Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > problem Galaxy 2001

o Navštíveno 3328x o
o 27.07.2013, 23:31 | Drtič
Objevil se mi poprve vetsi problem na me galaxyne PD 85kw, rok 01. Auto po vytazeni tavametru - plus, minus a signal tachometru, zaclo totalne blbnout elektricky. Zaclo to tim, ze zacalo blbnout radio. Neslo zesilit, vypinalo se a prskalo. Hned asi tri dny na to prestal fungovat central. Zkusil jsem vratit taxametr a nic. Furt to same. Pak zacly bydiky delat bordel- prestaly svitit, kdyz se vypne klicek, tak zustavaji viset ukazatele paliva a teplota. Navic prestal ukazovat rychlost. Dale nefunguje regulace teploty, klima, tusim stahovani oken vzadu. A co hlavne, nefunguje diagnostika. Ze do ni nejde minus. Mel jsem to u dvou kluku, z toho jeden celkem machr a ani jeden si nevi rady. Nenapada nekoho, co by to mohlo byt?

o 28.07.2013, 00:30 | macek
Komfortka??:-))
o 28.07.2013, 01:29 | Drtič
No to si mysleli taky, proto ju zkusili prohodit z jineho a stale to same.
o 28.07.2013, 01:38 | macek
Kdo montoval taxametr??
o 28.07.2013, 02:10 | Drtič
Ve Frydku primo v Torole, treti auto to bylo a nikdy problem.
o 28.07.2013, 05:39 | michall
Co třeba nedotažený kostřící bod?
o 28.07.2013, 11:00 | Midi34
vím o případu kdy kluk co si montoval zesilovač - rval do kabiny fiatu napájecí kabel tak že vylomil relátko - někdy šlo a někdy nee
auto bylo na opravě u tří mechaniků než se na to přišlo

takže při demontáži někdo demontoval někde něco navíc nebo nedotáhl nějaký spoj ,ale najít to bude radost
o 28.07.2013, 14:47 | Drtič
Kostra že by to mohla byt jeden říkal, ale prošel to a nic nenašel. Demontáž jsem provedl já sám a to tak, že jsem přestřihl tři dráty :-) a odlepil tatranku taxametru.
o 28.07.2013, 14:54 | pepe689
no a mel si odpojenou baterku?????Ono totiz je v tech kabelech neustale proud bych ti mohl vypravet co me delal budik po jedny odborny montazi
o 28.07.2013, 15:05 | Drtič
tož nemě. Ale v signálu k tachometru bez zapnutého klíčku nejde nic. Leda to plus, ale byla tam daná taková ta sponka, co se připne na kavel a on se prořízne. Tak jsem to oddělal z tama. Nic nejiskřilo, nikde jsem neškrtl. To jsem si sto pro jistej. Navíc ty problémy se začly postupně objevovat, navíc si vybavuju, že ty budíky zůstávali viset a centrál přestal fungovat ještě v době, kdy tam taxametr byl. Ale protože to začlo blbnout, tak jsem vyměnil auto.
o 28.07.2013, 15:33 | michall
Těch kostřících bodů je tam víc, některý jsou vidět, některý ne. Pokud ale blbne kdeco, tak to může dělat i kostra na baterce, resp. na kastli. Diagnostika byla?
o 28.07.2013, 15:49 | Davados
predevcirem mi litala jen tak rucicka tacha a i se pripisovali km,na miste sem jel i 220 no a po laborovani to byla kostra od baterky(lehoucce povolenej -na svorce baterky)
o 28.07.2013, 16:20 | Drtič
Diagnostika nejde napojit, nepripoji se, chyba spojeni, ze to meril a neni tam kostra ci co. Predtim to normal valilo. S baterkou mu reknu, ale auto normal jede, sciti, troubi, vetraky se toci, bez problemu startuje, tak se mi to nejak nezda.
o 28.07.2013, 16:34 | pbjun
No co sem se zatim vrtal ve fordech tak kdyz sundas palubku tak pod ni je nekolik kostricich bodu... A jelikoz komfortni jednotka ma take sve kostrici body takze jeden z nich proste upad coz se u aut techto rocniku stava celkem bezne - osobne mam focuse 2001 a vim ze jsem jich uz nekolik menil... Takze pokud Ti chybi v diagnostice kostra tak je chyba v ukostreni. Takze si vem merak co mam pipak, jeden kabel na - od baterky a pak vsechny kostrici body jeden po druhem opipat zda je kontakt dobry...
o 30.07.2013, 11:51 | Cossie
Pojistkovka na baterce ? ale tu jste nejspíš kontrolovali ....
o 30.07.2013, 14:15 | Mazety
pbjun: galaxy neni ford, ale vw sharan! :)
drtič: vznes dotaz na vw klubu sekce SAG;)
o 30.07.2013, 18:05 | michall
Asi podobný problém [ Link ] písni mu, jestli a jak to vyřešil. Bez diagnostiky je to samozřejmě k ničemu, ale možná by stačilo do kabelu "dodat" kostru (mínus) prostě odněkud. Fakt bych začal těma kostrama a pokračoval pojistkama (ne každá pojistka, která se tváří OK, je skutečně OK).
o 01.08.2013, 00:00 | Drtič
Diky. Pojistky premereny, kostry prochazi a stale nachazi. Mrknu a proctu. Diky aspon na nasmerovani
o 01.08.2013, 00:14 | .mycTD
cvicne bych privedl (-) na tu komfortku
o 01.08.2013, 11:21 | michall | Upraveno: 2013-08-01 11:23:26
Zkus jestli je kostra na konektoru P3, pin 3. Dál je na tomhle "fousu" i zásuvka OBDII, snímače opotřebení destiček, osvětlení palubky, ... a celý by to mělo končit na mínusu u baterky (2,5qmm, hnědá), tak to zkus i tam. I oxidace je někdy prevít a ten vodič je pod jiným šroubem, než kterým se sundává koncovka. Spojení jednotlivých vodičů je samozřejmě schované v kabelovém svazku.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4083 sekund.