Navštíveno 7895x

Zdarec..přišla mi výzva k uhradě od transcom že to maj od český kanceláře a mám to zaplatit..Nasrat..
Situace je taková že jsem před dvěma roky vlastnil Fiat Bravo, který jsem prodal, rádně odhlásil na jinou osobu a zrušil pojištění.. Prodal jsem několik aut a motorek uplně stejným způsobem a najednou tohle.. Asi to ten další majitel nepřihlásil a nepojistil a já byl poslední majitel.. tak fajn,se nedá nic dělat. Ale kurva to není můj problém že si to idioti nedokážou dohledat. Navíc smlouvu sem měl někde zahrabanou a ani snad nemám povinnost nikomu nic prokazovat a ještě si s tim dělat praci.. Můžou ty mrdky něco?
Psal jsem následující mail firmě transcom což mi řekli po telefonu:
Dobrý den.
Dovoluji si Vás kontaktovat že dne 29.7 mi přišla zásilka s okamžitou výzvou k úhradě na částku 7 789,60 Kč. Tato zásilka přišla z důvodu že nedošlo k vyřešení mého závazku u České kanceláře pojistitelů. Tato společnost Vás pověřila k inkasu tohoto závazku. Vyzýváte mě na základě plné moci České kanceláře pojistitelů k úhradě tohoto dluhu,který vznikl že mé vozidlo nemělo řádně uzavřeno povinné smluvní pojištění odpovědnosti z provozu vozidla. Referenční číslo máte uvedené v předmětu.
Za prvé: chápu že máte plnou moc od ČKP a budete po mě chtít požadovanou částku. Na rovinu Vám říkám, že nedostanete ani korunu...
Za druhé: asi za nic nemůžete, dostali jste za úkol vymáhat tuto částku. Bohužel pro Vás, otravujete špatného člověka.
Za třetí: ČKP poslala dopis s nějakým oznámením že dle zákona 168/1999 Sb. zjistili že v nárokovaném období bylo vozidlo vedeno v příslušném registru, nebylo k němu uzavřeno povinné ručení a v tomto období jsem byl vlastníkem nebo provozovatelem vozidla.... Kdyby tam pracovníci dělali svojí práci, tak by přišli na to že vozidlo je dávno odhlášené a pojištění zrušeno u pojišťovny Allianz. Takže s touto zprávou rozhodně nesouhlasím. Pro Vaši informaci stačí když si zavoláte na registr vozidel České republiky a nebo do pojišťovny Allianz.
Bylo mi řečeno abych prokázal smlouvou o prodeji vozidla že již nejsem vlastníkem. Asi Vás nikdo neučil že smlouva může být uzavřena i ústně a klidně i podáním ruky. Jak blbec sem ale tuto smlouvu hledal a naštěstí dohledal. Tuto smlouvu jsem posílal České kanceláři pojistitelů. Jestli nejsou schopni si ji založit, tak to není můj problém.
Vážení.
V příloze Vám posílám kupní smlouvu o prodeji vozidla které již dávno nevlastním. Zkuste mi ještě jednou z plné moci ČKP poslat výzvu k úhradě. V takovém případě předám tuto skutečnost Policii České republiky jako neoprávněné vymáhaní peněz nátlakem v podobě tištěné výzvy k úhradě.
Dovolím si tvrdit že mi dlužíte omluvu za způsobené potíže a za můj čas který jsem tomu musel věnovat!
Věřím v kladné vyřízení.
S pozdravem

31.07.2013, 22:51 |
Sau Dobře ty !
Drzim palce a jen tak na ne. Bohuzel jhe takovych "omylu" vic a vic.
mel jsem to same! a bez smlouv si v perdeli a ebo proste musis noveho majitele dotahnput a nebo donutit aby ti podepsalsmlouvu... bez lejstra si vhaji...
Ale jo, hezky česky bez diplomatických jinotajů.
Tohle je jedno z největších legálních svinstev.

01.08.2013, 07:54 |
sts Mě poslali výzvu na 6tis. Velkým tiskacím písmem jsem do tiskopisu napsal NASRAT a č.smlouvy od pojišťovny.
Jednal jsem takhle rázně z důvodu, že obtěžovali již poněkolikáté.
Za dva měsíce, na to stejné vozidlo další obálka, nyní již 12tis. a nějaké drobné:-)))
NEPOUČITELNÍ...
No ty voe, to by mi jeblo. Je nesmysl schovavat snad vsechny smlouvy co na auta a motorky co jsem prodal snad ne?
Myslím že to je zbytečné, kdyby šlo do tuhého, tak na dopravce maj v registru seznam co za motorové vozidlo vlastníš, nebo od kdy nevlastníš a nechá se vytisknout výpis ;)

01.08.2013, 08:42 |
PK Když to ale vidíte, jak to tady bejvá s ČKP, tak radši všechno nechávat...Kámošovi přišlo něco podobnýho, ale na o dost větší částku. Smlouvu neměl, ale přes právníka se z toho nakonec dostal.
Všechny smlouvy nechavam, nikdy nevis, kdy je budes potřebovat. Ale je pravda, že na dopravce Ti vytisknou od kdy a do kdy jsi auto vlastnil. to je asi nejlepší rešení.
jako dobry, ale jedine 'dobre ty' by bylo to podane TO
nemyslim si, ze by se z tohohle nekdo v kanclu rozplakal...
jako Antonio.
jinak občas v němém úžasu zírám, jakým stylem jsou někteří schopni napsat oficiální dopis...

01.08.2013, 10:39 |
gizmi :o) Asi jsem divnej, ale mam doma dvoje ty nejvetsi desky plne smluv. Na vsechny auta mam kupni smlouvu a prodejni smlouvu + smlouvu o pojistce a zruseni. Zase tolik prostoru to nezabere. Jinak to same mam defakto s pracema a smlouvama co se tyce bytu. Otec to treba casem vyhazuje, ale vse si scanuje do PC.
Nikdy nevite a mam rad svuj klid..
Tolhle neni zadnej oficialni dopis ale email smerovanejm temhle blbcum. Bohuzel jsem se zkousel nekolikrat domluvit slusne a resit to slusnejsi formou.. Nefunguje to tak sem trochu priostril zatim jen do emailu.. Nikdy bych nepsal v klidu formalni zpravu timto stylem. Ani nechci aby se tam nekdo rozbrecel, tomu dotycnymu to bude u prdele... Ale ma tam vsechny nalezity informace k tomu jak to resit dal... A jak to budu resit ja.. :)

01.08.2013, 11:56 |
AR A za tyden to bude kolovat po FB ;)

01.08.2013, 11:56 |
CRK Luke_288: to je pravda, za to co tu dělaj, je to moc slušný :)))
A nevíte někdo, kdy to přijde mě?!
a co tu dělaj? řeší to, že je v týhle republice spoustu ojebávačů, kterým tyhle dopisy a vymáhačky patří. pak samozřejmě dochází k jistýmu procentu omylů, jako asi všude, který jsou dle mýho názoru poměrně jednoznačně vysvětlitelný.

01.08.2013, 12:39 |
AR Tak ono by stačilo kooperovat s registrem a pro konkrétní datum si zjistit kdo byl majitelem/provozovatelem a upomínku zaslat jemu a ne random osobě
přiznám se, že nevím jak tyhle společnosti fungujou zevnitř, takže za mě těžko soudit.

01.08.2013, 12:47 |
CRK těch omylů není jenom pár, znám spousty lidí, kterejm to došlo a úplně myluju starosti navíc, jako kdyby jich člověk měl málo... přesně tu samou věc teď dělá kladenskej magistrát, protože v tom maj bordel - a něco dokládat budu, až to bude u soudu, do tý doby nasráč...
beru, ale kolik z toho celku dlužníku jsou ti, jak píšeš že je znáš? maximálně pár promile. věřím, že drtivá většina obeslaných tam nějakou tu sekyru maj
z peti lidi v mem okoli to prislo opravnene jednomu.
tolik k drtivosti te vetsiny.

01.08.2013, 13:05 |
CRK tak oprava, ty co znám opravdu dobře, tak jsou jen čtyři, ale dlužník zaručeně ani jeden
je to bohužel daň za extrémně špatné podmínky registrů, jejich vstupů, výstupů, letité extrémně špatné podmínky pojišťování vozidel a ještě horší manipulace při prodeji vozidel s podivným polopřevodem.
Takže v dnešní době smlouvy skenovat, archovovata mít trvale po ruce a místo nadávání na ČKP to prostě posílat. Pár lidí to sice řeší soudně, ale stojí to peníze, čas a výsledek není vždy jistý oproti vyplnění formuláře a přiložení přílohy za 10minut.
ČKP neobhajuji za to jakým způsobem to dělají, ale jsem rád, že tahle instituce slídí a hledá kdo pojištěno nemá a statisticky velmi výrazně ubylo provozvaných nepojištěných, což je jednoznačně dobře
jako O_O
mycTD: z 5ti známejch to přišlo čtyřem neoprávněně- to je vzorek do statistiky jako bejk... ty opravdu věříš, že to rozesílaj kvůli 1/5 úspěšnosti? snad ne...
Luke_288: jen konstatuju fakt, ze ctyrem z peti lidi, ktere osobne znam, to prislo neopravnene, zadnou statistiku z toho nevyvozuju. IMHO jejich uspesnost* je postavena spis na tom, ze spousta lidi radeji zaplati jen proto, ze nedokazou dolozit treba tu smlouvu.
O_O: muzes mi rict, jaky ma treba pro me zasadni vyznam snizovani poctu nepojistenych aut? (pokud pominu pocit radosti, ze s nejakym hajzlem nekdo zatocil)
to poznáš, až tě trefí nepojištěný auto proč je ČKP důležitá
to asi neni odpoved na mou otazku, ze? :-)
mycTD: nevím, jestli jsme skutečně národ takových idiotů, který než by zašli na registr a vytáhli a doložili data, tak radši zaplatí...
prostě nevěřím tomu, že tyhle firmy žijou spoléháním na hloupost a lenost lidí a věřím, že drtivá většina obeslaných něco dluží.
To je prave ono, ze ja tu pisu o realnych pripadech, zatimco ty o vire v cloveka. Koneckoncu, kdyby slo primarne o ty data, tak si je tam proste vytahne rovnou CKP, ne?
jasně, ale u tebe jsou to čtyři lidi z kolika celkem obeslaných- tisíc, deset tisíc? v mým okolí nemám nikoho, komu by něco takovýho přišlo. já když prodával oktávku, tak mi po půl roce taky nějakej tenhle dopis přišel, že neplatím povinný (nevím jestli se na to vysral bazarník nebo novej majitel). během asi 15ti minut to bylo vyřízený.
ono to asi nebude tak jednoduchý jak si představuješ

01.08.2013, 14:28 |
Cenda problém je, že je bordel v komunikaci dopravka-pojišťovny-ČKP. Oni jen vychází ze zaslaných údajů.
mycTD > si děláš srandu, ne? Když tě dřív trefilo nepojištěný auto (jedno jestli jsi jel v autě, nebo ti trefilo barák, plot aj.), tak jsi náhradu mohl žádat tak akorát soudně a dostaneš prd, stojí tě to další peníze a nervy. Dnes ti to ČKP vyplatí a dál se stará ona.
Ta samá situace je u veřejného majetku, tam se to akorát platilo z daní, čili zase z tvého.
Dnes se to platí z pokut nepojištěnců.

01.08.2013, 14:29 |
.mycTD | Upraveno: 2013-08-01 14:31:03
Luke: tak jeste jednou: tech 5 lidi v brne skutecne zije, predstavy tady prezentujes ty :-)
Cenda: jak chapu, k cemu byla CKP zrizena, ale ted resim smysl jine jeji cinnosti.

01.08.2013, 14:33 |
Luke_288 | Upraveno: 2013-08-01 14:35:09
já vím, číst umím, ale tys to poslal jako komentář k mojí poznámce o tom, že drtivá většina dluží. pokud myslíš, že ne, že skutečně ČKP a nějakej Transcom obtěžuje 90% obeslaných neoprávněně a část z nich zaplatí, protože jsou líný nebo se bojí, OK, neberu ti to.
můžeš zkusit ČKP kontaktovat a nějaký efektivnější a bezchybný řešení jim nabídnout, myslím, že bys byl do konce života finančně zajištěnej :)
Tak prvně z té části obeslaných je dost lidí co mají v nepořádku pojistné smlouvy a nemají správně po registrování doplněné všechna data jako nové SPZ nebo si smlouvu nepřečtou a je třeba chyba ve vinku. Tím pádem nesedí porovnání dat z registru vozidel a z registru pojišťoven a obsílka je na místě. Pak jsou to extrémní vady v registru vozidel, kde chybé údaje a opětovně nesedí porovnání. Ale pořád a hlavně stačí na ČKP ty doklady dodat a je vyřešeno. Nechápu co je na tom takovej problém. Mají telefon a všechyn dotazy řeší celkem svižně. Řešil jsem s nima několik problémů jak mojich tak rodiných a nikdy nebyl problém to velmi rychle dotáhnout a ukončit.
A ano, mám z toho radost, že ubejvá nepojištěných aut. Velkou. JSem právní stát, kde je zákonem daná odovědnost za provozované vozidlo a to se tady ve velkém nedodržovalo. Už jen pocit, že garanční fond uhradí případnou škodu při nehodě s viníkem bez POVka je super. Bez toho by se člověk domáhal náhrady škody léta... a možná by stejně nic nedostal.
Osobně bych uvítal ještě změnu systému pojišťovnictví, ale tohle beru jako dobrej začátek na ty nepoctivce co fakt neplatí a že se jich fakt podařilo vychytat hooooodně moc. MY ostatní co platíme, ale bohužel na nás občas dopadá plošný systém vadných registrů a "nedokonalé detektivní práce" čkp s tím fakt nic nenaděláme. Komu to vadí, nechť se obrátí na soud a tráví ho tam. Je to jeho právo toto využít a bránit se, ale pořád žije v ČR a stát má možnost občas po občanech něco chtít a ať už to je povinné sčítání lidu po tom, doložit něco... třeba u pojistek... Osobně znám jednoho úzce angažovaného zaměstnance ČKP a většinou volají lidi na linku, řvou na operátory co jsou to za kkkty, k***tény, č***ky, co si dovolují je otravovat a pak stejně pošlou kopii dokladů, kterou stejně vyštrachají. Místo toho, vyřešit to v klidu za 5minut elektronicky, bez nějakého vzrušení. Problém je pravděpodobně ve formě, jakou to ČKP podává, a to je zase posjeno s naším čecháčkovstvím, protože kdyby nehrozila sankca v podobě exekuce nebo to nepřišlo oficiálním psaním do vlastních rukou, tak se jim, jako vždy když to jde, na to každej vykašle a efektivita nulová.
Tak já fakt nechapu proč to někteří jedinci nedokážou akceptovat a smířit se stím, dělají se o tom sáhodlouhé reportáže v médiích... Pokud je ten dotyčný v právu, tak se vždy najde cesta jak to dát dohromady a celkem v klidu bez emocí, jako normální součást života a za odměnu dostanou alespoň trošku větší klid, když se na komunikaci nedej bože něco semele...

01.08.2013, 20:47 |
Tea
O_O : ano..ja tam volal poprvy když mi ro přišlo..řekl sem paní že v tom mám nějaký nesrovnalosti že auto dávno nemám a tak.. Pak mi to přišlo po druhý,tak sem tam znova někomu řekl že už jsem s někým mluvil a řekl jsem že auto je prodaný že jim nezaplatim ani korunu.. Na to mi pani řekla že mám poslat kopii kupní smlouvy..vysvětlil jsem ji že smlouvu můžu uzavřít ústně dohodou, že za ni nebudu dělat práci at si to ověří v registru.. Přesto jsme se dohodli ve vší slušnosi že jí to pošlu až to dohledám.. Dohledal jsem,poslal jsem a přišel dopis od Transcom.. tak kurva co je za problém? Já všechno doložil a řešil v klidu..tak at mě neserou nebo si tam dojedu osobně i se smlouvou.....

01.08.2013, 21:45 |
CRK sou to prostě vymrdanci a nejradši mám, když mi někdo vysvětluje, proč mě obtěžování nemá obtěžovat :)))
Stan se ministrem dopravy a zlepsi tento system. Budeme ti vdecni ;-)

01.08.2013, 22:12 |
CRK A ty se staň mluvčím těch kujebáků, zatím ti to docela jde :)))

02.08.2013, 09:00 |
.mycTD | Upraveno: 2013-08-02 09:03:32
O_O: chapu, ze pro nekoho je to je to osvobozujici pocit, kdyz muze na takovou vyzvu zareagovat- Ha! A ja tu mam v sanonu vsechny dokumenty a tim jsem Vas ted dostal!
Ale na druhou stranu mi neprijde nic nepochopitelneho na tom, ze nekdo jiny nema naladu prokazovat svou nevinu, kdykoliv na nej ukazou.
Tebou (paradoxne) zminovany pravni stat funguje prave na posloupnosti zlocin - prokazani viny - trest, coz mu jeho cinnost (napr oproti fasismu) sice trochu komplikuje, ale ma to i nektere vyhody.
P.S. samotny smysl spolku typu CKP, OSA, tu nema smysl rozebirat, bo deklarovane duvody zrizeni jsou se skutecnou cinnosti jen tezko porovnatelne.
P.P.S. argumentace ministrem dopravy jen ukazuje, ze fakt vubec nevis, ktera bije -to bez urazky.
Opravu netušim kdo je přesný stanovitel podmínek pro ČKP a kdo do toho může nebo nemůže kecat. Systém je slabej, lidi prudí - souhlasím, chtělo by to změnu a zapracovat na těhle vadách. Jinak ale systém funguje a to je duležité.

02.08.2013, 09:47 |
CRK to samý teď ten magistrát u nás... prostě plošně rozesílaj upomínky, ať je to zaplacený nebo ne a dokazuj... takhle prostě ne... samozřejmě, že to můžu doložit, ale počkám až na soud, ať je nějaká zadel :D
prej mluvčí kujebáků :))) já chcípnu :D
to neni ani tak o podminkach, nepotrebuju mit na kazdy ukon spesl zakon.
napr. ze by se ty databaze mohly scanovat in-time a nepojistene auto resit s odstupem nekolika dnu, misto po 5-6ti letech. Sice by se vybralo min na pokutach, ale zase by kurevsky klesnul pocet tech nepojistenych, takze vysledek by byl de facto stejny, akorat by v systemu cirkulovalo podstatne min penez. Ajo, to by byl asi ten problem :-)
ten system vubec neni slabej, jen je optimalizovanej pro lidi, co si ho vybudovali. zijeme v kapitalismu, kazdy se snazi si svuj byznys maximalne zefektivnit, ale to jeste neznamena, ze jim k tomu budu tleskat, nedejboze je podporovat.
hm, na práci u nich bych se mohl pozeptat. A pak si tady celé AHC prolustruju a zkasíruju

16.12.2013, 17:27 |
CRK Luke_288 a Only_One: jen pár případů...
[ Link ]
No on ten regostr nemá zrovna pořádek ve svých věcech taky. Mě uháněl přío úřad k podání vysvětlení a hrozbou správního řízení, že nemám auto nahlášené. Došel jsem tam, ukázal jim šmklý malý techničák a smlouvu o prodeji. Víc sem samozřejmě neměl, bo velký techničák měl nový majitel. A oni že smlouvu sem si klidně mohl napsat a techničák usřihnout sám. A nechtěli se se mnou bavit. Nakonec to tam někde našli, že to tam založili a nestrčili to do evidence to odhlášení.