Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Jakou lednici?

o Navštíveno 3908x o
o 12.09.2013, 10:14 | Zdenek (A) | Upraveno: 2013-09-12 10:15:09
Po si 6 letech mi umira lednice. Docela me prekvapuje, ze tak brzy. Cekal jsem, ze 10 let ji nebude delat problem. No, casy se meni a veci se rozpadaji drive a drive. Hlavne at jede byznys! :-(

Opravar se jeste pokusil ji resuscitovat, ale tusim, ze uz moc dlouho nevydrzi. Hledam tedy nahradu. Na trhu je toho mega-hodne a vybrat neco rozumneho neni uplne trivialni. Navic se nabidka stale meni. Proto tady zkusim pozadat o nejake zkusenosti. Nejake diskuze tu uz na toto tema byly, ale jak jsem rekl - sortiment se stale meni a zkusenosti jsou k nezaplaceni.

Moje predstava:
Co nejvetsi (hlavne vnitrnim objemem) volne stojici lednice s oddelenym mrazakem ve spodni casti lednice. Standardni sirka, zadnej "americkej" format. To se mi tam proste nevejde. V mrazaku 3 supliky. Pro predstavu predkladam vzorek, jak by to asi melo vypadat: [ Link ] (WHIRLPOOL WBE 37142 TS). Idealne v nerezovem provedeni a dvere se musi dat prehodit na opacny smer otevirani.

Ocekavam nejake reference na modely, se kterymi mate dobre zkusenosti. Hlavni kriterium je zivotnost a poruchovost. Je jasne, ze i cena hraje roli. Nehodlam za to vyhodit desetitisice, ale take nechci zadnej kram.

o 12.09.2013, 11:24 | drebb | Upraveno: 2013-09-12 11:28:36
ja po dlouhem vybirani vzal samsunga RL58GRGIH, ma 3,5 supliku v mrazaku, neb je tam ledovac (necekal jsem ze to bude tak dobre fungovat, zadne rozlevani ledu po mrazaku atp. teda pokud nepouzivas sacky, a pekne to jde z tech jejich formicek vyklopit) v lednice jsou dva suple, jeden fresh a jeden normalni, hodne lidi si stezovalo na to ze supliky se spatne vysunuji neb jim brani guma dveri, ale je to jen o zvyku. led osvetleni je taky super. hlucna neni, mam spojeny obyvak s kuchyni a nevim o ni, kdyz spim v obyvaku tak jde neco slyset, ale neni to nic strasneho, kdyz pustenou tv, tak ani nevim ze ji mam.chtel jsem brat vyssi radu ta mela navic jen 3 pluska, coz kdyz jsem si propocital tak na energii bych usetril az za cca 8 let, pri porizovaci cene vyssi rady.vzal jsem z levneelktro, meli i akci na zaruku 3 roky za 1k, takze zaruka na lednici 5 let a samsung dava na motor 10 - nechal jsem si to privezt jimi nabizenym dopravcem Seegmuller a spokojenost, doruceni i v sobotu, lednice pekne zakurtovana v aute, vynesli az do bytu, ustavili na misto, nechali me poradne prekontrolovat nez jsem podepsal a zaplatil, starou vzali obratem bez poplatku, dbali na vse at mi nic nepodrou atp., preju dobry vyber
o 12.09.2013, 11:40 | CRK
Zdenek: asi ti nikdo neporadí konkrétní modely, hlavně ohledně životnosti, protože tam, kde už má někdo zkušenost, se konkrétní model dávno neprodává a byl nahrazen několika dalšími, kde může být vše jinak
o 12.09.2013, 11:45 | Zdenek (A)
CRK: To samozrejme dava smysl. Ale muze pomoci negativni reference = "koupil jsem si model XYZ a po roce umrel / menili jsme kompresor / ...". Obecne muze pomoci to, ze tu muze byt nejaky servisak a rekne mi, ze lidi si malo stezuji na lednice od vyrobce ABC, treba modelova rada EFG.... Je mi jasne, ze mi nikdo nezaruci, ze kdyz si koupim konkretni model, tak na nej absolutne nesahnu 15 let... ale bylo by to dobry ;-)
o 12.09.2013, 11:50 | choze | Upraveno: 2013-09-12 11:51:20
ja vybiral podle tohoto:
- vydrz pri vypadku proudu aspon 24hodin
- samoodmrazovani
- nulova zona
- mrazak 3 supliky
- sklenene policky
- chtel jsem pravy nerez ( ne lakovany plast)
- ovladani na dverich - digitalni
- super chlazeni a super mrazeni

a z toho mi vysel v te dobe Bosch - PC 23000,- cca 5 let z5
o 12.09.2013, 12:04 | cupra.165
Já bral základní model Liebherr,dveře mi ještě u dodavatele přehodili v ceně.Nemá no frost,ale za ten rok co mi běží nebylo třeba ji ještě rozmrazovat. Má výhodu,že ji můžeš dorazit úplně ke zdi,fouká si zepředu.čelní plocha ošetřena vůči otiskům. Cena byla okolo 14 000.- Kupováno před rokem. Model v případě zájmu zjistím. Oproti 10 let staré lednici indesit v té samé kategorii mi ušetřila na elektrice okolo 2500.-
o 12.09.2013, 12:14 | duke
Řeším to samé a dle parametrů na webu jsem dospěl jako drebb ke stejnému modelu: Samsung RL58GRGIH.
Již rok máme pračku od Samsungu a jsem s ní maximálně spokojen, tak i ledničku zkusíme od Samsungu.
o 12.09.2013, 12:20 | Rustapha-659
cupras.165: můžeš dát link na model?Mám Liebherr od roku 98 a běží naprosto spolehlivě a bez jediný poruchy(odmrazuju tak 1x ročně)..ale přecejen uvažuju časem o výměně..(pokud teda něco odejde a oprava bude za randál),jinak jsem spokojen(jenom mrazák bych vyměnil místo dvou za tři šuplíky,ale tenkrát nebylo moc z čeho vybírat a jinak to byla výtečná volba. :-)
o 12.09.2013, 12:40 | cupra.165
Mám přesně tuhle
[ Link ]
o 12.09.2013, 13:18 | Tuner#2
Já měl vyhlídlou Bosch za 15 A+++ a nebo pak tohle:

[ Link ]

Nakonec jsem vzal po radě i se servisákem (tátovo kamarád) tu Elektroluxu, která má jednoduchej termostat za pár korum a ne dost často odcházející elektroniku a když jsem srovnal náklady A++ a A+++ tak ty 3 - 4000,- se vrátí za 10let při dnešních cenách energií. Proto jsme vzali "jen" A++
o 12.09.2013, 16:26 | Rustapha-659
cupra.165: děkuji za inspiraci :-)
o 12.09.2013, 20:07 | DJ.UFÍK
Zdenku, kontaktuj Duck (Vladimír Hejduk) umí za dobře a poradí.
o 12.09.2013, 21:22 | Cenda
Elektroluxy v rodine dva a oba poruchy po par letech, navic povrch rychle ukazal opotrebni. V komercnim chlazeni maji dost poruchove kompresory. Ted mam pres rok rl58, ktera tady uz byla zminovana, taky jsem vybiral hodne dlouho. V pohode, akorat by chladici cast mohla byt vetsi - coz uz se dost blbe shani :-) ani otisky nejsou videt.
Pomud chces max spolehlivost, provedeni a nevadi cena, vem Liebherr. V pohode jsou i AEG, Samsungy. Ke znacce Bosh jsem uz nejak celkove ztratil duveru.
o 12.09.2013, 22:24 | Zdenek (A)
Liebher by se mi libil, ale cena je uz ponekud vyssi. Drive veci tak nejak vice vydrzely. Ted je to hruza! Vse jde do kytek priserne brzy a uz ani cena neni zarukou toho, ze to vydrzi dele. Takze vaham, zda mam pustit vice penez za "mozna-kvalitu" nebo zustat u "Lidl-kvality" proste s tim, ze casem koupim zase dalsi. Je to dilema...

Ufiku, Ducka urcite zkusim. Diky.
o 12.09.2013, 22:40 | cupra.165
Ja se ridil tim,ze kvalitu,ale bez zbytečných ficur...cim je toho vic,tim vic moznost poruchy...drive byly lednicky uplna holota a bylo z toho jidlo nechutne? Nebylo :-)
Kolik za ni chces dat?
o 12.09.2013, 22:48 | Luke_288
Mame ameriku od Samsungu a v pohode, bezi sestej rok a zatim bez poruchy.
Ale nedelam si iluze, ze i statisticky nejspolehlivejsi znacka umi vyrobit zmetek.
o 12.09.2013, 22:50 | Zdenek (A)
Prohledl jsem na netu asi milion lednic a puvodne jsem si myslel, ze se vejdu do 10.000. Ne ze by to uplne neslo, ale chci velkou lednici. Idealne 2m na vysku. Ruzni vyrobci dokazou i do mensich "krabic" dostat velkej vnitrni objem, ale proste cim vetsi, tim lepe. Pravda je totiz takova, ze bych mohl mit lednici velkou jako garaz a zena by ji v klidu zaplnila ;-) No...... asi me tedy bude stat vice nez 10k. Nicmene pres 15 bych uz se asi hodne cukal. Jak pise cupra.165, nepotrebuju nutne LED osvetleni, antibakterialni povrch, ozelim asi i automaticke odmrazovani, display nemusi mluvit 10 jazyky - staci kontrolka, ze to chladi ;-) Ale vnitrni prostor, spolehlivost a asi nizka hlucnost budou tim rozhodujicim. Potesi "nulova zona" v suplikach pro zeleninu. A nerezovy vzhled bych take uvital vzhledem k tomu, jake jsou ostatni spotrebice v kuchyni.
o 12.09.2013, 23:13 | Cenda | Upraveno: 2013-09-12 23:14:53
sestra má už nějakou dobu starší model viz odkaz a mě se taky hodně líbila. Tichá, prostorná, elegantní. Bez závad. Podle tvého popisu by to mělo být to, co chceš. Já ji nakonec nevzal, protože jsem chtěl lepší distribuci vzduchu.

[ Link ]
o 13.09.2013, 09:46 | Losky
taky řešíme to samé. Koukáme po něčem do 185cm, velká lednice a větší mrazák. Americkou nechceme a nedávno jsme narazili v Datartu na Bosch, kde dělají ledničku a mrazák zvlášť. Dají se obě k sobě a trochu to vypadá jako americká, ale s o dost nižší spotřebou a cenou.
[ Link ]
[ Link ]
o 14.09.2013, 12:25 | Mr.Scully | Upraveno: 2013-09-14 12:35:50
Se taky přidám :-D

Aktuální situace: lednice 55cm šířka, asi 180 výška. Potřebuju tak 70cm šířka, 200 výška, zásobník vody na led/tříšť. Mám vůbec šanci? Ty americké lednice mají všechny šířku 90cm, to do kuchyně nenarvu, mám tam ještě sušičku a stůl :-)

Jinak na ten Samsung RL58 GRGIH jsem slyšel chválu už z víc stran. Jen kdyby to mělo ten zásobník ledu :-) Dávám si doma koktejly a vyrábět tříšť mlácením palicí do ledových kostek mě irituje :-D
o 14.09.2013, 13:06 | Luke_288
Nasi si koupili rucni mlejnek na led.
Ja chtel kdysi taky ledovac a od zasobniku me zrazovali ze kdyz v nem je voda dlouho tak se tvori nejaky bakterie nebo co a privod vody jsem k lednici dotazenej nemel (ale podle me je to stejny, prtz v ty hadicce voda stoji taky )Tak mam misto jednoho supliku formicky na led. Ale koktejly si nedelam teda.
o 27.03.2014, 22:50 | Mr.Scully
Když tady někdo už navrhoval ty ledničky od Samsungu, tuší někdo, co znamenají ta písmena v jednotlivých modelech? U té Samsung RL58 (kterou tady několik členů má) jsem našel minimálně čtyři modely a nemůžu se dopátrat rozdílů:

GREIH1 [ Link ]
GRGIH [ Link ]
GPGIH [ Link ]
GHGIH - ta už se naštěstí asi nevyrábí.

Rozdíly jsou v druhém a třetím písmenku. Vysledoval jsem, že je mj. nějaký rozdíl v mrazáku, výrobníku ledu atd., ale jinak v tom totálně plavu...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3095 sekund.