Navštíveno 1900x

kluci , sůsedi řešijů co a jak na krčicu , furt to tu dokola hrabe , my máme psa , tož je to v pohodě , od tej doby , co ho máme , tak je pokoj :o)
co tak funguje ?
baby donésli leták s nejakým solár rušičem do zemi , ale nejak temu nevěříme ani jeden.
díky za rady !!
Přísahám, že rozumím stokrát líp slovenštině než téhle moravštině :-)

15.07.2013, 23:11 |
Pekis Pocházím z jihu moravy, ale psát takto by mě fakt nenapadlo.
Podobným stylem (ikdyž toto je extrem) si píšu nebo se bavím s někým, komu to je stejně přirozené. Ale řekněme na veřejnosti se vyjadřuju tak, aby mi ostatní rozuměli bez problémů.
Sám sem si to musel přečíst dvakrát abych pochopil.
a k tematu...nejlepší je rýčem za krk (krtkovi)

15.07.2013, 23:19 |
All
me se to treba libi jak Jura pise :-) a rozumim tomu :-)
Tak mně občas přijde moravština taky roztomilá, ale proč psát "řešijů" místo "řeší" mi trochu uniká, jednodušší to není, kratší taky ne, vyslovuje se to hůř a půlka lidí nerozumí :-)

16.07.2013, 07:44 |
AR
mi stačí pravidelně sekat...ten kravál ze sekačky jim vadí a tam kde jezdím tak jednou, dvakrát týdně, nemám krtince
Máte tam nějaký křoví? Třeba rybíz nebo angrešt? Jestli jo, tak je to přesně kvůli tomu... Jak je někde ve větším množství rybíz, je tam většinou krtek.

16.07.2013, 10:01 |
Ravo kup plašič na baterky, zakopej do země, mě to fungovalo dobře (předtím jsem je vykuřoval, líčil více či méně humánní pasti a stejně tam pořád byli)
[ Link ]
Ma pravdu ten chlapec :-) rybíz a podobny nesmysle sou asi lákadlem na krtky,od te doby co me to na zahradě zeschlo mam od nich pokoj. Jinak sem taky bojoval neúspěšne.

16.07.2013, 19:57 |
gizmi :o) mame "tajny" recept.. Pri odjezdu z chaty se dava na zabetonovanou trubku na slunecnik plechovka a soused zjistil, ze od te doby nemame na zahrade jedinej krtinec. Pichnul do zeme drat, na to plechovku a od te doby teeeez bez krtka :o) Jinak chatu mame cca 3km o samote a driv na jare po prijezdu peklo.