Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Táhnutí auta "jako vozík"

o Navštíveno 7092x o
o 10.10.2013, 23:53 | Tweety_xx
Nevím jak to správně nazvat. Umí to někdo pojmenovat? Viděl jsem tak taha třeba závodní auta. napojí je na dvě tyčky jako kdyby do trianglu a připojí za tažní a auto se potom za tahajícím autem chová jako vozík.
Případně v uk vidím často, že podloží přední kola jako kdyby vozíčkem a táhnou to auto zase jako vozík. Ví k tomu někdo něco bližšího, nebo alespon jak to pojmenovat?

o 11.10.2013, 00:10 | Tuner#2 | Upraveno: 2013-10-11 00:13:17
Tenhle kluk tam má dvě oka, tam dá voj a tahá to tak za autem, ale legální to prý není ani u nás, ani u nich na Slovensku:

[ Link ]

o 11.10.2013, 00:12 | Tuner#2 | Upraveno: 2013-10-11 00:12:57
Jinak se tomu říká triangl.
o 11.10.2013, 00:22 | Tweety_xx
to je to co sem myslel. Ale pod pojmem triangl nic najít nemůžu to sem si tak nějak matně pamatoval. A legální to teda není? Viděl jsem tak tahat ale dost. A co ten vozíček pod přední nápravu?
o 11.10.2013, 00:28 | Tuner#2
Co tam jeden psal, tak prý to není vyloženě zakázané a co není zakázané, je povolené :-D Ale legislativu k tomuhle fakt neznám, nikdy jsem se nezajímal, jen vím, že takhle pár lidí na vrchy/slalomy apod. jezdí.
o 11.10.2013, 00:45 | Ghofig
Tohle je hodne bezne v USA. Vetsinou si ti, co jezdi s karavanem za sebou tahaji osobak.
Premyslel jsem, co na to rika automat, kdyz ho takto vlecou :)
Videl jsem i verze, ze k tomu autu meli pripojene dokonce brzdy nebo pak taky to, co uz bylo zmineno. Ze byly predni kola ve vzduchu...
o 11.10.2013, 07:03 | crestik
zakázané to asi nebude, protože nám tak několikrát denně odváží a přiváží služebáky a za tu dobu by je museli zastavit už x-krát
o 11.10.2013, 07:29 | Sau
V USA je tak taženo auto často. Ale v USA sů divní. U nás když sa něco táhne tak to bývá obvykle za autem domeček, v USA za domečkem auto :)

foto k příspěvku  od Sau

o 11.10.2013, 08:10 | Zdenek (A)
Tohle jsem videl nekde u Usti nad Labem na nejakem srazu. Manik takhle tahal eRko. Neverili jsme, ze to muze fungovat a ze predni kola samy spravne zataci. Bez vahani do toho naskocil a projel se tim po kempu. Fakt to funguje!!! Ale asi je potreba dat si pozor, aby se nezamknul volant ;-)
o 11.10.2013, 08:13 | AR
Tak jasně, volant musí byt odemčený. Jinak ten triangl je uvedený i tuším v dokumentacích k úpravě shades a používali to normálně když potřebovali přetáhnout auto jinam a byl jen jeden člověk.
o 11.10.2013, 08:38 | xSam
Resil jsem kdysi tohle na tahani terenaka. Bohuzel je to fakt na hranici legalnosti. Tedy policajti se na tom muzou otocit.
Da se to najit pod nazvem motyl na vleceni auta.
Da se to koupit z druhe ruky za cca 15-25k...
o 11.10.2013, 09:24 | Horal-11
na ten motýl pokud je teda s techničákem většinou nebudeš splňovat nároky auta, páč není brzděný a cokoliv na motýla posadíš bude těžší než co máš na kouli jako nebrzděný vlek, neviděl jsem nic do má v TP nebrzděný vlek víc jak 750kg
o 11.10.2013, 11:25 | Tweety_xx
JJ jak píšete výše. Tady v uk tak tahaj auta za karavanama, nebo to tu hodně používaj různé odtahovky a takový ti žlutí andělé. Ti maj tu variantu že šoupnou vozíček pod kola a frčí.
o 11.10.2013, 11:31 | Tweety_xx
Tak i pro ostatní koho to zajímá tady je určitá diskuze na kterou jsem narazil díky tomu že ste mi sem dali tip jak to pojmenovt.
[ Link ]
o 15.10.2013, 11:21 | deywis
a co koupit nějakej vozík domácí výroby, kde je v papírech napsáno něco jako "individuální stavba" nebo co se tam píše, předělat to na takovej vozik a hotovka? má to značky, světla, platí se na to povinný... :-) jen úvaha...
o 15.10.2013, 12:38 | Tweety_xx
jo ale na ten motýl by se právě pojistka atd platit neměla, protože pojistku má to auto. A světla jsou řešené lištou za autem.

Při tom mě ale napadá, takhle je to u normálního auta, které je v provozu, ale jak by to bylo právě s nějakým speciálem který papíry nemá a právě proto je potřeba ho na místo dotáhnout.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3132 sekund.