Navštíveno 3277x

Foto Skoda - drahej, 13 Kc za foto
DM?
Fotolab?
Happy Foto? maj akci, 13x19 za 3Kc...
Jsou nejaky propastny rozdily mezi temahle sluzbama? Je radno se necemu vyhnout?
Diky!

21.08.2013, 18:16 |
muSlim | Upraveno: 2013-08-21 18:17:04
Ja som bol vždy spokojný s firmou Promoce.cz, majú fotozberňu fotodigi.cz, online upload, nikam nechodíš... už roky u nich robím všetko, a tak isto sa u nich aj fotím na rôzne preukazy a tak...
Cenník:
[ Link ]

21.08.2013, 19:13 |
Sau Určitě sa vyhni těm najlevnějším fotkám od Happy Foto, Droxi foto,DM foto, Schlecker foto atd. Obvykle značení standart apd., pár roků zpátky to bývaly celkem pěkné fotky. Dnes totál hnus, vyhozené peníze. Jak sů na tom ale ty lepší varianty nevím, objednával sem dycky ty standartní.

21.08.2013, 19:50 |
hanx Trochu se vetřu, snad to neva.. do čeho rámujete větší fotky? Případně plakáty? Mám možnost levnýho a kvalitního tisku A1 na 250g plakát a chtěl bych si to zarámovat, ale rámy mi přijdou tady v okolí drahý.

21.08.2013, 20:00 |
Kamil hanx - dřív jsem si nechával dělat u sklenáře rámečky s polomatným sklem

22.08.2013, 13:18 |
Conan | Upraveno: 2013-08-22 13:18:44
Já vyvolával vždy přes drogerie Schlecker, nyní TETA a nějak v tom problém nevidí.
Stáhneš si program a naposíláš jim tam fotky.
Nejsem expert, ale profi fotograf ti řekne, že z 10 fotolabů jich 9 neumí absolutně fotky vyvolávat. Bohužel si teď nepamatuju, který ten fotolab byl dobrý (a stejně se to týkalo jen Plzně). Ale mám pocit, že jeden můj známej (fotograf) jim to tam šel osobně přenastavit a teprve pak byl s tiskem spokojenej :-D
Jinak já nevyvolávám, max. jen občas dělám fotoknihy u HappyFoto a nevidím v tom problém, teda kromě toho, že ten jejich program je občas fakt debilní.
Tak asi nakonec Foto Skoda nebo si pak zkusim DMko s lepsim papirem.
Neřeš blbosti, jako Conan, odjakživa tady
[ Link ] a nevěřím, že poznáš rozdíl o proti jiným
nechával jsem u nich dělat ted i 2m fotoobrazy, bomba
ale nyní to posílám už rovnou do fotonova.cz Lípová 6
a jezdím si pro to osobně, maximální spokojenost
nech si to zakašírovat a zalaminovat, na rám kašli
[ Link ]

23.08.2013, 08:45 |
hanx Crimson: Jaké tam jsou přibližně ceny za to kašírování a laminování?
ten tisk je dražší o proti klasické fotosběrně o nějakou kačku, to mi paní řekla otevřeně,
oni se na jejich ceny nedostanou, tolik toho nechrlej..
ale zase ona ti nejprve udělá testovací tisk abys viděl barvy a ostrost
a teprv pak rozjedou zakázku, což je super,
navíc nechat to dělat jinde hrozí, že to při stočení do role poškodíš,
kdežto tady si sakra prý dávají bacha na to, jakmile to vyjede z plotru..
ceny:
za obraz 50x75cm jsem dal komplet 1100kč (deska+laminace+háčky)
za 5Ox150cm jsem dal asi 2000kč
mně se hrozně líbí ten osobní přístup, komunikace, vyjít maximálně vstříc, dohoda
zkoušel jsem i jiné copycentra a tam po mně chtěli podepsat smlouvy v případě poškození,
že za to neručí a takové bláboly, to mě okamžitě odradilo..
proto fakt doporučuji Lípová 6 Praha 2 fotonova.cz
paní Štastná

23.08.2013, 20:48 |
JA když potřebuju fotky tak u Fotolabu...
23.08.2013, 12:06 | Crimson
koukal jsem na to, ty to mas klasickej tisk, nebo tim osvitem? Ten osvit by mel byt asi lepsi ze? Pokud tisk, jaky davas DPI na takovy rozmer? Jaka je pak ostrost. Nevis jak to tam maji s postovnym? Chtel bych na zkousku neco udelat, asi obyc, nebo s tim laminem jenom. Jen nevim, jestli by to prezilo cestu praha olomouc v aute ceske posty/ppl.
na tu dopravu jsem se ptal, prý nemám mít strach,
pravda i mně do auta to brutálně zabalili ..
ano asi osvitem, dpi nevím, tif byl 8000px x 3000px
pokud ale Olomouc, tak si najdi printkšeft přímo tam,
100% jich tam pár bude
ta laminace je sama o sobě už ochrana jak prase,
bez ní hrozí, že to škrábneš někde..
No, mne jde prave o ten osvit. Na tisk tu urcite neco bude,ale osvit to fakt nevim nevim. Nejak jsem jeste moc nehledal, ale nejsem si jistej ze to bude nejak extra rozsirene. Kolik myslis ze by byla nejaka rozumna velikost na rozliseni cca 4600x3000? to lamino bych samozrejme udelat nechal.
ono se to nějak počítá na DPI ale .. myslím že do 2m to bude koukatelný :-)
No 300 DPI je klasika, ale pouzivana na malych fotkach, dejme tomu A4-A3. Na vetsi, 1-2 metry tak tech 150 DPI, pac na to stejne nekoukas z 20ti centimetru jako na male fotky. Nekde jsem slysel ze bilboardy se tisknou na DPI okolo 50-70.
Já nechával dělat fotoknihu u Piklio.cz a kvalita byla fajn, takže bych řekl, že ani fotky nebudou mít špatný. 13x18 je tam za 8,- (viz
[ Link ] ).