Navštíveno 1892x

Ahojte lidi, přemýšlím nad zimním výletem se svým Aero 30, ale protože to mám na normoš značkách tak se na to vztahuje i povinnost zimních pneu.
Origo rozměr je 16"x5,25" tzn šíře asi 130mm Což se zamozřejmě nevyrábí. Nejužší co jsem našel v 16" je 185.
Nicméně našel jsem 135/70/15. Otázka tedy zní, je reálné nacpat 15" gumu na 16" ráfek? Nebo nějaký jiný nápad jak toto řešit? 15" palcové disky bohužel neexistují kvuli rozteči a přímo gigantické středové díře...
A proč něco takového dělat? Inu, proč ne? :) Sranda musí být :)
A51

26.10.2013, 14:35 |
hawai a co na to dát gumy z gaze? ten pokud vim mel 16 a se slušným vzorkem :-) ale jinak na tech par jízd co udeláš bych to asi neresil. taky jezdíme vždy na silvestra a gumy neresim :-)
15 na 16 disk rozumně nedáš.

26.10.2013, 20:12 |
gizmi Area51: pokud mas postavenou lestenku (cti krasne auto), tak se na vyjizdky do prosoleneho snehu vydlabni :( Je to vazne skoda ;) Vyjimkou je zavodacek na Vckach, atd atd..ale proste jak jednou mazla prosolis, tak z dost mist uz tu sul nedostanes pak a je zadelano..
hawai: To je spíš o policajtech než, že se bojím, že by mi to na snehu klouzalo :) I když tahle pneu asi klouzat bude :-D
bartosek: hmm, já si to myslel :-D
gizmi: Je to taková napůl leštěnka :) Je to leštěnka,ale zaroven se s ní jezdí. Od loňského května jsem najel 9tis km. Byl jsem s ní u Loch Ness, projel přílivem a neskutečným lijákem, a tak podobně takže něco snese :-D

26.10.2013, 21:29 |
Luke-Jeep | Upraveno: 2013-10-26 21:30:18
Na policajty se vykašli... V zákoně je díra, za slunka a nepředpokladu naledí/sněhu mít zimáky nemusíš. Jen tady tě rozkoušou jaký jsi vrah ;-)

27.10.2013, 11:48 |
sts Co si nechat udělat protektory? Pak sem dej fotku ze zimní jízdy.

28.10.2013, 13:54 |
Skury Hodně velká úchylárna, dát tam zimní závodní gumy, ale pochybuju, že budeš dávat za gumu 6t/ks. ;) JInak 110/xx/R16
[ Link ]

28.10.2013, 13:59 |
hawai já bych se na to úplně vys*al. pokud řešíš jen policajty, tak určitě budou spíš blbě koukat na to že máš na 16" disku 15" gumu, než na o jestli máš zimní nebo ne. navíc u tohodle auta ti na to stejně koukat nebudou, a když, tak sis udělal krátkou zimní jízdu a určo to pochopí. mě s veteránem nechali jet dál i bez dokladů který jsem si nechal doma. zastavili mě, koukli na auto, řekli že je to pěkný, jen prolustrovali spz jesli to neni kradený když jsem sebou neměl doklady a nechali mě jet dál...
Skury: tak to by byla velká uchylarna! :-D Otázka je jestli to muže na silnice? Ad cena, ty Firestone nahoře staly 7tis kus....
Hawai: podle me nemá šanci zjistit, se mají byt na autě 16" disk. V technicaku to neni a pochybuju, ze to budou mít v nějaké databazi. Nicméně jak psal bartosek, rozumne na to dat 15" pneu nejde.
Sts: a tušíš kde?
Luke-jeep: no neco takového tam je no, tak uvidíme jak to dopadne:)
Píšu ze zkušenosti... Na brouka kvůli těm pár jízdám v zimě za slunka dávat zimáky nebudu ;-) a nikdy nebyl problém ;-)