Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Stavíš, stavím, stavíme 21

o Navštíveno 1800x o
o 05.11.2013, 15:03 | Tuner#2 | Upraveno: 2013-11-05 15:05:56
Předně bych chtěl poděkovat všem co mě tady po dobu stavby radili v tehdy pro mě neznámých oblastech. Máme 14 dní zkolaudováno bez závad ;)

Moje dotazy nekončí, ještě nemáme zateplení? fasádu a chodník :))

1. Nad zateplením váhám a budu celou zimu. Připraveno mám na cca. 10cm a nejvíce se mě líbí materiál Multipor od Ytongu kvůli své prodyšnosti. Obvodové zdivo je Ytong 375mm obyč (ne lambda) a zteplovat budu 3 stěny protože 4. je čelo s 5m garáž vratama a dveřma do garáže, takže by to nemělo význam. Má někdo real zkušenost a dělal si to někdo svépomocí?

2. Máme 7m komín na krbová kamna. Ten má dole v keramice dírku na odvod napršené vody a tu mám napojenou do odpadu slabou trubkou kolem 20mm. Cca. 3m od toho je napojena na silnější odpad kde je plynový kotel (odvod kondenzátu) a za dalších 2m je to vše napojeno na hlavní odpad WC s odvětráním kanalyzace na střechu. Nevím proč, ale na odpadu z komína jsme neudělali syfon a když v baráku ještě nebyli kamna, tak to občas při změně počasí malinko zasmrdělo z komína. Po připojení kamen no problém, ale došlo mě co když tam vlítne něco žhavého? nemůže to bafnout? Řešil jsem s pár lidma a prý mám být v klidu, pokud bych tam dal malý syfon, tak se to v něm akorát ucpe. Jaký na to máte názor?

3. Přišla mě od ČEZu nabídka fixace ceny za elektřinu se slevou 20%. Tuší někdo zda to i příští rok půjde dolů a o kolik? Je to výhodné?

o 05.11.2013, 15:07 | Luke_288
ad 3- byl bych opatrnej. já, chytrák, si zafixoval loni u PRE cenu na 2roky s nějakou jednorázovou slevou a hele, elektrina jde dolu...
o 05.11.2013, 15:23 | Dudelina
Tak práce s multiporem bude asi v pohodě (ale nedělal jsem s tím) - spíš pokud to chceš z hlediska prodyšnosti, tak platí stále omílané téma z hlediska dodržení celého difusně otevřeného systému. (nenajebat na to klasický lepidlo atd.).
o 05.11.2013, 15:26 | Tuner#2
Luke_288: Tomu se chci právě vyhnout, asi na to dlabu...

Dudelina: Jasné, oni k tomu mají i přesné skladby venkovní omítky. Lepidlo nemám ani vevnitř ;)

BTW co zrovna Vy dva na ten komín/kanalyzace?
o 05.11.2013, 15:28 | Wasp
ad3 - na fixaci ceny bych byl taky velice opatrnej. Pár lidi kolem mne to udělali a teď litují.
Navíc jeden kamarád pracuje u konkurenční společnosti a říkal, že fixace je v každém případě past ;-)
o 05.11.2013, 15:37 | Luke_288
ad 2: možná proto mívaj komíny stříšku :))
fakt nevím, tohle jsem nikdy neřešil.
o 05.11.2013, 15:42 | Freerider
multipor - je to docela náročné na přesnost vyzdění stavby, ale ty jsi stavěl svépomocí, takže to budeš mít rovné :o)
Dělal jsem s tím u kámoše, když jsem mu na oplátku pomáhal. Dělá se s tím pěkně, je to trochu pomalejší než systém pěna+polystyren.

Měl bys mít odvětrání celého kanalizačního systému, což asi máš, takže bych se toho nebál. Přece jen je to průchozí systém trubek.

Fixace ceny - nedělal bych to, podle mě se ten rozdíl nevyplatí oproti riziku fixace a následného poklesu cen energií.

o 05.11.2013, 16:49 | Dudelina
Asi bych to neřešil.
Kdybych chtěl mít 100% klid, tak patníma dvířkama bych na dno hodil třeba nějakou jemnou kovovou síťku(?).
o 05.11.2013, 20:57 | Harryp
ad3, Na elektřinu se vyprdni, automaticky Ti to sníží o 15% od Ledna a cena zatím klesá... nebo alespoň já dostal takovou nabídku. Hned 20% na 2 roky nebo 15% od Ledna bez fixace.
o 05.11.2013, 21:49 | Tuner#2
Freerider: Díky za info. Vyzděný je to pěkně to by neměl být problém, obklady jsem dával rovnou na napenetrovanou zeď a na 2m vodováze ani průsvit ;) JJ odvětrání je 70mm trubkou u toho WC a je propojené, takže dle mě snad taky nic nehrozí.

S elektrikou na to asi prdím, zítra se tam jdu ještě zeptat a přehodit tarif ze stavebního.
o 06.11.2013, 10:54 | Conan
ČEZ - když padá cena jako teď, tak přecházím na tarif "Mesíc" (ten mám teď) nebo "Kvartál", kdy se cena počítá z ceny elektřiny na burze.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3377 sekund.