Navštíveno 972x

Zdar, mám takový problem změnil jsem domenu a název webhostingu a stránky které jsem tam měl mi nefungují - byl tam eshop od prestashopu, na poskytovateli webhostingu mi rekli ze musim přepsat tu adresu nekde na ftp,ale netusim kde, a take jsem zmenil heslo do databaze a to se pry taky musi prepsat nekde v tom shopu, netusíte nekdo ? díkes

25.07.2013, 09:59 |
AR ty jo zmateněji to snad ani nešlo popsat ;)
Obecně pokud někam jinam stěhuješ již instalovanou aplikaci, tak musíš editovat konfigurační soubory ve kterých je zadefinováno jakou mají databázi, heslo, usera atd. Někdy se zde definují i absolutní cesty kde se webstránka nachází v rámci serveru. Pak se taky u některých typů cms musí v databázi v nějaké konfigurační tabulce změnit údaje co se měnily, např. tebou zmíněná doména. Konkrétně prestashop si to tam ukládá, stačí se připojit přes phpmyadmin, adminer apod k databázi, nechat vyhledat původní název a pak jej přepsat na nový.
AR - mám trošku obavy, že pokud tazatel evidentně ani nerozumí slovu "webhosting", tak tvoje lehce ajťácká odpověď mu asi dá docela dost zabrat :-)))

25.07.2013, 11:03 |
AR Tak pak by se měl obrátit na někoho kdo tomu aspoň trochu rozumí a ví co bude dělat ;)