Navštíveno 2933x

08.07.2013, 19:27 |
Cenda | Upraveno: 2013-07-08 19:27:59
tak jsem byl na víkend s kolem na třeboňsku. Teď je nějaká móda jezdit bez blatníků a vypadat jak prase, nebo to má nějakej smysl? Odhadem 80% kol bylo holých ...
nvm jestli ted, ja to zahodil tak pred deseti lety :D s blatniky jezdi sraci ;)

08.07.2013, 19:37 |
Lufas tatinek bude dneska brzo doma,vzal si kolo :-D
hned se mi vybavila scenka z obecny skoly
jelikož jezdím 8-10MTB maratónu ročně + od května do října místní výživné středeční časovky "do vrchu" tak sem moc kol s blatníkama neviděl... ano na tréninkovce (a na dojíždění do prace) to jezdí mnoho lidí z praktickejch důvodů, ale přeci nebudu kurvit vzhled kola blatníkama-ať už silničky, nebo MTB... to radši vypadat jak prase.. nehledě na to že když jsou opravdu sračky, tak je jedno jeslti blatník máš nebo ne, protože se buď stejně vyválíš, nebo tě zasere jízdy v peletonu... takhle sem vypadal na relativně suchým závodě kolem liberce... kde mě zastihla přeprška na cca 10min. během asfaltový části závodu...

08.07.2013, 19:41 |
Cenda Honza: neberu našlapany extremisty, ti snad ani okolo Třeboně turisticky nejezdí, bo by se tam museli nudit :-)
Pokud s MTB jedeš na suchu, blatníky jsou na nic. Pokud jedeš v bahně, tak jsou taky na nic. Dovedu si představit, že blatníky využiješ na pět minut, když Ti někde sprchce, tak třeba úspěšně odvedou tak 30% vody, která cáká od kol, ale to je tak vše. Jinak sem přesvědčenej, že na kole spíš překáží a osobně je mi jasný, že bych blatníky při svých jízdách pravidelně ulamoval, nebo by mě akorát s.aly, protože by se akorát blbě viklaly a různě vrzaly a to na kole nesnášim. Jejich přínos je podle mě na MTB prostě zanedbatelnej a neznám nikoho, kdo by jezdil hoby MTB a měl blatníky.
No a já jelikož jezdím každý den do práce v každém počasí,tak blatníky mpooc ocením.
Bez blatníků když jsem jel v dešti, tak jsem měl plné boty vody od kol. Plus samozřejmě zasraná záda atd.
Jezdit si jen tak po výletech a občas zmoknout, tak to neřeším, ale když týden chčije, tak bych pak neměl v čem jezdit :D

08.07.2013, 21:26 |
maxov | Upraveno: 2013-07-08 21:27:35
blatníky sou pro sraby:)
apropo v pátek i neděli sem jel i skrz Třebon a taky zasranej jak jetel
Ja ich teda mám a rozhodne si nemyslím že by boli na nič, to za prvé a za druhé, že by to kurvilo vzhľad? Minimálne s prednými to vyzerá veľmi dobre, samo to chce blatník ktorý vyzerá k svetu, nie len tak niečo ;-)

09.07.2013, 12:49 |
sotek Taky jezdím každej den za každýho počasí do práce a blatníky beru jako užitečnou věc. Samozřejmě ted když je hezky jezdím bez nich.

09.07.2013, 13:01 |
Cenda krásně byla "užitečnost" blatníků vidět v soboru, kdy sprchlo. Zasraný jsme byli všichni, ale ti bez blatníků 3x tolik a měli bláto až ve vlasech. Nic proti, ale mě to připadá, jako když ze sebe lidi dělají závodníky a přitom kolo vytáhnou párkrát do roka a ještě s tím jedou jak s hnojem ...

09.07.2013, 13:24 |
tommas | Upraveno: 2013-07-09 13:24:33
Cenda: poslední věta je pravdivá, je to tak. Já mám rychlonasazovací a ráno vždycky laboruju, jak vyjde počasí a jestli nasadit či jet bez nich :-)
Kupoval jsem letos novýho horáka a na prodejně Specialized jsem neviděl jedinýho horáka s blatníkama. Asi dnes patří blatníky k nadstandartní výbavě, takže taky jezdím bez nich :-D

11.07.2013, 21:36 |
Kesam Já koupil ted ten plast na spodní štangly a dozadu co je na tyči od sedačky za 3kila a zdá se to být dobrý kolo do práce a na menší výjezdy
taky mam vepredu na ramu a vzadu na tycce od sedla. jezdime casto udoli byli potoka - samej brod a tam se to sakra vyplati.
Na silničce ani na MTB 29" blatníky nemám, ale na bahňákovi na dojíždění do práce je teda mám :-D

12.07.2013, 08:30 |
Zdenek (A)
V desti a blate nejezdim => blatniky nepotrebuju ;-)