Celkový dojem? Nuda, nic co by vysloveně nadchlo tak, bay člověk padnul na zadel. Ještě, že reputaci dnešního high-endu napravily na celé čáře GiyaG1 od Vivid Audio. Tam to nemělo zásadní chybu, snad jen neukáznění malamuti, co se tam přišli vykecat a rušili ty, kteří si to chtěli v klidu poslechnout.
Jinak ty WB (sloupky vedle těch hornů) za 350 litrů neměly taky chybu, úžasně rychlý zvuk, super detail, ale na můj bigboš to fakt není.
Sonus Faber a Accuphase - totální katastrofa a navíc bedny za 680 litránků, tak tohle prostě ne. Jendak blbá instalace, tuhle expozici odlfákli,chválím - jao vždy-provedení SF, ale zvuk mě tak znechutil, že jsem po pár minutách odešel.
Naproti tomu Franco Serblin - hmmm, to hrálo k zamyšlení, dokonce i mé elektircké blues to dalo vemi dobře.
Jao vždy propadák Focaly za 1,8 mega - to fakt ne, to Vividy za 65% ceny byly o galaxie světelených let lepší...
McIntsh a WA Sophia se mi nelíbily, příliš zabarevný zvuk, tak jako BW802 ve spojení s Classé. Divím se, že jsem se po nich pídil, ale možná, že na vině mohl být kakási low-end SACD Denon, celkově tahle hudba zněla jako když na zesáku votočím korekce na doraz. Výšky, basy, středy zabarevaný. Nee.
V zaplatitelné kategorii chválí Xavin ty 3p sloupy (120 litrů) dokonce i Hegel k tomu pasoval, tam jsem se vrátil, za dobrý prachy dobrý zvuk. Viva český výrobce.
Eektrostaty AE na první pohle hrály dobře, na druhý už mě to nenadchávalo, basy sice silný, ale rozplizlý, bez kontrur a trvdosti. STředy a výšky velice dobrý. Jemný, ale opět - pro mé žánry ne příliš použitelné. Kdo rád šmidlání na skřipky, pak tudy ano:-)
Ze sluchátek jsem už vyrostl, takže nehodnotím, ale soudě podle lidí, co jich tam bylo, tak tohle by mohla být cesta v dnešní kriziové době, k dobré muzice za ne moc peněz, navíc dá se to poslochat z iPOdů a na podnájmu:-)))
Dynaudio se prezentoval tak, jak se prezentovalo, jejich ambice (AudioStudio Olomouc) jsou někde jinde a kdo pojede do Vídně, ten se dozví. Tohle bylo, aby se neřeklo že DA neexistuje. Přesto, že šlo o daanou kategorii, zvuk DA tam byl jasně cítit se všemi atributy - čistota, brilance, rychlost, údernost, bas.
Tannoy za 380 litrů tedy fakticky nic moc, jak člověk sednukl o pár cm mimo optimální bod, obraz se rozpadul a působilo to, jako by vzdále nější bedna přestala hrát. Za tohle bych nedal pětku. Navíc zabarevný středy.
TAD + Naim super reálný středy (saxofon, jak ho znám sám, když jsem na něj hrával), výšky jiskrný, leč v dané místnosti chybel citelně bas, v menší by to hrálo výtečně. Co mě irituje, jsou ty strýmový přehrávače - to už není hájend, ale prezentace nových technologií.
KDybych hodntil 1. tři místa, pak:
1. Vivid G1/Audionet
2. Wilosn Benesch/Audia
3. Xavian/ Hegel
A na 2. příčku bych taky ještě dal Franco Serblin
Nuda to byla v porovnání s předešlými roky. Pokud chodíš pravidelně, pak to cítíš.
Stream u mě nemá budoucnost, prostě jsem stará škola a mně se přístroj musí líbit, musí to bejt kus nějakého umění a ne jen bezpohlavní černá krabice nebo pakreativní výblitek.
PC a DAC je to samý, to radši slevím trochu z nároků a na přástroj se mohu i dívat, neb muzika hraje tak, jak vypadá:-)
Tak tos přehnal, nemylsím si, že by konkretně v mém aparátu byl nejslabším článkem CD player:-)))
Jinak, znáš to, když si představím, co je uvnitř toho magic boxu (jeden čip na jedné DPS made i Prales), tak to fakt nedávám. Netvrdím, že dnešní CD se nějak výrazně liší (ten čip tam je taky a ze stejného pralesa), ale aspoň se tam něco točí a aspoň něco musel někdo nakreslit a vyrobit na obráběcích strojích, byť automatech CNC. Ale vyplesknout čip a hňácnout na něj placku epoxidu, to fakt ne, to bych rovnou mohl polsouchta z mobilu (jak jsi si jistě všimnul, i tací tam byli). prostě jsem stará škola a naopak, silně přemýšlím, že se vrátím k analogu, krmení dnes je, aparát mám velmi slušenej na to, abych s tím vážněji začal a když si představí na polici nějakýho Teaca či Revoxe s 26xm cívkami, slintám blahem. A vo tom to je, nepotřebuji absolutnop, potřebuji pohodu a klid a to nejen zvukovou, ale i vizuální a tu mí nějakej streamer opravdu neposkytne. To můžu čumět na krabici od bot a vyjde to nastejno.
K té výstavě - zajímavá byla tak 1/3, zbytek buď hnus, nebo snobárna (cenová) a nebo zvukově špatný.