Navštíveno 4549x

05.08.2013, 14:46 |
xSam Ahoj, nemáte někdo prosím představu, kolik by mohlo stát zbourání baráku, který má 23x5,5, přízemí, patro a podkroví?
Dům je samostatně stojící a technika se k němu dostane bez problémů.

05.08.2013, 14:49 |
xSam Jo ještě jsem zapomněl, materiál je opuka, šutr, občas cihla, tašky jsou bobrovky a asi by se daly ještě využít, takže bych je sundal a trámy bych taky využil na něco.
Hrubým odhadem tak 150-200 tis.

05.08.2013, 14:55 |
walish | Upraveno: 2013-08-05 14:56:26
Tohle pravděpodobně budou bourat bagrem, takže počítej 800kč/hodina. Jak dlouho se to bude bourat,netuším. Samozřejmě tam jsou pak nějaké poplatky za odpojení sítí, případně odvoz odpadu atd. atd., nicméně demolice jako taková by měla být pouze cena bagru x počet hodin, čím mi ta cena od věžáka teda vůbec nesedí :D
EDIT: Koukni třeba sem:
[ Link ]

05.08.2013, 14:56 |
macek to tam nazen radeji UKacka nez dat 200litru
pokud to má použitelný dobový trámy tak se dají i zpeněžit:) rozeberou si je sami

05.08.2013, 15:17 |
xSam Hmmm, 200K bych asi i dal, ale zdá se mi to málo.
Samozřejmě je potřeba k tomu napočítat i odvoz, bordel také potřebuji dát pryč.
záleží na lokalitě, zda je někde v dosahu skládka komunálního odpadu, najít si firmu na tuto práci v okolí, at neplatíš zbytečně za km, apod. Ono jen poplatky za skládkuco jsem v rychlosti koukl tak 1000,- Kč za tunu
skládkovný, případný nebezpečný odpad, veškeré doklady o legálním zlikvidování (vážní lístky).
je hodně odvážný tvrdit, že demolice je o 800Kč/h bagru.
vyfoť, vyspecifikuj, rozpošli poptávky klidně i stavebním firmám a vůbec bych se nebál poptávat firmy mimo okolí. ve stavebnictví je po práci velkej hlad.
Luke_288: Záleží, co všechno bude chtít, ostatně to píšu i dál, kdybys četl celé ;) Demolice jako taková je o tom bagru a pokud bude chtít i vyřešit odpad atd., tak to jsou samozřejmě další nemalé peníze. Záleží, co všechno bude chtít udělat a zařídit ;)
Ale ja jsem to cet cely, jen ze kazdou chvili tady ctu ze tamhleto bude stat tolik, tamhleto tolik a to vsechno aniz by to kdokoliv videl, vnimal souvislosti. Treba to pujde bourat rucne palicema, treba bude stacit to prejet buldozerem, treba bude stacit malej bagrik...

05.08.2013, 17:55 |
Tuner#2 | Upraveno: 2013-08-05 17:56:25
Když vidím ten mackovo post, tak jsem chtěl něco napsat, ale pak by asi UKčka poslal místo na demolici do Plzně :))
Jinak k věci. Opravdu je to individuální a záleží kam a jak si domluvíš odvoz suťě a nebezpečného odpadu. Na vesnici to ještě celkem jde, ale známej boural ve městě a kontejnery, stání kontejneru na ulici a následné odvozy odpadu na městské skládky byl celkem finanční masakr :-/ Poptal bych opravdu pár firem a klidně i místní bargisty, kteří mají v lokalitě zkušenost a i známé. I dnes jde lecos za rozum, ale je to o kontaktech...
A ta demolice včetně likvidace základů, + náklady na zarovnání pozemku nebo tak něco?

05.08.2013, 18:39 |
Hráďa hele boural jsem si takovou malinkou prádelnu - 3x3 řikaljsem tak 3 avie 5ti tuny - a nakonec se z toho vyhrabalo 12 kontajnerů - a to mam bagr i avii a nešetřil jsem to - takže co ta avie uvezla to se tam nandalo
u nás v Plzni AZS 80 - masí drzičky a třídičky, chtěj myslim 110-150 za tunu plus vlastní doprava - jezdí se tak 15-35kč/km podle toho čim
spočti si to
bagr od 400 po neomezeně na hodinu - šikovnej strojník k nezaplacení
pokud je střecha azbest - tedy nebezpečnej odpad - nepočítej že ti to kdekoli na skládce vezmou - neexistuje
nejlépe poptat jestli nikdo nechce zvýšit pozemek nebosrovnat terén a tam mu tu suť navozit

05.08.2013, 19:29 |
xSam Jsem od Roudnice nad labem.
Tak jsem zkusil par firem a v podstate to vychazi tak 250k + a velkou roli hraje doprava. Je to teda mene, nez jsem puvodne myslel, ale nic levneho to teda neni. Ono zbourat barak neni zas tak jednoduche, musi clovek mit povoleni, od urcitejch rozmeru si to clovek nemuze delat sam a navic by se muselo vyresit elektricke vedeni, ktere na tom baraku je. Tak nevim, jestli je lepsi bourat a postavi nove, nez rekonstruovat...
Tak záleží, jak to vypadá teď k té rekonstrukci, za kolik chceš stavět nové, a jak rychle mít hotovo (postaveno nebo rekonstruováno). Každopádně 1/4 mega není nejméně...
...já si nechával přistavit velkoobjem. vanu na odvoz bordelu, páč mě to nebavilo vozit po kouskách. Házel jsem tam všechno, bylo toho "jen" 900kg, platil jsem skoro 5tis. Největší položkou byla právě doprava, pak shození/nahození za 500, odpad 1800/t a pak se to nasčítalo. Rozhodně bych šel co největší technikou, tedy žádné minibagry a vaničky, ale pořádnou lžíci a tatry.
Ja hlasuju pro bouracku a novostavbu.
xSam-Hod mi do mailu tel.číslo.
xSam: Rekonstrukce starého baráku je jedna z nejhorších věcí v životě, které Tě můžou potkat ;)
Pokud je to jen trochu možné, tak srovnat se zemí a novostavba
Souhlasím, pár kamarádů předělává a každej už říká, že kdyby si teď vybral, tak zboření a novostavba dle vlastních dispozic.

05.08.2013, 22:44 |
rebel | Upraveno: 2013-08-05 22:46:14
zbourat a postavit nove vyjde to ve finale nastejno a maš vše nové nic ti nepraska nic nesekaš a je od toho pak na čas klid ,takle to je dokola pořad neco predelavat dokola jednou okna pak voda pak elektrika a td .
Tak pokud nemas problem zbourat a udelat nove podle sebe neřešil by sem to a šel do demolice
No to bude tak kolem 150 000 - 250 000 je o to kdo tu demolici udela bouraci prace na stroji cca 1500-3000kč/h a odvoz cca 70ti tun možná vic :-(
Bohatej rekonstruuje, chudej stavi novej...

06.08.2013, 10:10 |
deda xSam: zkoušel jsi se zeptat pana Vanči z budyně? Pokud ne zkus se ho poptat za kolik by byl schopen on. Je s ním docela dobrá domluva. Jinak neměl by jsi tam tak jeden valníček za auto opuky. Sam bych si ji naboural. potřebuji na dodělání zdi..

06.08.2013, 11:31 |
xSam Knightey, odpovězeno...

06.08.2013, 12:21 |
AR Jen trochu ot, když se veme starý barák omlátí se jen na nosné zdi, vše vyháže a investorovi se zamlouvá dispozice co je dána, tak jaký bude rozdíl v tom to pak dostavět a nebo dobourat a udělat znova? To ty staré zdi jsou tak na nic? Je mě jasné že se stavělo co dum dal, sem tam cihla, sem tam šutr, ale pokud je základ dobry?

06.08.2013, 12:58 |
deda AR: nejde ani tak o zdi,ale co je pod nimi. Dříve se nepoužívala žádná nebo velmi chabá izolace a nechat dodatečně izolovat nosné zdivo, to ho raději zbourat a postavit nové.