Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Poptávka topenářských prací-výměna kotle v objektu - Praha Vysočany

o Navštíveno 2076x o
o 12.11.2013, 14:58 | Lucni.konik
Obracím se i zde na fórum. Měl by někdo zájem z topenářů o menší práci týkající se výměny plynového kotle a s tím souvisejícího příslušenství(expanzka, čerpadlo, pravděpodobně asi nějaká práce na komíně) v jednom našem firemním objektu v Praze Vysočanech? Už jsem tak trochu zoufalej. Od srpna jsem tu měl několik topenářů, aby se podívali na kotel, expanzku, čerpadlo, topnej okruh aby věděli, co by měli zhruba zvážit, aby bylo potřeba vyměnit a dle toho zpracovat nabídku. Neberou mi telefony, neodpovídají na sms-ky, nabídky i přes připomínání neposílají. Současný stav: osazen litinový kotel ETI 35(už značno přesluhuje). Představa je, cca kotel o výkonu 35-40kW(spíše 40 neb se přidávala jedna místnost, kde to bohužel "netopí"). Šéf nemá problém s osazením nějakého modernějšího např. kondenzačního plyn. kotle, ale chce vidět spočítanou předpokládanou úsporu za rok oproti nynějšku. Kdyby dotyčný byl schopen po montáži zajistit i revize, bylo by to jen ku prospěchu. Pravděpodobně to bude vyžadovat i práci na komínu a tím pádem i revizi na komín. Po montáži kotle bychom rádi, aby dotyčný byl schopný zregulovat topnou soustavu tak, aby i nakonci aspoň nějak topila. Nejlépe by bylo, kdyby dotyčný přijel přímo na místo. Obhlédl stav a poté zpracoval podrobnou nabídku na celou výše uvedenou akci. Nebo rovnou řekl, že na to sere.

o 12.11.2013, 15:38 | Rajdlos
604593825 zkus kámoše
o 12.11.2013, 15:47 | Beda
mistni clen Sodom dela, zkus ho.
o 12.11.2013, 15:49 | Lufas
a taky radek.613 ten toho napsal hodne moc o plyn. kotlich
o 12.11.2013, 15:50 | Only_One
radka 613 doženeš zde [ Link ]
o 12.11.2013, 19:29 | Lucni.konik
o radkovi vím, ale do prahy to má kus cesty, tak jsem prvotně chtěl, zda-li to má někdo poblíž. Zkusím jim napsat. Díky.
o 13.11.2013, 09:44 | radek.613
Mno, zaprvé - ETI 35 měla 35kW tak možná první 3 roky co byla nová (a to možná ještě na svítiplyn :-D), teď reálně počítej že vypotí řádově 25 kW, když je dobře. Takže prvotní chyba vybírat nový kotel podle výkonu starého - správně je spočítat instalovanou otopnou plochu, pro kontrolu rychlým přepočtem tepelnou ztrátu a podle toho vybírat. Což málokterý řemeslník rád dělá, protože pak za to ručí, že..... Zadruhé - nedotápění místnosti nesouvisí s výkonem kotle, ale s regulací systému a výkonem čerpadla. Když je špatně regulace, blbě provedený rozvod (pytle na vzduch, příliš tenké trubky,apod), nepomůže Ti ani 100 kW kotel a stejně Ti ta místnost nezatopí. Zatřetí - jednoznačně kondenzační techniku, správně vybranou, a řízenou. Tam jsou ty úspory. V provozu, ne v prvotní investici. Začtvrté - můžu to klidně vymyslet, spočítat včetně vyčíslení úspor/nákladů, namalovat, popsat - mini "projekt". Udělat k tomu obecnou cenovou nabídku, která by měla odpovídat realitě. Coby engineering Ti to pak předat, můžeš tím obeslat 2 - 3 firmy z okolí, ať Ti taky udělají cenu, s tím že nemusí nic vymýšlet, protože návrh řešení a položky k ocenění od Tebe dostanou jako zadání. Podle toho, jaké nabídky se Ti sejdou, si pak můžeš vybrat firmu z okolí, co to fyzicky udělá, nebo zjistíš, že i 80 km "mimopražáci" dělají kvalitněji a za lepší ceny, než pražáci :-D :-D :-D Dozor/návštěva během realizace jakoukoli firmou není problém, stejně tak servisní smlouva....
o 13.11.2013, 09:51 | Lucni.konik
Děkuji.
Jak Sodom tak Radek je kontaktován.
o 13.11.2013, 18:27 | kykloop
jen vsuvka mimo: Radku, pokud bys měl cestu do Vysočan, tak prosím viz můj email z 20.10., či naše předešlá komunikace. Díky
o 19.11.2013, 01:02 | radek.613
Plán cesty k Vám oběma vzniká, jen se mi někde u DPD po potuluje sada zimáků na pracovní "budku" :-D. Jak dojedou a přezuju, přicestuji...
o 19.11.2013, 08:38 | Lucni.konik
ok
o 03.12.2013, 11:13 | Lucni.konik
Tak zakázka předána Sodomovi. Tímto děkuji všem, kteří projevili zájem.

o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3311 sekund.