Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > superb náprava rada

o Navštíveno 1774x o
o 29.07.2013, 08:49 | bobmasitr
Ahoj,
prosím nevíte někdo čím mužou bejt způsobený lehký tupý rány od nápravy, při přejezdu po nerovnostech? Dělá mi to jen na pravé straně. Případně když nějak blbě cuknu s plynem atd. Vyměnil jsem čep řízení, dolní ramena, horní byly dělána loni a jsou překontrolována. Levou stranu jsem nechal udělat celou.Jezdím jen na 15" kolech. Je to dost nepříjemný. Nevím zda to nemuže dělat tlumič. Vše na autě se zdá být ok, nuikde nejsou viditelné vůle. Děkuji za případnou radu

o 29.07.2013, 09:33 | Knightey-
Jedna se asi o jednickoveho Superba vid?
Stabliky jsi menil? Ty Ccka? Pak juknout na gumu na stabilizacni tyci. A jeste muze byt uz vymackaha guma na hornim ulozeni na tlumici.
o 29.07.2013, 09:39 | bobmasitr
ano ano Superb 1. Ty cečka jsem neměnil, bylo mi řečeno že to neodchází,je pravda že na první pohled se to nezdá že by to bylo špatný. Ale tak stojí to pár korun.
o 29.07.2013, 10:01 | Knightey-
U tehle napravy se to blbe zkousi ktere rameno je v riti a ktere ne. Obcas se to da poznat. Nejlepe na STKcku. Tam jak s tim hejbou, je videt ktery je kaput :)
Navic jde ti to od prave strany, kdyz mas celou levou danou novou. A na prave ti zustali pouze ty vrchni teda? Jinak vse vymeneno?
o 29.07.2013, 10:07 | bobmasitr
Celá náprava jako taková se dělala před 13měsícemema. Tak to začlo zlobit vše znova. Na levé straně je vyměněno uplně vše opět a na pravé jen čep řízení a spodní ramena. Horní ramena a stabilizátor měněn na levé straně nebyl. Dělá to při menších rychlostech a na nerovnostech. Takové lupnutí. Ted jsem byl koukat na ten stabilizátor a je to asi práce na chvilku.
o 29.07.2013, 10:20 | bobmasitr
ještě mě napadá, jestli to nemuže bejt silentblok nápravnice. Přeci jen to auto má 267tis. najeto.
o 29.07.2013, 10:27 | Knightey-
No jeste zkus vytahnout tlumis na te prave strane a podivej se na ty ulozeni, je to kovova miska zalita gumou. Jestli to nikdo nikdy nemenil, muze byt ta guma vymackana a pak to lehce poklepavat.

foto k příspěvku  od Knightey-

o 29.07.2013, 10:30 | bobmasitr
tlumič byl odpojenej a kontrolovanej. Původně jsem právě myslel že to je tlumičema, tak jsem je chtěl nechat vyměnit a jsou tam nějaké FK automotive štelovací. Auto je původem z DE.Už mě to klepání štve. Na těhle nápravách se snad rozbíjí uplně vše a pořád se vše mění dokola a dokola.V nejhorším vyměním ty tlumiče celá sada 4tlumičů s pružinama vyjde na 5000Kč z DE
o 29.07.2013, 10:49 | Knightey-
Hehe, tyhle napravy jsou dobry, pokud jsou namontovany jak maji byt a ne kdejakym noumou doma v garazi. A za dalsi, pokud se tam nedava nejaka polska sada z aukra za 3000,- Kc ;)
Kdyby jsi nebyl z daleka, tak bych rekl prijed a jukneme na to. Bohuzel z Plzne to je z ruky :/
A vetsinou se vyplati menit vse najednou u tehle kosticovych naprav.
A FK Automotive asi uz nejsou origo tlumice :)
o 29.07.2013, 10:56 | bobmasitr
Tak já bych řekl že tomu dost pomohly rozkopaný ulice v plzni a v rokycanech, kde přes to jezdím každej den. Sice na jedničku ale i tak.Pokud nakupuju díly na nápravy tak z autokelly. Na týhle nápravě je hrozně dílů.Dneska ještě shodím kolo a budu pátrat čím by to mohlo bejt.Auto jinak jezdí v pořádku. V pátek jsem to přivezl ze servisu, ale prakticky bez změny. Ramena sice nový, ale kravál je pořád stejnej. Opravdu jak stará felda. Bohuželt o dělá jen v malých rychlostech. Ale děkuju za ochotu
o 29.07.2013, 11:00 | Knightey-
Jestli chces neco zjistit, tak pokud mozno na zvedak ci na kanal a vyheverovat predek, aby byly obe predni kola ve vzduchu. Jinak nic nezjistis doma, jestli je nejaky rameno kaput ci ne ;)
Jinak dily z Autokelly zadny zazrak, hodne zalezi na znacce. Jinak TOP 1 pro tuhle napravu je LMI - origo pro Audi, pak hodne obstojne je na tom SWAG.
o 29.07.2013, 12:16 | Tomášek
mozna bych se nedivil kdyby bouchala ta napravnice, ale tezko rict kdyz nemas udelany vse najednou.. dycky se mi libi jak plno lidi rika ze ta naprava je naprd a furt se sere.. ja pred 3rokama dal lemförder, namontovano tak, jak se ma, najeto 80tis a vse v poradku, na stk nenasli nic volnyho.. cili pokud vydrzi 100t, nevidim duvod, proc jednou za 4 roky nedat 10tacu za napravu, kdyz napr oproti oktavce je to nesrovnatelny :-)
o 29.07.2013, 12:28 | bobmasitr
Vondto:když jsem to auto kupoval, nechal sem měnit uplně vše,horní ramena,dolní ramena,čepy,ty slavný cečka. Vše co tam šlo.Od výměny ujeto cca 50-60tis. a dělá se to znova.A tenkrát to bylo měněno v autorizovaným servisu. Takže něco na těch nápravách asi fakt bude Ne?Loni v červnu jsem s tím byl na STK a taky nic nenašli. Vše se začlo srát za poslední dva měsíce.Máš pravdu oktávka má mnohem lepší podvozek co se udržby týká.
o 29.07.2013, 12:43 | Tomášek
to, ze to je delany v autorizaku jeste neznamena, ze to je delany spravne :-D no co se udrzby tyka, to mozna jo, ale co se komfortu tyce.... :)
o 29.07.2013, 12:59 | bobmasitr
Tak to ale přeci není chyba uživatele :)
Krom toho že to je v zádu větší na nohy a lehce širší, bych netvrdil že to je o tolik lepší než octa.Mě se to auto líbí proto ho mám :) Mám i audi A6 a to je azse trošku jiný i když podvozek stejnej :D
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3279 sekund.