Navštíveno 1518x

30.07.2013, 11:57 |
Losky | Upraveno: 2013-07-30 12:00:05
Ahoj, mám F50 a trysku na vodu a pak tuhle Easy trysku na cappucino. Ale nějak mi není jasná jedna věc. Z boku je červená záslepka, kam se nasadí hadička na přisávání mléka, ale nechápu, k čemu tam je ta druhá záslepka nahoře. Nevíte, k čemu to je? Chtěl jsem s tím dělat mikropěnu, ale bohuže touhle tryskou to moc nejde. Byla by lepší ta dvoustupňová?
[ Link ] 

30.07.2013, 12:02 |
Nora než začneš utrácet za nové trysky a kokotiny, tak nejdříve vyzkoušej různé druhy mléka a hlavně potrénuj jak na to, je to hodně o grifu.

30.07.2013, 12:03 |
Losky Pak je ještě profi tryska, tady je její popis, tak už vím, že ten hořejšek je přisávání
[ Link ]

30.07.2013, 12:05 |
Losky Když dám studené mléko do mixéru a dám na určitou rychlost, tak se mi udělá luxusní mikropěna, ale je studená a když se to přežene, tak je hnusná. Takže jsem doufal, že tohodle se zbavím, ale koukám, že to bude pokračování na delší běh:)
Mléko používám polotučné a někdy plnotučné a už jsem zkoušel i kondenzované, ale u tohohle presovače ještě ne, mám ho od včerejška
Tyhle trysky jsou o nicem, na F70 mam tu prepinaci a pouzil sem ji asi 5x.
Nejlepsi je obyc tryska na paru, nerez zejdlik a teplomer (nez se naucis tu teplotu odhadnout rukou)
Anebo, tescoma a buhvijeste kdo, vyrabi takovej bazmek na french kavu, pist s jemnym sitkem, s tim naslehas penu jakou chces, z horkyho mlika horkou, ze studenyho mas luxuxsni frape...

30.07.2013, 20:41 |
Losky na YouTube jsem koukal na nějakou mistryni světa v těchto specialitách a ukazovala jak na tu luxusní tekutou krémovou pěnu za pomocí parní trysky a konvičky. Já co doma tvořím v mixéru a nebo tím malým elektrickým vrtítkem, tak je to pak jak pěna do koupele, tuhá a prostě bída. Občas se mi povede z plnotučného, ale tak perfektní to není a ne vždy se to povede. Tak jsem doufal, že nějaká parní tryska Jura to dokáže