Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Rada, lepší cena dig. piano?

o Navštíveno 1712x o
o 08.10.2013, 19:24 | prohifi.cz
Ahoj :-)
Už se tu řeší opravdu všechno a nemám ještě přezuto, abych sem dával fotku auta se zimákama, tak se chci zeptat, zda někdo neděláte nebo neznáte někoho, kdo by dělal do hudebních nástrojů? :-)

Kamarádka si chce koupit dig. piano v MO ceně cca 40-60 tisíc Kč. Hledám pro ní někoho, kdo by poradil a uměl případně dodat za lepší cenu.
Ve hře jsou značky Yamaha, Roland a Kawai.

Klidně do emailu. Předem moc díky! ;-)

o 08.10.2013, 22:31 | crestik
segra má Yamahu nebo Roland, teď nevím, celkem slušný stroj a dávala za to něco přes 20. Hraje/-la celkem dost, i na varhany. Nějak mě nebere, proč za to dávat 60tis, ještě když jde vlastně jen o SW. Jestli chce hrát, tak za zbytek sežene normální klavír, celopancíř, který uskladní, kde je místo. C by mělo znít stejné snad na všech, tak stačí vzít někoho s lepším hudebním sluchem a pak už je to jen o výbavě...za tu cenu má ten segřin snad vše, SD, konverze do formátů, bubeníky a já nevím co ještě...
o 09.10.2013, 10:50 | Freerider
Ségra koupila piano Yamaha. Dala za něj cca 28 tisíc. hraje to pekelně, vynikající výbava.

je to předchůdce tohoto: [ Link ]

Za mě - rozšířil bych výběr o značku Kurzweil - je to značka, která v tomto oboru znamená opravdu hodně.

Nahrával jsem asi v 5 studiích a všude piano Kurzweil bylo (kvůli konektivitě, pravděpodobně kvalitě). Kvůli ceně nejspíš ne, protože jsou cenově trochu výš.
Pro tento účel by bylo úplně nejlepší zajet někam do opravdu velkých hudebnin a ta piana si vyzkoušet. Každé má něco do sebe, každé bude mít jinou klaviaturu.

U digitálního piana jde hlavně o zesilovač, ani ne tak o software (který se u vyšších modelů dá dokonce ladit).
Klaviatura hraje velkou roli, to že by piano neladilo - není to mechanika, ale elektronika.

Toto je hodně podobné s elektrickou kytarou.
Když budu mít Gibson Les Paul Custom za 90 tisíc a proti němu třeba Les Paul Squier (custom verzi) za 15 tisíc a další třeba Les Paul LTD za 8 a na všechny dám stejné snímače (nejlíp Seymour Duncan), bude ta kytara za 90 litrů hrát o mnoho lépe, než kytara za 8 se stejnými snímači (přitom by se dalo říct, že dráty sjou stejné). není tomu tak. Jde i o dřevo, ze kterého je ta kytara vyrobena, o zpracování nástroje jako takového. Technicky je to totéž, ale ta cena je na Gibsonu prostě slyšet.

když se podívám do svého oboru - bicí nástroje: mám k dispozici dvě soupravy.

Jedna je březová z Číny (není to fabrika americké firmy v Číně, ale přímo čínská značka - Mapex), cena 45 tisíc

Druhá je březová, vyrobená v Japonsku - Tama Starclassic Birch - mám zapůjčeno - cena 125 tisíc

dřevo stejné, ráfky stejné, blány stejné, rozměry (až na kopáky) stejné, bubeník stejný.

Řeklo by se: Bude to hrát stejně.
nebude.

Mapexy luxusně zpracované a jsou na ně jen a jen vynikající reference, ovšem, což je důležité - ve své třídě.

Na Tamách je prostě znát, že jsou o dvě třídy výš. Ta cena tam hraje nejen sustainem, ale i laděním a to v mnohem širším spektru.

A když ke mě přišel kamarád, který vlastní etalon bicích nástrojů - javorovou soupravu značky DW, řekne, že se mu více líbí Mapex.
Pak přijde kamarád, který vlastní soupravu Mapex Orion (původní nejvyšší řada Mapexu) a řekne, že se mu více líbí Tama.

Sedněte do auta a jeďte to vyzkoušet.

V Brně by mohli mít piana v Music Data, nebo Lídl Music, v Praze teoreticky Kytary.cz nebo Akcent a nebo Huml Music.
Případně lze bez obav napsat některému z hudebníků, kteří se tomu věnují.
Já si kdysi taky myslel, že svět profihráčů je pro mě nedosažitelný a pak jsem se odhodlal napsat Martinu Vajglovi (Vltava, Olympic), zda by mi pomohl s výběrem činelů nebo případně i bicích nástrojů.
Pozval mě k sobě, poradil mi, vyzkoušeli jsme pár nástrojů, pokecali a jel jsem domů spokojenej.
Takže si myslím, že taková reference není vůbec od věci.
Muzikanti nejsou primadony (většina) :oD

Zkuste to. Jde o poměrně velký peníze za hudební nástroj, který by měl dlouhou dobu dělat radosti a ne starosti...

Uff, to je román, omlouvám se za něj :o)

o 09.10.2013, 15:07 | prohifi.cz
Díky moc za rady! ;-)

Já do toho nevidím... neumím na to zahrát ani ovčáci čtveráci :-) Ale chtěl jsem jí trošku pomoci.

Už něco osobně prošla a co jsem tak zjistil, levnější modely nemají třeba dozvuky, horší zpracování a klaviatura umělá. Jinak jde hodně o prostor, proto dig. piano.

Na značku Kurzweil jsme se dívali, ale mívají klaviaturu fatar, na kterou se dají najít názory, že je úžasná, skvělá, ale také, že je lepší se této problémové klaviatuře vyhnout, takže takové trošku schizofrenní názory.

Šlo mi třeba i o zkušenosti nějakého prodejce ohledně reklamací, případně kvality a ceny servisu.

Jak to tak vidím, je to velká duchařina podobně jako autohifi. Moc díky za tipy na obchody, předám informace dál a pošlu jí tam povinně :-) Jde o dost peněz, tak je asi lepší načerpat co nejvíce informací i od různých prodejců a pak se rozhodnout...
o 09.10.2013, 17:34 | Freerider
Jasny. Yamahu dovazi CMI Hradec Kralove.
Tak me napadlo jedine-zkusit to pres ne.
A nebo zjistit, v ktere lidusce to maji a poptat se tam :-)
o 10.10.2013, 12:22 | prohifi.cz
Prima, moc díky... zkusíme je :-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.6964 sekund.