Navštíveno 1750x

16.07.2013, 22:41 |
MaxxT Ahoj lidi,
chtel bych se zeptat, nebyl nekdo z Vas v Cine? Jak to funguje s pujcenim auta? Kdyz vyhledam ty nejznamejsi pujcovny, tak maji vsechno vyprodany (jedu az za dva mesice). Celkove pohledat neco z venci z internetu je dost tezky. :-( Resil to nekdo? Da se pujcit auto primo na letisti - jako jestli jich maji dostatek? V zivote sem se nesetkal s tim, ze by nekde bylo malo aut, holt nejaka Cinska specialita? :-)

16.07.2013, 22:48 |
CRK závidim, pak dej info... proč tam jedeš? pro kvalitní autohifi? :)
Budes ted obchodovat s cajem? :-)

16.07.2013, 23:44 |
Kamil MaxxT - ve čtvrtek zkusím zjistit a dám ti vědět

17.07.2013, 06:43 |
MaxxT jedu se tam jen podivat, omrknout Shanghai :-)

17.07.2013, 09:31 |
EFCA Pokud jedeš do Shanghaje, tak auto nedoporučuju, ta doprava tam je něco nepředstavitelnýho. Z letiště se krásně svezeš Maglevem a potom všude velmi pohodlně metrem za pár babek, popř. taxíkem, taky za pár babek.
Kdybys chtěl víc info, tak napiš, my tam strávili dva týdny.

17.07.2013, 09:49 |
Kamil Jinak jako EFCA - pokud to není nezbytně nutný, tak bych se půjčení auta vyhnul. Že je tam doprava neskutečnej chaos mi potvrdila většina číňanů a taiwanců, co k nám jezdí.

17.07.2013, 10:09 |
EFCA | Upraveno: 2013-07-17 10:10:16
Jinak ceny v roce 2009:
Maglev z letiště 50 CNY
Metro 3-5 CNY
Taxi nástupní taxa 11 CNY (nikdy jsme neplatili víc, vždy jsme dojeli všude, kam jsme chtěli)
Foto - megakřižovatka na People´s square - zřejmě jediný dopravní uzel, kde se dodržovaly barvy na semaforu :o))))

17.07.2013, 14:48 |
MaxxT auto bych tam mel rad, dopravy se nebojim a kdyztak to bude aspon trosku prdel, taxik bude hodne vyuzivanej, ale to spis kdyz pojedem vecer do klubu, hotel mame uplne v centru, tak to nebudu resit. Ale chcem jet treba do happy valley do zabavniho parku a tam se mi nechce crcat taxikem nebo vlakem ci podobne. Za dalsi nebyla jsi v tom happyvalley? Ja jsem se prokousal na web, ale kdyz si chci koupit vstupenky, tak jsem uplne ztraceny, je to ve flash a pouze v jejich jazyce. Jsou tam vstupenky front of the line?

17.07.2013, 15:13 |
EFCA | Upraveno: 2013-07-17 15:16:11
Vůbec nevim, co to Happy Valley je :o) Nebyli jsme tam. Ale můžu doporučit pár jiných zajímavostí k návštěvě. Jak dlouho tam budeš?
Pokud bys tam byl dýl, tak doporučuju vnitrostátní linkou (zážitek sám o sobě :o)) zaletět do Pekingu a na Great wall.
Jinak co se týká toho auta, tak pak dej vědět, kamarád, co tam žil 3 roky, se odvážil řídit až po 3 měsících a se staženou prdelí :o)
Platí tam vůbec evropskej řidičák?

17.07.2013, 15:30 |
EFCA Dobrá otázka - netušim.

17.07.2013, 15:52 |
MaxxT je to nejvetsi zabavni park v Cine.. :-) odridil jsem i jiny mesta, tak nevim, proc by to mel bejt takovej problem. :-) urcite tam bude platit celosvetovej ridicak, stoji par korun na nasem ourade. :-)
no tak to je trošku jinak
Čína
nejsou uznávány žádné mezinárodní řidičské průkazy, je potřeba 2 měsíce předem získat dočasný řidičský průkaz od dopravního oddělení Číny, návštěvníkům není povoleno řídit bez speciálního povolení od CK
Pred mesicem sem se vratil z Hongkongu a rozhodne bych si auto nepucoval, taxiky sou levny a cajk, i sockou dojedes, ale shanghai bude asi trochu jiny kafe.