Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Android / Windows Phone 8 ?

o Navštíveno 2202x o
o 03.10.2013, 17:11 | Sau
Vybírám mobil a jde mně už z toho hlava kolem.

Posledních víc jak 10 roků jedu na Symbianu, ten už je ale jaksi mimo mísu.

Aktuálně mám ve výběru Nokia Lumia 520 a Sony Xperia M (teoreticky eště HTC Desire X).

Potřebuju wi-fi, GPS a to je tak nejak vcelku vše.

Je nějaký významný důvod proč vzít/nevzít Android/WP 8 ? Nebo je to čistě o sympatiích/zvyku na daného výrobce/systém a v klidu sů použitelné obě varianty ?

o 03.10.2013, 18:38 | KFL
Pouzivam WP uz tretim rokem a spokojenost. Aktualne WP8 a Lumia 920 (1020 na ceste) a nemenil bych.

Doma iPhone a Android, takze porovnani mam :).

Ale zalezi, jaky aplikace pozadujes. Nabidka WP je porad trochu chudsi.
o 03.10.2013, 20:04 | CHUROS
Asi tak, pokud jsi hracicka a nevadi ti po case mensi odezvy systemu jdi do Androidu.

Pokud chces stabilni system na kterem nejde ladit jdi do WP8 nebo Apple
o 03.10.2013, 20:08 | Mr.Scully
Jsem fanouškem Windows, nenávidím Linux a přesto jsem si vybral Android. Subjektivně "z vlaku" mi WP8 přijde ještě trochu nový, nedodělaný, neintuitivní, bez většího množství aplikací a znám jediného majitele s tímto systémem - a ten by si to znova nekoupil. Ale je to zprostředkovaná zkušenost, nikdy jsem telefon s WP neměl, přešel jsem kdysi ze Symbianu rovnou na Android.

Čímž neříkám, že jsem fanouškem Androidu, sere mě, že některý věci jsou fakt "přes ruku". Nelíbí se mi žádnej současnej systém pro mobily :-)
o 03.10.2013, 20:10 | Mr.Scully
Jinak to s těmi odezvami mi přijde nesmysl. Možná s nějakou starou verzí Androidu nebo nějaký starší model, ale za normálních okolností ne (není k tomu důvod). Mám rok starý mobil, na něm tak sto aplikací a Android 4.1.2 jede jako víno absolutně bez zpoždění.
o 03.10.2013, 20:34 | kuja
Ac velky fanousek Androidu, tak bych do neho uz nesel, kor po Symbianu. Sel bych do WP8 a Lumie 520.

Mr.Scully: Neber to jako rejpani, ale proc nesnasis Linux? :) Me to zajima ze zvedavosti, protoze Linux pouzivam uz skoro 20 let a zivi me 10 let :)
o 03.10.2013, 20:47 | Mr.Scully
kuja - protože jsem na Windows vyrostl :-) S Linuxem jsem musel pracovat na VŠ někdy cca 1998-2002 a nefungovalo mi skoro nic :-) Instalace generic myši (SuSe) = tři hodiny googlování a pak manuální editování nějakého konfiguráku (Win = plug and play). Na instalaci PHP (Debian - z balíčku!) jsme si museli skoro vzít celodenní dovolenou, abysme to rozchodili (Win = 5 minut, stačilo zkopírovat). Atd. atd. No a plus jsem si nikdy nezvykl na to, že to prostě "vypadá jinak", byť je tam samozřejmě u GUI sjednodující trend :-)

Možná je to dneska jiný a Linux je skvěle uživatelsky přítulný, ale to mi tvrdili tehdy taky a prostě to pravda nebyla :-) A to jsem povoláním ajťák :-)

(Ale to jsme offtopic).
o 03.10.2013, 20:58 | kuja
Mr.Scully:Tak to chapu :) Ja to beru jako pracovni serverovej nastroj a na to se zase nehodi Windows :) Ale jsem opravdu OT :) A tim i omluva autorovi prispevku.
o 04.10.2013, 09:45 | Cenda
na WP pořád není spousta aplikací a velcí hráči s touto variantou zatím moc nepočítají - typicky banky. Jak si zvykneš používat některé apky, těžko se ti bude chtít se jich vzdát jen proto, že chceš Nokii. Navíc Google je přes android docela dobře provázaný s webem - jak je to u WP nevim. Předpokládal bych tam spíš provázání s Bing a ten nemusim.
o 04.10.2013, 10:07 | nome | Upraveno: 2013-10-04 10:09:18
měl jsem před pár lety podobný problém, moje Nokia E72 už nestačila a nabídka aplikací byla nic moc tak jsem se rozhodl změnit.

šel jsem do iphonu (4) ten my vydržel asi měsíc a šel pryč, nějak sme si nesedli
Pak jsem měl android verze 2.xx něco hrůza a vydrželo mi to asi půl roku

Nakonec jsem skončil u Blackberry protože klávesnice je klávesnice :-) pak jsem pořídil tabletu s androidem 4.xx a musím říct že skok o světelné roky proti předchozím verzím ale furt je to nutno "čistit" a opečovávat aby to běželo obstojně rychle (a to to byl asi před rokem a půl nejvýkonější tablet co se dal koupit ...)

no a konečně se dostávám k věci :-) před pár měsíci jsem si hrál s kamarádovou nokií 620 nebo tak nějak s win phone a byl jsem nadšen rychlostí a ovládáním tak jsem si nedávno pořídil lumii 925 a max spokojenost.
Bohužel jak píšou ostatní, aplikací je proti androidu málo, ale vše základní je a stále to roste takže z tohto výběru určitě Nokia

o 04.10.2013, 10:22 | Mr.Scully
Blbý je, že dneska je všechno provázaný, takže si moc nedokážu představit mít třeba iPad a androidí mobil nebo obráceně. Windows mám rád, ale budou se mi nativně synchronizovat s Google kontakty, Gmailem, dalšími službami od Google a budou nabízet statisíce kvalitních aplikací zdarma? Nevím, jsem trochu skeptik. Ale uvidím, až budu třeba za rok kupovat další mobil, tak třeba přijde na Windows řada :-)
o 04.10.2013, 10:41 | nome
no ono obecně co se týká aplikací tak všechny zásadní věci na windows najdeš, je menší výběr ale najdeš co hledáš přinejhorším zaplatíš pár korun. Upřímě kolik aplikací používaáš na telefonu ? já mám asi cca 20 věcí z toho 10 je pro mě zásadní. CO mě sere je že zatím nemám na WP ani jedno elektronické bankovnictví u bank kde mám účty ale to je otázka času.

Jinak synchronizace kontaktů, vzhledem k tomu že je pro mě hlavní pracovní nástroj outlook tak jsem vysmátej.

Je ale pravd aže android má něco do sebe a pokud používáš nástroje od velkého bratra tak nic provázanějšího nenajdeš.

ještě kdyby ti mrzáci dělali telefony s qwerty klávesnicema
o 04.10.2013, 10:44 | Yawor
no s tou otázkou času u bankovnictví bych byl opatrnější ;-) Myslím, že si ještě chvíli počkáš...
o 04.10.2013, 10:47 | Octávák
Mr.Scully:no ono taky trochu jde o to, jestli někdo potřebuje těch statisíce až miliony aplikací zdarma. Já mám teda Iphone a těch aplikací je teda hafu, ale ve finále po pár letech používání jich pravidelně používám tak 20 a zbytek odpočívá na ploše. Přítulka má starou Lumii 800 a ty aplikace co používám jsou i WP a za sebe můžu říct, že můj příští telefon IPhone nebude, ale spíš telefon s WP. Je to stejně jednoduché na používání a přitom uživatelsky příjemně udělané. Měl jsem i Android, ale po čase lagy a sem tam spadla apka a sem tam i restart telefonu. U iphonu ani Lumie jsem nic takového nezaznamenal. Pouze můj názor
o 04.10.2013, 10:52 | Mr.Scully
Já taky používám třeba dvacet aplikací, ale těch dvacet je vybráno minimálně ze stovky :-) Třeba kalendářů (a widgetů) je na Androidu několik stovek, ale trvalo mi týden, než jsem našel ten jediný, který mi docela vyhovuje a to samé platí pro další oblasti. Takže jasně, i u Windows by mi stačilo dvacet aplikací, ale trochu se obávám, že tam nebude (zatím) takový výběr. Ale věřím, že se to časem zlepší.
o 04.10.2013, 11:03 | nome
Yawor-nestraš tohle je jediná věc co mě vážně vadí

Mr.Scully-zas na druhou stranu když nebudeš vybírat ze stovky ale třeba z 10 aplikací tak si ušetříš hromadu času
o 04.10.2013, 14:42 | Sau
Tak teď su snad eště víc nerozhodnější než předtím než sem sa zeptal :)

Dnes si jich idu omrknů jak vypadajů v reálu a snad mně to napoví víc.

Díky každopádně za reakce.
o 04.10.2013, 14:46 | Yawor
za mně jednoznačně Android, doby verzí 2.x jsou dávno pryč, a Win dlaždice nemůžu. Nehledě na /ne/množství aplikací a neporovnatelně horší HW za stejnou cenu.
o 04.10.2013, 15:04 | mr.brain
Já za sebe můžu doporučit Windows Phone... Telefon mám dva roky (ale WP 7.5), žádnou údržbu dělat nemusím a všechno chodí stejně rychle jako když jsem ho pořídil (Lumia 800). Některé věci jsou tam trochu nesmyslné, většina je odstraněna (resp. všechno co mi nějak vadí) ve WP 8.

Navíc tuším co Yawor myslel "neporovnatelně horší HW za stejnou cenu"... Vzhledem k tomu, že mám telefon jako pracovní nástroj, tak mě opravdu netankuje jestli mám mobilní jednojádro, dvoujádro, padesijádro a jestli má frekvenci 200 MHz nebo 2000 MHz. Tohle díky optimalizaci u Windows Phone není třeba vůbec řešit - viz ta Lumie, na dnešní dobu "předpotopní" HW, ale všechno chodí maximálně plynule.

Zkus si obojí a rozhodni se podle toho co Ti vyhovuje, já bych WP za Android rozhodně neměnil.
o 04.10.2013, 15:22 | P.E.T.R
Mám Android a zatím u něj zůstávám, ale jen kvůli některým aplikacím, které nejdou na WP, jinak bych koupil Nokii s WP nebo možná ještě Blackberry, to se mi také velmi líbí, ale nemám zkušenosti se systémem.
o 04.10.2013, 16:27 | Yawor
mr.brain - pro doplnění - myšlen třeba display. Samozřejmě hodnocení OS je čistě subjektivní, ale systém a vzhled dlaždic mne vážně nenadchnul.
o 04.10.2013, 23:25 | Sau
Asi půl hodiny sem sa s různýma modelama od Androidu a WP8 na prodejně hrál a vypadá to spíš na tu Lumiu 520. Okna, resp. dlaždice, mně přišly - aspoň během té chvíle - lepší.
o 05.10.2013, 07:33 | DITR
wp pada to seka se to znamej mel nejvyssi lumiu a denne na to nadaval nakonec letela z okna (takovej nervak trosku) nebrat jedine droida ;) je to o zvyku a ty dlazdice si na to pak muzes doinstalovat ;)
o 07.10.2013, 20:05 | SilverGhost
WP vůbec nepadá ani se neseká a to jsem si koupil jeden z levnějších telefonů s WP8. Já ho mám jen na telefonování, smskování, chat a internet a jsem spokojen. Na práci a filmy mám PC, i když je pravda, že poslední řadu Dextera jsem zkouknul na telefonu a no problem.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3655 sekund.