Navštíveno 3736x

Ahoj, řeší se tu všechno, tak si myslím, že i účastnické zásuvky (ÚZ) nebude neřešitelné téma.
Mám dva dotazy:
1. existuje sdružená zásuvka pro SAT i pro Internet v jednom?
2. jaký je rozdíl v průběžné a koncové ÚZ.
Díky
Karel
sory za OT, ale píše se kadel, ne Karel :))
walish :-D :-D :-D
kadel :-D

25.11.2013, 20:24 |
Ravo | Upraveno: 2013-11-25 20:25:27
Nějáký číňan mi to nabízel, kombinaci TV+R+SAT+Cat5E v klasickým rozměru, ale nešel bych do toho, instalace musí být pekelná narvat to všechno do jedné KU68.
Šel bych cestou dvojzásuvky nebo dvou single zásuvek vedle sebe, ideálně ve stejným designu jako mám vypínače a zásuvky 230V. Každý seriozní výrobce toto nabízí ve svým modulárním řešení (ABB, Legrand, atd...)
např ABB Tango (ostatní výrobci to mají hodně podobně):
[ Link ] [ Link ] [ Link ] [ Link ] [ Link ] + nějáký keystone dle vlastního výběru...
A k tvému dotazu, SAT zásuvka je vždy koncová (je v ní splitter který dělí TV a SAT signál), nelze přes ni pouštět ani fantomové napájení pro zesilovače

25.11.2013, 20:35 |
Fonfy 1. existuje
2. priechodna zasuvka - 1 koax. prichadza a 1 koax. odchadza dalej. Kazda zasuvka ma nejaky utlm.
koncova zasuvka - 1 koax. prichadza a dalej uz nic nepokracuje.
1) Existuje, používám ji ve společných rozvodech, kde by se jinak musela kroužit další krabice. Vejde se to úplně v pohodě, protože zásuvka na RJ45 je ve víčku, které je samostatné a jde dát na klasickou ÚZ. Má to jednu nevýhodu, je zapojena 100MB, ale je tam příprava i na vyšší rychlost, jen se to musí prodrátovat, ale zatím jsem ten problém nikde neřešil.
2) průběžná zásuvka - smyčkované rozvody, používá se převážně v panelákách
koncová zásuvka - běžné rozvody, kde ze zásuvky už nic nepokračuje dál
Ravo: Nemáš pravdu, sat zásuvka je samozřejmě i průběžná, nepoužívá se často, ale občas se hodí.
Ravo: díky moc. Mě šlo právě jen o SAT a UTP, nic víc v té zásuvce nebude.
Fonfy: Můžeš hodit nějaký odkaz?

25.11.2013, 20:46 |
Fonfy tak, tak ako P.E.T.R
1. Ano existuje mrkni po tyhle
[ Link ] prodavaji na víc místech.
Jedná se o polskou (Čínskou) výrobu ale co jsem měl možnost dělat měření a nastavování na několika STA kde byli tyto zásuvky použité, tak s nimi nebyl nikdy problém. Do 68ky se ti to většinou bez problémů vejde, i když občas to chce trošku zručnosti :-).
2. Průběžné zásuvky se používají hlavně v rozvodech, které nejsou do hvězdy (1 hnízdo odkud jsou vedeny kabely ke každé zásuvce zvlášť)ale používají se při zapojení zásuvek do serie. Ve starých sta rozvodech byl kabel ve stoupačce vždycky jen jeden a zásuvky byly dle útlumu odstupňovány. U průchozích zásuvek se uvádí vždy útlum průchozí a odbočný např 2/4; 1/7 atd. kde 1 je útlum průchozí k další zásuvce a druhé číslo je odbočné (k televizi). Koncové by se pak měli používat vždy na konec větve, buď je na větvy jen jedna zásuvka koncová, nebo několik průběžných a jedna koncová.
Samozřejmě jsou průchozí/koncové satelitní o televizní zásuvky.
to Ravo: já třeba používám satelitní zásuvky pro napájení TV zesilovačů po koaxu (samozřejmě pouze v síti DVB-T/R). Existují i TV zásuvky s průchozím stejnosměrným napájením ale cena je zbytečně vysoká.
Já osobně se original zásuvkám vyhýbám a používáme na vše Triax (rozměry sedí s originaly)
kuwa psal sem to nějak dlouho :-D
Jak píše Petr: když přijdeš k rozvodu , kterej je do serie a potřebuješ přijímat sat třeba až na koncovou tak ti nic jinýho nezbyde, než je vyměnit za satelitní průchozí :-)
prosím bez OT :-)
Kadel(R)
Co je to prosím vás za mánii s těma Kadlama. Jsem nějak mimo mísu.
Jinak kluci díky moc, projdu ten odkaz.
K.

25.11.2013, 21:40 |
AR C...arlos: člen kadel21 vždy na konci svého postu uvede "kadel" jako podpis a tys napasal karel ;) tak proto ta narážka
AR: ach so...
Interní vtípek, to beru.
LOL zrovna dneska když byl kadel tak aktivní v jiném tématu jsem měl chuť se zeptat, proč se pořád podepisuje, když každý vidí jeho nick v hlavičce příspěvku :-)))

26.11.2013, 08:01 |
AR Tak to mě vrtá hlavou už delší dobu a taky sem se ho chtěl na to zeptat ;)
[ Link ] budu kupovat tuto. Jen mi řekněte jak napojit ten UTP kabel. Krimplovací kleště si koupím, protože je využiju i jindy.
V současnosti mám natažen internet vzduchem od poskytovatele Starnet. Je to řešeno tak, že mám na střeše anténu a kabel vede až do routeru. na anténě mám RJ45 konektor. Vede to skrz husí krk zdí a chci ten kabel přerušit. Jeden konec dát do ÚZ a na druhý konec nakrmiplovat RJ45 konektor. Můžete poradit jestli to tak může být?
K.
Je to přesně, jak jsi napsal. Kabel štípneš, jeden konec připojíš do ÚZ a na druhý dáš konektor RJ45 a zapojíš do té zásuvky.
C...arlos: jenom pozor na to, aby to po tom utp nebylo i napajene. Pak to rizni radsi az u te napajeci kostky - co vede z portu oznaceneho jako LAN.

27.11.2013, 11:28 |
Ravo na 99% tam bude i napájení (PoE) a to mu na té zásuvce co dal v linku nepojede (podle obrázku tam má zapojení jen pro Cat5 - jen dva datové páry 1+2, 3+6, pro PoE potřebuješ i zbylé dva páry 4+5,7+8)