Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > sýrie

o Navštíveno 3852x o
o 31.08.2013, 21:55 | MazliG
já vim, že to sem zcela nepatří a je to stav mojeho momentálního rozpoložení - ale prohlížel jsem nyní galerii obrázků ze sýrie - a ty děti ..... vim, že se to děje v africe všude - ale je to fakt šílený ... to jsou prostě zkurvenci zasraný, arabáci vypatlaný - neskutečnej hnus ... fuj .o(

na druhou stranu si říká, vlítnou tam amíci, a těch mrtvejch tam bude 10x víc co ? ...

- je to svět zkurvenej v těhle končinách ...
- jak mi rostou děti, a vidim ty malý mrtvý děti, zasypaný novorozence ... hrůza hrůzoucí

o 31.08.2013, 21:56 | MazliG
jak vidim v telce politiky a zloděje v čr, vždycky si řeknu - může být hůř .o( a fest
o 31.08.2013, 22:02 | LordPeytl
Jsi si jistý, že to bylo ze Sýrie?
Před pár dny taky byla na BBC fotka "ze Sýrie":

foto k příspěvku  od LordPeytl

o 31.08.2013, 22:06 | MazliG
o 31.08.2013, 22:20 | Proffesor_W
Ja si jen rikam, proc americani nenapdanou severni koreu, nebo nigerii kde se to mlati uz X let, nebo proc nevleteli do Kambodze kdyz tam tenkrat probehla genocida atd atd atd .... cim to asi bude? Opravdu jim jde o tech "par" (v pomeru k milionu v kamobodzi) lidi? Nebo je za tim opet neco jineho?
o 31.08.2013, 22:22 | HIGHTOWER
Bohužel tohle je úplně jiný svět a nikdy se to nevyřeší, neb i malá skupina náboženských fanatiků vždy strhne určitý dav a je to stále dokola a dokola a dokola... a jak vidno, nezmění to ani volby pod dohledem pozorovatelů apod. Nemít tyto státy ropu, bylo by to jako v Africe...
o 31.08.2013, 22:25 | MazliG
já tu nerozvíjím diskuzi o tom, jestli amíci tam mají vletět nebo ne /nedej bože se tu o to hádat/, jestli maj ropu, je to jasný. Ale spíš ty fotky - ať už je to propaganda, nebo je to odkudkoliv - je to fakt hrozně smutný, a problémy typu politiky např. jsou směšný s tím utrpením, co ty lidi tam musí mít, poslední dobou jak "stárnu" to nemůžu ani prohlížet ... ale jak psal Hightower - je to jinej svět
o 31.08.2013, 22:32 | HIGHTOWER
MazliG: no, ono kdybys měl na to myslet často, nebo stále a nad všema zvěrstvama, co se na světě dějí, nejíš, nespíš a jdeš si snad hodit mašli. Ale čas od času prostě se těmto tématům člověk nevyhne. A porovnávat to také tak nějak moc nejde, je x-států, x-kultur, x-problémů a možné kombinace hnusů jsou milióny. Bohužel. Přirovnal bych to k tomu, když jsem si musel zvyknout na různé druhy mrtvol, po roce jsem už neměl problém po nějaké "jedlé" mrtvole v klidu se najíst...
o 31.08.2013, 23:21 | Mr.Scully
Mě tedy takovéhle věci (citově) absolutně nijak netrápí. Je to prostě jiný svět, jim nejde o nějakou demokracii, oni mají v povaze násilné řešení situace - a vůbec v tuhle chvíli nedokážu odhadnout, jestli je "v právu" režim nebo povstalci, protože propagandu mají obě strany mocnou a snaží se manupulovat světem... přitom svoloč je to v podstatě úplně stejná, obě strany jsou radikální muslimové.

Naopak bych si přál, aby tam svět zasahoval co nejméně, protože jakýkoliv zásah USA vyvolá reakci Ruska či obráceně. A OSN se tam taky nebude moc chtít.

Sýrie mimochodem ropu žádnou nemá. Nevím, co pořád všichni mají s ropou, o tu vůbec nejde.
o 31.08.2013, 23:44 | Crimson
Americký zbrojovky maj prostě už zas plný sklady, to je všechno
každopádně z toho může být velkej průser ..
o 01.09.2013, 00:14 | Proffesor_W
Sýrie mimochodem ropu žádnou nemá.

ale má, ne tak moc, ale má
o 01.09.2013, 00:26 | Luboš1
syrie a na celej alah akbar nebo jak se ta kravina pise, bych poslal par atomovek a at jsou do kopru... jako co s nima, maximalne nam prinasej videa kde rezou hrdla,strilej se do kebule a nebo se vesej.. at si naserou a myslim ze civilizovane zeme je tady k icemu nepotrebujou...
porad doufam ze se mezi sebou vymlatej a bude pokoj...viz? ted naposled jsem vydel jak nekd ezastavil tri kamionaky a u silnice je naferovku popravili jen kvuli tomuze vyznavali jinou sracku nez jejich zeme povoluje, tak s tim at se jdou z vysioka vysrat!!!!
o 01.09.2013, 09:11 | CervinVega
Všechny valky začínají a konci z ekonomických důvodu, zbytek je jen omáčka pro lidi...
o 01.09.2013, 09:20 | .mycTD
...bych poslal par atomovek a at jsou do kopru... jako co s nima

...jen kvuli tomuze vyznavali jinou sracku nez jejich zeme povoluje, tak s tim at se jdou z vysioka vysrat!!!!

trochu schizofrenni pristup, ne? :-)
o 02.09.2013, 08:46 | Žigi
o 02.09.2013, 08:50 | Dudelina
Co na to muSlim? :-)
o 02.09.2013, 09:10 | mrazik
No jedna vec je realita a druha vec jsou media, ktera ne vzdy informuji realnou situaci, jim jde na prvnim miste o ctenost a senzaci. Pouziti chemickych zbrani je hnus, na tom se vsichni shodneme a dle meho pripadny zasah USA neni o nejake touze po nerostnych surovinach, ale o ukazce sily a varovani ostatnim, ze strilet po sobe si muzou, ale hromadne vyvrazdovani bude potlaceno hrubou silou.
o 02.09.2013, 12:45 | MaSuZaPi_Honza
na ty fotky se nadá ani koukat. Je mi z toho jako tátovi zle a je to moje noční můra. Vadilo mi to vždycky, ale teď co mám svoji dceru je to pro mě horor.
o 02.09.2013, 13:37 | Conan
Jako MazliG a MaSuZaPi_Honza. Od tý doby co mám vlastní děti, tak mi takové fotky / videa / dokumenty vadí a nemusím je.
o 02.09.2013, 13:51 | Proffesor_W
02.09.2013, 09:10 | mrazik
mozna to neni o rope, ale spis to bude o tom svrhnout rezim, dosadit nejakyho arabaka co s nema bude zobat z jednoho krmitka. Ve vysledku ty jejich utoky zabijou Xkrat vic civilistu a deti nez ten plyn. Ale je to ve jmenu boha a miru, tak je to v poradku.
o 02.09.2013, 14:06 | muSlim
2 Dudelina: pššššt!
o 02.09.2013, 14:40 | Petura
až nebudou mít ropu, tak amíky zajímat nebudou ...
je to jen boj ropu :o(
o 02.09.2013, 15:10 | Mr.Scully
Znova: Sýrie má půl procenta ropného trhu a její zásoby nestačí už ani na její vlastní potřeby, natož aby mohla něco vyvážet! O ropu tady rozhodně nejde, nechápu, proč to pořád musí někdo vytahovat. Je to holt móda drbů, USA někde útočí, tak "určitě kvůli ropě".

Buď funguje USA jako "policajt", který chce usměrnit situaci v regionu, než se kompletně vymkne kontrole, nebo chce nechat vydělat svoji zbrojařskou lobby. Ale rozhodně nejde o ropu.
o 02.09.2013, 15:29 | HIGHTOWER
Já ti nevím, asi jsou všude špatné informace:

Ropný sektor poskytuje asi 40% příjmů z vývozu. V odvětví zemědělství přispívá na přibližně 20% HDP a 20% zaměstnanosti.
o 02.09.2013, 16:51 | HIGHTOWER
[ Link ] - Ekonomika: Největší podíl na tvorbě hrubého domácího produktu má těžba a vývoz ropy a ropných produktů.

[ Link ] - Nejběžnějšími vývozními produkty jsou ropa, ropné produkty, ovoce a zelenina, bavlna, textilie, oblečení, maso, živá zvířata a pšenice.

[ Link ] - Podle dostupných informací disponovala donedávna Sýrie zásobami přibližně 2,25 mld. barelů ověřených zásob ropy a 284 mld. krychlových metrů zemního plynu. V roce 2013 byly ohlášeny nálezy významných ložisek ropy a zemního plynu v přímořském šelfu. S ohledem na uplatňované mezinárodní sankce došlo k dramatickému poklesu příjmů z vývozu ropy, což zásadním způsobem ovlivnilo příjmovou stránku rozpočtu. V důvodové zprávě k pětiletém plánu přechodu centrálně řízené ekonomiky na sociálně-tržní ekonomiku pro období z roku 2006 se uvádělo, že příjmy z prodeje ropy představují 2/3 HDP. Podle údajů z roku 2010 se podíl průmyslu na tvorbě HDP se odhadoval na 34 %. Významnou roli hrál ropný sektor, který se podle některých údajů podílel 39 % na příjmech do státních rozpočtu. V průmyslu bylo zaměstnáno 14,2 % práceschopného obyvatelstva. Tato průmyslová oblast je plně kontrolována státem, který řídí produkci i prodej „národního bohatství“a distribuci získaných příjmů. Nevýznamnějším odvětvím je těžba a zpracování ropy a zemního plynu.

Fakt nevím... Rád se poučím ;-)
o 02.09.2013, 16:56 | Mr.Scully
Ano, příjmy z prodeje ropy jsou možná 2/3 HDP, ale podívej se na velikost jejich HDP :-D Ty informace si vzájemně neodporují.

Jinak i ten relativně malý vývoz ropy byl omezen kvůli sankcím OSN nebo co. Někde jsem četl, že Sýrie dokonce už musí ropu dovážet, aby vůbec uspokojila své vlastní potřeby.
o 02.09.2013, 17:01 | HIGHTOWER
No jo, ale ty ložiska, naleziště, zásoby tam prostě mají a o to jde. To je jako kdybys seděl na zlatém dole, taky o tebe bude zájem, i když to zlato nevyvážíš, nic, stejně se o tebe poperou... to zlato (ropa) nikam nezmizí. A po uklidnění situace tam, tedy po intervenci, by sankce mohli skončit a ropa se vesele vyvážet... A kdyby ropa nedělala alespoň ty 2/3 HDP, tak by tam HDP bylo ještě daleko jinačí... A to že se musí ropa dovážet? Se podívej u nás, vepřové, jablka, med, vše se dováží, i když toho tady by bylo klidně mega, kdyby se chtělo...
o 03.09.2013, 22:55 | Proffesor_W
... kolik jich je "worth the price" v te sirii?
[ Link ]
o 04.09.2013, 06:16 | Kamil
souhlas s mr.Scully, v případě Sýrie o ropu rozhodně nejde...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3395 sekund.