Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Montážní pěna vs. blb

o Navštíveno 4750x o
o 10.10.2013, 18:18 | Alig
Zdarec...pánové chci se optat.Je něco co dokáže rozpustit montážní pěnu?? Před pár lety jsem koupil mx3 ,která mi stojí na dvoře a jen tak jsem lezl a přemýšlel co s ní až sem narazil na to ,že ten blb co jí měl předemnou jí zevnitř vystříkal prahy montážní pěnou....při tom ty prahy sou v super stavu. A nevím jak ji odsud dostat. Napadla mě asi jediná zákeřná věc a to- vyříznout prahy ,vydlabat tu pěnu a prahy (nové) navařit z5..Poradí někdo?Díky

o 10.10.2013, 18:27 | MARWiN | Upraveno: 2013-10-10 18:27:55
aceton nebo nějakej pěnožrout, určitě to existuje jenom si napamatuju název, každopádně opatrně aby ti to nevyžralo i ten plech..prahy bych pokud možno neřezal pokud je to zdravý, po sváru je tam vždycky ten plech načatej od těch teplotních změn, ať je jakkoliv ošetřenej a počítám že zevnitř prahu se pak asi někdo těžko dostane a je určitý riziko že to začne hnít tam nebo hned kousek vedle
o 10.10.2013, 18:29 | Tuner#2
Pokud je tam správná pěna a prahy jsou good, tak nechat tak jak to je!

Na virtu byl onehdá jeden člen co to takhle udělal na 120cce a na to že pak byla leta daily car, tak prahy pořád jako nový. Je to lepší jak když to někdo nechá bez ochrany a pekně vesele tam kondenzuje vzdušná vlhkost při rozdíl teplot.
o 10.10.2013, 18:32 | Lucni.konik
Aceton nebo je čistič pěny.
o 10.10.2013, 18:34 | Alig
Prahy sou stále v supr stavu, tudíž ani mě se nechce do nich řezat..Počkám ješte pokud někdo nahodí nějakou zkušenost a uvidí se. Max. nějaký ten aceton nebo (pěnožrout) prubnu někde jinde na nějakým plechu a uvidím co to s tím udělá..
o 10.10.2013, 20:08 | tappaja
Montazni penu nicim neodstranis, jen mechanicky. Aceton nebo odstranovac peny funguje jen na nevytvrzenou penu!
Takze nechat.
o 10.10.2013, 20:31 | Woko_O
Dyt to tam nic neudelá.. nech to tam..
o 10.10.2013, 20:46 | 1kw
Woko_O: montážní pěna drží vodu.

Otázka je proč to někdo dával do zdravých prahů... Nemůže to být origo?
o 10.10.2013, 20:50 | soda
jak psal tappaja a woko, pokud to doted nic nedela, nech to jak je. rozpouštědla tomu nic neudelaji, mechanicky to spise narusis a anijak tomu nepomuzes
o 10.10.2013, 21:39 | Alig
Origo to nebude,takovou prasečinu by při výrobě neudělali. Ono co v tom autě bylo pí... Dotyčný to doprasil tak,že si na dvoře nejspíš udělal celolak a do roka to popraskalo po celým autě..
o 10.10.2013, 21:51 | camron
Tappaja:
Nesouhlas. Několik let uzrálou stavební pěnu jsem odstranil tímto odstraňovačem. Bylo to z bílého parapetu, který navíc nebyl zcela hladký, ale malinko strukturovaný. Samozřejmě odstraňovat pěnu z prahu je nesmysl - jen reaguji na to, že vytvrzenou pěnu nelze odstranit.

foto k příspěvku  od camron

o 10.10.2013, 22:08 | tappaja
camron:aha, ty jo, dik za tip, mam od prasat zedniku zaflakany ramy, vyzkousim to.
Ale stejne si myslim, ze tohle odstrani maximalne tak tecky nebo omylem znecistenej povrch, rozhodne to nevyzere penu z prahu..
o 10.10.2013, 22:08 | tappaja
o 10.10.2013, 22:32 | camron
Tappaja:
Tak ten práh - to je pochopitelně nesmysl. Ale na tahle "stavební znečištění" tohle fakt funguje, vyzkoušeno. Zkoušel jsem předtím i takový spray - ten šíleně smrděl a výsledek žádný. Následně jsem jako poslední pokus koupil tohle a šlo to dolů :-)
o 10.10.2013, 22:33 | tappaja
No zejtra kouknu v Bauhausu. Proste klasika, zednik neco penil, ustrikla mu pistole a mam tecky na ramu okna a na dlazbe. Nechtelo se mi to skrabat dolu, z plastovyho okna...
o 10.10.2013, 23:19 | Tuner#2 | Upraveno: 2013-10-10 23:20:51
1kw: Asi jsi nečetl můj post že?

Tak ještě jednou, když už to tam je, tak rozhodně NECHAT bejt a pokud je to jen trochu slušná montážní pěna, tak většina jich má nasákavost 0,6 - 1% objemu = montážní pěna je nanasákavá!!! Kdyby pěna nasávala vodu, tak v domě máš pod parapetem za chvíli plíseň/vlhko.

I proto to v prahu funguje lépe (viz. ten případ 120cky z virtu), než když to někdo nechá holé a kondenzuje tam každé ráno vzdušná vlhkost...
o 10.10.2013, 23:26 | Luke_288
Montazni pena drzi vodu? jsem neslysel. mozna 1kw myslel, ze kdyz na ni caknes, tak drzi na povrchu, ale rozhodne ji nijak neabsorbuje, nebobtna apod. Jinak by se s ni tezko fixovaly okna a jiny veci.
o 10.10.2013, 23:32 | Tuner#2 | Upraveno: 2013-10-10 23:32:43
Luke_288: Však to píšu v předchozím postu, že to je blbost ;)

Když na to půjdeš ředidlem či chemií, tak ten surovej plech v dutině akorát začne reznout a půjde to do háje. Jak už jsem psal, nechat to tak jak je...
o 15.11.2013, 15:13 | Alig
Tak na pěnu prdím...Nezbývá čas a finance pouštět se do něčeho. Nejspíš půjde holka do světa a nějaký fanda mx3 si jí opraví či poladí..
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3295 sekund.