Potřeboval bych radu zkušenějších...
Naskytla se mě teď příležitost koupit:
Ford Galaxy 2.0TDCI GHIA,
vyrobeno: 2008
výkon: 103 kW
najeto: 205.000 km
míst/dveří: 7/5
barva: světle šedá metalíza
STK: 09/2013
Výbava:
10 x airbag; 6 rychlostních stupňů; ABS; airbag řidiče; alarm; aut. aktivace výstražných světlometů; aut. klimatizace; brzdový asistent; CD přehrávač; centrál dálkový; dělená zadní sedadla; el. okna; el. seřiditelná sedadla; el. sklopná zrcátka; el. zrcátka; imobilizér; indikátor parkování; Klimatizace; klimatizovaná přihrádka; litá kola; manuální převodovka; mlhovky; multifunkční volant; nastavitelný volant; natáčecí světlomety, originál autorádio; ostřikovače světlometů; otáčkoměr; palubní počítač; panoramatická střecha; plní 'EURO IV'; posilovač řízení; protiprokluzový systém kol (ASR); příprava pro telef.; Rádio; satelitní navigace; senzor opotřebení brzdových destiček; senzor stěračů; senzor světel; stabilizace podvozku (ESP); střešní okno; tažné zařízení; tempomat.; tónovaná skla; venkovní teploměr; vyhřívaná sedadla; vyhřívaná zrcátka; vyhřívané přední sklo; výškově nastavitelná sedadla; xenonové světlomety; zadní stěrač.
Výcuc z výbavy – to zajímavé:
adaptivní Bi-xenony, panoramatická střecha, originál DVD navigační systém s barevnou dotykovou obrazovkou, tažný, ALU 17“, display Ford convers, el. sedadla
Auto bylo přivezeno z DE v červnu 2011 s nájezdem 122.000 km, stálo 380. tis. Kč. Od té doby ho měl známý, který to pravidelně servisoval.
Provedené opravy:
5/2012 – přeskočil rozvodový řemen (151.000 km) = výměna rozvodů a vahadel, vše ostatní OK
9/2012 – výměna naftového čerpadla a baterie
9/2013 – auto dostalo ránu na pravý zadní bok (při malé rychlosti nedána přednost na kruháku). Bude se měnit zadní náprava, dveře, bok – sloupky nehnutý. Na opravu mám od kamaráda rozpočet cca 40.000 Kč
Cena za kterou ho můžu mít je: 132.000 Kč + ta oprava cca 40.000 Kč
Otázka zní - mám jít do toho?
V současné době mám Peugeota 307, 1.6 HDI, najeto 130.000 km, r.v.: 2007 - to auto mám od novoty. Nic mu není, jezdí OK.
Mám to za toho Peugeota vyměnit? Rád bych větší auto (rodinka) a láká mě výbav a cena je myslím taky docela good.
Díky všem co to sem dočetli a budou mít konstruktivní názor.