Navštíveno 8159x

Uvazuju o nejakém malem levnem zabavnem aute. Do oka mi padnul Colt C50, má někdo místní takové auto? Nevím o nem nic, tak bych potreboval par rad, na co se divat pri koupi, co od nej muzu cekat, popr nejakou alternativu k Coltu. Díval jsem se i na novějsí model CAO 1.6 16v 83kw, taky myslim, ze pojede slusne, je jich trochu vetsi vyber, teoreticky by se mel tak koupit v lepsim stavu, protoze je novejsi. Popř. neprodáváte malé, rychlé a levné auto ? :-) Dík

Colt neznam, ale dle mého je nejlepší koupě Saxo VTS/P106 S16, případně 205 1.9 GTI nebo Swift GTI, ale ta už jsou o dost starší.

16.11.2013, 15:21 |
fredh přesně toto auto jsem měl, ale 1.8gti. při koupi bych dal pozor na korozi, jako u většiny starých aut. Na mým autě byl problém s omezovačem brzdnýho účinku- zadek šel hned do smyku. Motor žral olej a celkově brzdy nebyly moc ok.
Sehnat nějakej kousek v rozumným stavu, bude docela oříšek. ale může se podařit. 1.6 jsem neměl, tak nemůžu referovat o motoru.
Jen co si ještě vybavím, tak to má jednoduchou zadní nápravu - trubku a v zatáčkách to dost odskakovalo. Jinak to nejelo špatně.
jako alternativu bych doporučil svifta gti, sice jen 100koní v 1.3 ale zábava v tom byla podobná, ne-li lepší, nebo civic, crx atd.
Civic VTi? CRX VTi? Kolik je cenovy strop?
U toho colta asi bude problem sehnat slusnej kousek...
Natrefil jsem na netu na colta gti s motorem ktery toci ale nechce nastartovat. To me vicemene vnuklo myslenku se divat po takovychto autech. Uvazuju o rom, ze se mrknu na toho co nestartuje. Cena je 6. Eko nazaplacene
Nj, mrkni, muze to byt prkotina (palivovy cerpadlo,rele,kabely,svicky,filtr,...) nebo to muze byt bomba za ECU. Problem Civicu a CRX bude ten ze to budou vsecko vylitany kurvy, pokud to nekoupis o cloveka co se o to stara, a ten si to necha zaplatit. U saxa nebo swifta bude asi vetsi sance ze koupis relativne funkcni vec.

16.11.2013, 19:34 |
bafis Ja mel kdysi Uno turbo i.e., taky slusna hracka. Dodnes maj svoje stranky a da se tam obcas koupit slusnej kousek i hromada dilu.
colta 1.6 jako na fotce měl před lety kámoš
- jízdní vlastnosti na svou dobu super
- dynamika taky (je to v porovnání s dobovou konkurencí často opomínaný auto..)
- pokud je motor v cajku je to držák..je třeba hlídat benzínovou pumpu..jinak rádi rychle hořej písty..
- pokud výkon 1.6 nestačí swap za min. 2L 150PS z lancera/galantu jde provýst poměrně snadno..
Ja mel presne tohohle gti. Jel dobre, ale Civic Crx jel proste lepe :-))
Priblemy budou s podvozkem, dost doziva a to gti melo trosku jine dily nez klasicke colty. Hlidat korozi, pokud najdes zachovalej kus, je to super youngtimer
chtel jsem se jet divat na toto,ale je do zitra zamluveny, tak asi nic...
[ Link ]

16.11.2013, 23:02 |
LadaF na mitsubishiclubu je teď Lancer GTI
[ Link ] já měl Lancera 1,6 16v 83kw tu genaraci po 93 a jezdilo to moc pěkně(rychlejší než kamaráda Civic Cupe) nic moc se nesralo jen to rezlo
ten uz je pryc. volal jsem den na to, co vysel a uz byl taky zadany. cenovka byla myslim dobra.navis s peknyma kolama
Otazka kolik do toho chces dat. Kamarad prodava tohohle krasavce...
[ Link ] 

17.11.2013, 10:53 |
LadaF kdyby nevadilo že to neni prcek a je na tom práce jak na kostele, tak kamarád prodáva taky jednu raritku
[ Link ]

17.11.2013, 11:31 |
gizmi Poustim Hondu CRX Del Sol - Targu VTi 118kW v seriovem nezrezlem nebouranem stavu (serie vcetne origo litaku), ale za 90t penez. Ale zase na srazu DelSol byla obletovana, protoze v takovem stavu nejsou :)
Spooky: dik,ale chtel bych neco spis v puvodnim stavu, tohle je na me uz moc velky cirkus a navic mimo rozpocet.
LadaF: dik, ale hledal jsem neco mensiho
Gizmi: urcite super, ale mimo rozpocet
Antonio: Jenže tohle je serie. Teda az na vejfuk, sedačky a přídavnej budík. Ten bodykit je originál a musím říct že to jede jak hovado. Že to bude mimo rozpočet jsem si trochu myslel... ;-)
to asi bude.uz jsem ho videl. rozhodne se mi libi vic bez bodykitu
a co něco takovýho jako je Nissan GTi?
[ Link ]
NO, taky jsem se uz po nich dival. sice auto se mi nelibi vubec,ale o to tady nejde, ze :-) ?
Co Fiata Coupe, Toytu Celicu, obdobná cenová skupina a taky to hezky sveze.
Chtel jsem spis nejaky prskolet. neco co, kdyz chcipne, tak hodim na zada a zanesu domu. coupecko mi uz prijde velke...

18.11.2013, 10:34 |
gizmi crazyape: pecka to urcite je, ale jinak nez myslis :D Na jinem foru o tomhle konkretnim aute jela diskuse a prej totalni pelech :) Jen dobre nafoceno..
Vyber si hlavně něco na co budu díly :-) Já jsem před 10 lety měl problém i s tím GTIčkem - sehnat cokoliv z GTI byl problém a nebo to stálo dost kreditu.