Navštíveno 2765x

29.10.2013, 21:16 |
Kapka (M)
Potřebuju radu...mam v baraku dlouhou chodbu+schody..potřeboval bych připravit kabely na osvetlení a chtěl bych je spínat pomocí pohybových čidel....jeden pohybový senzor mi to nezvladne,tak mě napadlo dat jeden senzor na začatek schodů a druhy na konec chodby..dá se to zapojit takhle?aby 2 pohybové senzory ovladali jedno osvětlení?

29.10.2013, 22:02 |
JB já elektru nerozumím, ale řešil jsem při stavbě ten samý problém a nakonec jsme po chodbách dali něco jako toto:
[ Link ] a funguje to velmi dobře a nesvítí kvůli tomu celá chodba, ale vždycky jen tam, kde se něco hýbe.
Dá se to tak zapojit, ale měly by to být senzory se spínáním přes kontakty relé (třídrátové), u senzorů s triakem (obvykle dvoudrátové) by to nemuselo dopadnout dobře. Asi bych doplnil i spínač na trvalé rozsvícení (nelze u světel v odkazu od JB).

30.10.2013, 08:09 |
JB já to ještě doplním, v těch světlech, co mám já jsou dvě žárovky. Jednu ovládá pir (méně výkonnou) a druhou vždycky na jednom patře pak vypínač. ale jak je to zapojený nevím.

30.10.2013, 13:44 |
Kapka (M)
Michall: máš nějaky odkaz přímo na konkretní senzor?stmívač neřeším,nejsou tam okna,je tam furt tma..
V podstatě jakýkoli v kdejakém elektro-krámě. Ty dvouvodičové se většinou dávají místo vypínačů. Záleží i na chrakteristice detekční oblasti, teoreticky ti stačí 90st. a dlohý dosah.

30.10.2013, 17:12 |
Kapka (M)
pravě že jeden senzor mi to nevezme..viz planek...a jsou tam schody..

Však jo, úhel 270st nepotřebuješ, dlouhý dosah tě pak vezme i v rohu. S umístěním máme lepší zkušenosti na chodbách do rohu, nikoli naplocho doprostřed na kratší zeď

01.11.2013, 14:37 |
Kapka (M)
na jeden senzor to nepujde..vyzkoušeno..budu muset použít dva.. je to možné zapojit nějak takhle? samo je nakreslená jenom fáze..

Snad to chápu správně - výstupy senzorů paralelně k sobě, musí to být z jedné fáze :-), takže ano, takhle by to mělo fungovat.