Navštíveno 1764x

Setkal jste se nekdo s necim podobnym? Stejnym zpusobem blbne jak HDMI1 tak HDMI2 vstup. Zdroj je htpc a na ceste receiver. Do receiveru je zapojeny i xbox a ten dela to same. Stane se to treba jen parkrat za den. Vesmes se s tim da zit. Pri koukani na televizni signal se to nikdy nestalo.
[ Link ]
Jeste jedna vec. Driv to hazelo stiny do cervena a ted do modra poslednich par dni :)
Zkus zapojit přístroje na pŕimo (mimo av receiver) a použít jiný kabel.
To me taky napadlo. Jinak vse beha po hdmi. Receiver je nejaka levna Yamaha, co by mela jen signal propoustet dal.
Mam zhruba 5 let plazmu Pana a byla v servise jenom jednou - nechtela se zapnout. Od te doby cca 3 roky klid. Akorat jsem objevil jeden spatny svisly pruh pixelu, ale normalne si toho clovek ani nevsimne. Pouzivam HDMI1 i 2 na PS3 a pohoda.
tohle mě přesně dělal kabel. konkrétně Hama. druhej, nějakej noname je v pohodě. měl jsem takhle připojenej media tank přímo do TV, taky Pana. už jsem nevěděl co a pak jsem přehodil kabel kterým jsem měl připojenej PS3 a jede to bez problémů

19.11.2013, 09:21 |
slama | Upraveno: 2013-11-19 09:22:17
Z jakého důvodu se HDMI propojuje skrz receiver?
A tohle bych viděl na špatnej kabel, ale jinej si určitě zkoušel..
Jak píšu, zapojit mimo a pokud bude děla stále, tak kvalitní kabel.
slama: Jak jinak by jsi chtěl brát zvuk v "HD"? Další věc je obsluha, přepneš vstup na AVčku a současně se přepne i obraz na TV. Další + je jen jeden kabel do TV což při montáži na zeď je další plus.
Jiný kabely jsem nezkoušel, ale zkusim. Jsou to vše HAMA :) Vše mám napíchané do AVčka a do televize jeden kabel. Naprosto mi to takto vyhovuje.

19.11.2013, 10:28 |
slama Tuner: HDMI rovnou do tv a zvuk po optice ne?

19.11.2013, 10:31 |
Tuner#2 | Upraveno: 2013-11-19 10:32:13
Po optice dostaneš leda tak komprimovaný zvuk DD a dts, ale rozhodně ne plné formáty jako DD true HD, dts HD master audio, atd. takže Tvé zapojení je dnes nesmysl.
Navíc kvalita výstupu TV je z 99% žalostná...

19.11.2013, 10:35 |
slama | Upraveno: 2013-11-19 10:39:05
Já myslel výstup z DVD nebo satelitu. Ale nevěděl jsem že jde HDMIčkem lepší zvukovej signal než po optice. Myslel jsem že je to digital a je jedno po čem jde.

19.11.2013, 10:59 |
Sau | Upraveno: 2013-11-19 10:59:39
slama : samozřejmě by mu to jedno bylo, kdyby to ovšem výrobci takto debilně neomezovali...

19.11.2013, 11:04 |
Tuner#2 | Upraveno: 2013-11-19 11:06:00
Nevidím důvod to degradovat zvukem z TV ;)
Sau: Jak myslíš to omezovali?

19.11.2013, 12:21 |
Sau Tak DTS Master Audio a spol, tj ty nové "HD" kodeky mohli klidně poutovat po optice, to že to nejde je čistě rozhodnutí výrobců, není v tom nějaké technické omezení. Resp. pokud je tak opět uměle vytvořené výrobcama.
Sau: Jo takhle jsi to myslel. NJ je to daň za dobu vzniku a bohužel se to nikdy nezměnilo.

19.11.2013, 13:36 |
slama U DVD bude patrný rozdíl jestli optika nebo HDMI? Nebo se to týka až bluray?
Záleží na kvalitě výstupních dílů a jak říkám pokud půjdeš z DVD HDMI do TV a optikou z V pak budeš brát zvuk, tak to zpravidla dopadne tragicky.
Tak jsem dal noname kabel, co jsem mel v supliku a zatim se to neprojevilo. Takze hdmi kabely fakt ty nejlevnejsi :))
Vasekkch: Já to říkal, ale s tím dovětkem nesouhlasím. Právě ty nejlevnější vždy lehnou a dělají problémy a někdy až po čase. Chce to používat kvalitní s dostatečnou datovou rezervou.