kamil
jako Meteorik - zkus Klimatex
o 26.11.2013, 20:11 | Cenda
Nedavno jsem si koupil bundu od Colubie, duty vlakna s reflexni vrstvou. Zatim v tomhle pocasi hodne v pohode, at jsem venku, nebo v pokoji, tak je mi furt akorat a nijak zvlast se v ni nezpotim. Stala neco pres trojku.
o 26.11.2013, 21:48 | imax
Ja bych odporucil Siaplex od znacky STL. Urceny spis na board, ale je to delane na pot a vodni stlpec 20000mm coz je na bundu slusna hodnota. Nektere maji take odnimatelne rukavy kdyz uz jse hodne oteply. Na SK je prodavaji a asi nebude problem i do CZ.
[ Link ]
o 27.11.2013, 00:04 | Tweety_xx
JJ jak píše meteorik, s bundou je to na pytel. Ono ti to může odvést pot sebelí, ale jak to zastaví bunda je to na prd.
o 29.11.2013, 19:53 | hanx
V tomhle odvětví každému kdo chce rád poradím. Dělám do toho :-) Značka Bergans (Norsko) a Klattermusen (Švédsko) - mezi outdoorovými je to topka. Devold špička mezi prádlem z merino vlny. Pro AHC bych dokázal vymyslet nějakou slevičku.

Co se týče membránových bund, dám vám tip, kterým navážu na post od Tweetyho - nekoukejte pouze na vodní sloupec. Když klečíte nebo sedíte ve sněhu, tak na to, aby bunda nepropustila vodu, vám stačí 15 000 mm, cokoliv výš už je pro lidi, kteří to opravdu hodlají používat i jako pláštěnku :-) Ne všichni chodí ven, když celý den prší.

Prodyšnost je opravdu důležitá vlastnost. Někteří výrobci jí ani u drahých bund neuvádějí. Tam se pozná rozdíl mezi kvalitní membránovkou a šuntem. Pro porovnání - top modely od nejmenované, ale velmi známé české značky, která díky marketingu obléká český olympijský tým, mají 800 až 3000 g/m2/24h. Základní modely Bergansu začínají na 15 000 g/m2/24h.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3798 sekund.