Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > R: Jak na Provident?

o Navštíveno 3892x o
o 30.07.2013, 11:21 | Jirka156
Zdar. Dneska mojí ženský přišlo 1.oznámení o nezaplacení splátek na nějaké dvě smlouvy u Providentu. Údajně jí už přišlo před časem něco takového, tak to vyhodila, páč si u nich nic nepůjčovala. Dneska první upomínka. Zkoušela dneska volat na tu jejich linku stížností a tam jí řekli, že jí pošlou do konce týdne stížnost na tuto záležitost. Tedy nejsem právník, ale přijde mi, že to není vyřešení věci. Ještě jsem sedl ke kompu a poslal jim to ještě mailem. Nejbližší Provident je 40km od nás. Jak to řešit dále. V neděli jedeme na dovolenou a nerad bych přijel do vystěhovanýho domu. Občanku co víme ztratila v roce 2002. Že by jí někdo našel až teď?

o 30.07.2013, 11:27 | Lucni.konik
v první řadě by měla ta ztracená občanka bejt nahlášená na PČR jako ztracená - tudíž v pátrání. Vy byste měli mít o ztrátě občanky papír. Pokud nemáte. Zkusil bych zajít na pobočku PČR a požádat je, zda-li mohou vydat znovu.
o 30.07.2013, 11:33 | Sau
Tak pokud ztratila občanku v roce 2002 tak je snad už dávno neplatná, aj kdyby ju zrovna někdo našel...
o 30.07.2013, 11:36 | Luke_288
ad Lucni.konik- na tohle bacha, ona PČR ne zcela automaticky tyhle doklady do databáze odcizených vkládá, je dobrý si to ověřit ještě na magistrátě. je to moje nedávná zkušenost- taky jsem přišel o doklady, na PČR nahlášeno, ale magistrát jí měl vedenou jako stále platnou.
o 30.07.2013, 11:37 | Only_One
dneska se dají osobní údaje vycucat i bez občanky.. takže pokud si nic nepujčila, ihned, neprodleně a obratem obratem podat trestní oznámení na neznámého pachatele pro podvod.
o 30.07.2013, 11:47 | Lucni.konik
Moji ženě, když v nemocnici ukradli doklady(když byla na sále) tak jsme pak dostali od PČR papír, že veškeré ukradené doklady jsou v celoevropským systému pátrání. Šli si vyřídit nové papíry a ty staré na základě toho papíru "vyřadili" jako neplatné - v pátrání.
Tak nám to bylo sděleno. Doufám, že to tak funguje, protože by mě asi jeblo, páč ji neokradli poprvé.
o 30.07.2013, 12:02 | Jirka156
Jak mi říká, tak když tu občanku ztratila, tak šla na MU a tam to nahlásila, dostala dočasný doklad, který pak při převzetí nové občanky odevzdala. Je zajímavé, že v tom lejstru od Providentu je nějaký kontakt s brněnským číslem. Ti že to prošetří a dají vědět. Pár hodin se nic nedělo a tak jsme ještě volali na tu jejich linku stížností, kde nám bylo řečeno, že nám pošlou do konce týdne stížnost na tuto věc. To podle mě není řešení. Takže jsme ještě jednou volali do toho Brna a tam, že to prý předali jiné firmě, která celou záležitost prověří a dají nám vědět. Stejně bych nejraději podal to trestní oznámení. Bude alespoň nějaký papír.
o 30.07.2013, 12:17 | HIGHTOWER
Těžko ted něco řešit, když v ruce nemáš v podstatě nic, jen papír. Leda zajet na Provident a tam si nechat předložit dokumenty, na základě čeho poslali upomínku a pak lze něco dále řešit. Může to být jen shoda jména a adresu někde dohledali (bordel v databázích má kde kdo), může to být ale i ten podvod. Z papíru o upomínce a nějakých info keců po telefonu ti je vše na nic. Zajet tam, chtít vidět dokumenty proč a za co tě upomínají a až pak přímo když tak na PČR... Ale kdo ví kde ty papíry mají, někde v centrále třeba, řekl bych, že do konce týdne to nestihneš vyřešit, pokud to bude nějaké lítání a nahánění těch papírů...
o 30.07.2013, 12:22 | Freerider
Kobylka: Nikdo ti žádnej papír nedá. Ten máš až z magistrátu při žádosti o novou občanku. (tedy v roce 2005/6 to tak bylo)
Ztracené (v mém případě odcizené) doklady si zapsali do knihy denních hlášení a tím to skončilo.
Za 4 roky už jsem se soudil s T-mobilem...

Určitě běžte podat trestní oznámení. Jejich prošetření bude stejně k hovnu, jako šetření T-Mobilu.
Co se týče těhletěch střelců, tak oni nějakou databázi dokladů vůbec neřeší.

Řeším 4 půjčky za známýho, který je na pokraji nesvéprávnosti a můžu říct, že z těch, u kterých si půjčil jsou Providenti ještě ty nejmenší kurvy.

o 30.07.2013, 12:32 | HIGHTOWER
Ztráta: max. nahlásit na PČR (třeba o víkendu, neb úřady zavřené a čím dřív nahlášeno, tím lépe) se jen zapíše a tím to hasne, pokud třeba sám do týdne nenajdeš, jdeš na úřad a zažádáš o nový OP a dostaneš dočasný doklad (papír)

Krádež: sepisuje PČR protokol, vydává náhradní doklad (papír), ty si pak na úřadě už jen zažádáš o nový OP

Ztráta PČR vůbec nezajímá, neřeší to. To, že jsou různé firmy líné se podívat na [ Link ] i když mohou být odcizeny/nalezeny a ještě nemusí být v systému, to je prostě problém, bohužel...
o 30.07.2013, 12:38 | Jirka156
Je docela zajímavé, že se trochu podezřele shoduje místo (tedy Brno) s problémem, co jsme řešili asi před měsícem. Ženská si kdysi na ulici podepsala nějakou super výhodnou nabídku z O2. Samozřejmě jim nezaplatila a z částky 2,700Kč jí přišla exekuce na 27,000Kč. To vše bylo na účet exekutorky z Mladé Boleslavi zaplaceno a máme i papír s razítkem, kde jí vyrozuměli, že je vše zaplaceno a tedy oddluženo. To vše před cca třemi roky. Před měsícem přišla znovu exekuce, že nemá zaplacený ten samý dluh. Tentokrát od nějakého exekutora z Brna - to je ta shoda. Brno. Přes naší exekutorskou kancelář v RK se to vše řešilo a je na tohoto exekutora z Brna podáno několik stížností a kdoví, jestli i trestních oznámení. Prý nejsme v RK první. No, ale nevím, zda v tom hledat souvislost.
o 30.07.2013, 12:40 | Lucni.konik
No, koukám, že se máš na co těšit :-/ Já bych asi na dovču teda nejel.
o 30.07.2013, 12:47 | Mr.Scully
K omylu může dojít kdykoliv, na moje RČ někdo podepsal nějakou smlouvu s operátorem (na jiné jméno!!!) a díky tomu jsem se najednou ocitnul v registru dlužníků, i když jsem si v životě nepůjčil ani korunu. Musel jsem to reklamovat a přiznali chybu. Ale je to důkaz, že se nevyplatí cokoliv podceňovat a pokud přijde jakýkoliv papír, tak brát vážně a hned to řešit...
o 30.07.2013, 12:54 | Jirka156
To já se právě snažím. Už čekám od rána, co přišla pošta a my jim ihned volali, na co přišli. Já myslel, že je dneska vše přes databáze. Tzn. zavoláš jim a oni ti téměř obratem řeknou, co a jak. Aspoň tak jsem to měl při řešení problémů s pojistkou. Zašel jsem na pobočku v RK. Ti zvedli telefon a zavolali na centrálu, kde jim řekli co a jak je v databázi a bylo vyřešeno. Otázka 5 minut. Jsem z toho dost na trní a na tu dovolenou bych skoro taky nejel.
o 30.07.2013, 12:59 | CRK
nenervuj se a řeš to v klidu, žádnej exekutor zejtra nepřijde... pošli jim dopis doporučeně a zbytek řeš případně po dovolený... na bráchu vlítli oprávněně a i tak byli docela vstřícní, takže v tomhle případě se snad nebude už problém vůbec domluvit... takže klídek a užij si dovču...
o 30.07.2013, 13:03 | .mycTD
...a stare dej facku, bo beztak nekde nadiktovala vsechny osobni udaje kvuli vzorku samponu zdrama
o 30.07.2013, 13:05 | Jirka156
to CRK: Díky za uklidnění.

Ještě počkáme, zda se dneska, jak slíbili, ozvou a když tak napíšu zítra písemně a doporučeně tu stížnost na jejich centrálu. Případně zajedu do HK, kde je jich nejbližší sídlo. Ale tam asi stejně nebudou mít ke shlédnutí ony smlouvy online a budou si je někde muset vycucat. PČR bych fakt nejraději až jako poslední inštanci.
o 30.07.2013, 13:06 | J-T.
Jirka156: Přítelkyně dělala pro provident dlouhá léta za studií a dle tvého popisku to vypadá na "klasickej" případ podvodu jejich obchodního zástupce. Provident pracuje s obchodníma zástupcem výhradně na IČO a oni podepisují smlouvy a ověřují klienty.

Takže pokud obchodní zástupce nahlásí, že si XY bere půjčku na X Kč ověří si jeho zaměstnání, trvalý pobyt a případný interní záznam v databázi Providentu tak Provident vyplatí peníze. Bohužel občas se stávalo i určitě i stává, že obchodní zástupce má sám finanční problémy a díru zalepí nějakou fiktivní půjčkou na někoho (žádné doklady se nefotí) jde tedy jen o podpis na smlouvě a ten zfalšuje. Obchodí zástupce pak dostane provizi za uzavřenou smlouvu + stopí celou půjčku. Ty chytřejší pak ještě zaplatí pár splátek a pak se tváří že oni nic...

Co vím tak Provident se k tomu vždy stavěl čelem (osobně co znám tuto firmu detailně i zevnitř, tvrdím, že je to jedna z nejslušnějších firem na nebankovní půjčky) a pokud je to tak jak píšu tak si buď 100% jistej, že takových smluv ten „Váš“ obchodní zástupce podepsal víc a o to, to bude rychleji ze strany Providentu vyřízeno. Exekuce bych se také nebál, za těch 7 let co pro ně Lenka dělala, nezažila ani jednu. Provident dělal bububu a pak to odepsal jako ztrátu… Oni to mají totiž dost dobře vymyšlené, napoprvé když tě neznají ti půjčí malou částku a až při druhé půjčce ti půjčí zas o trochu víc. Z těch nekřesťanských úroků (nicméně každý s tím při podpisu souhlasí - opravdu na smlouvě je to fakt velkými písmeny RPSN 300% – 400% jasně napsáno) si pokrejou případnou ztrátu z tebe samotného…

To co píšu je situace před 3 roky v Praze, Lenka tam už nedělá…

BTW: Ještě jedna věc, neber to jako rejpání, ale jsi si opravdu 100% jistej, že si manželka žádnou půjčku nevzala? Co Lenka vyprávěla za příběhy, co některý manželky vymýšlely za konspirace jak ututlat že si vzali půjčku aby si mohli koupit nějaký ty hadříky na který jim manžel nedal prachy bylo fakt dost a jako nezúčastněná osoba jsem se fakt několikrát zasmál co je kdo schopnej vymyslet :-)
o 30.07.2013, 13:07 | Jirka156
to .mycTD: Já si právě myslím, že veškeré její osobní údaje někde vzešli z té rádoby exekuce z Brna. Podle mě si ty údaje ty šmejdi prodávají mezi sebou jak horký brambor.
o 30.07.2013, 13:09 | HIGHTOWER
Jo, taky bych se ted nestrachoval, upomínka, nějaký termín pro platbu, pak to stejně max. dají napřed na své právní oddělení, to se ozve po měsíci, zase výzva k zaplacení, k soudu by to šlo tak po 2-3 měsících, exekutorovi po dalších 2-3 měsících, takže v klidu, tak rychlé to není. Když ti do pátku přijdou ty papíry na reklamaci bo co, tak je pošli a oni než se vrátíš z dovči to ani nestihnout projít... Pak už budeš mít čas na to vyžádat si papíry proč vám vůbec psali a otravují, a až následně dle toho, co (ne)mají další řešení
o 30.07.2013, 13:10 | .mycTD | Upraveno: 2013-07-30 13:11:32
nebo spis ten obchodak dela pro vic spolecnosti a kdyz chyti rybu, tak ty udaje pouzije vsude.

jinak bych se tim ted taky nejak extra nestresoval. proste podas reklamaci a nez se vratis z dovolene, tak je mic na jejich strane.
o 30.07.2013, 13:15 | Jirka156
Ještě jsem nenapsal, že se jedná u první smlouvy o 845 a u druhé o 1.930 Kč týdně.
to J-T.: a tvoje přítelkyně už s nima nemá žádné styky, kdybych ti napsal č. agentury a č. zákazníka, jak to popisují. Jednalo by se o takovou protekcičku......
o 30.07.2013, 13:47 | J-T.
Jirka156: Je mě líto :-( Bohužel, už je fakt 3 roky mimo a ten její nadřízenej s kterým byla v kontaktu je taky fuč...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.498 sekund.