Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Jaké kolo?

o Navštíveno 7044x o
o 02.07.2013, 15:10 | Midnite
Ahojte,

uvažuji o koupi kola a rád bych se zeptal na pár rad. Jezdit budu spíše rekreačně (cesty a semtam polňačka - žádný extrémní terén), nájezd si nedokážu tipnout, ale zas tak moc to nebude. Koukal jsem na horská kola 26" a nějaké cross, ale moudrý z toho nejsu. Cenovou hladinu bych měl asi 8tis (i to je pro mě dost - student). Proto bych Vás, cyklisty, poprosil jestli by někdo neporadil. Děkuji

o 03.07.2013, 00:29 | Spooky1
Vyber si co se ti libi. Na crossu se tolik nenadres...
o 03.07.2013, 01:27 | swep
kolega koupil na jezdeni do prace horske kolo CMT a je s tim velice spokojeny, cenove to bylo kolem 8 tisic
o 03.07.2013, 08:27 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
Za 8 si vyber podle oblibene barvy
o 03.07.2013, 09:28 | koren
za 8 s hodne stestim by se dalo neco jetyho.
jinak jako kral007
o 03.07.2013, 10:35 | All
Furt mám tohleto a jeté víc to není. Používám jiné kolo. O ceně se dá jednat.
[ Link ]
o 03.07.2013, 13:57 | Midnite
to jsou kola za takové peníze k ničemu?
o 03.07.2013, 14:04 | FanDa
za 8k bych rozhodne volil tuto cestu - [ Link ]
o 03.07.2013, 14:18 | soda
ja si koupil na jezdeni do prace a obcasne rekreacni jezdeni kolo Leader Fox Daft a jsem zatim spokojen [ Link ]
o 03.07.2013, 15:27 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
z 15tis je to tak 1/3 ceny za predni savli, 1/3 za osazeni a posledni 1/3 je ram a zbytek
o 27.02.2014, 11:13 | Petura
může mi někdo z osobní zkušenosti porovnat 28" cross kolo vs. 29" mtb?
jsem zastánce cross kolal na kterým už nějaký pátek jezdím, ale jak to tak bývá přichází chuť zkusit něco jiného a to 29"mtb ...
jízda převážně rekreační po asfaltu s přejezdy lesem a polních cestách
o 27.02.2014, 11:46 | Dexter
ty kola jsou určena na něco jinýho, možná by pro tebe byla ideální volba 29", hladký pláště a pevnou vidli.
o 27.02.2014, 12:17 | Petura | Upraveno: 2014-02-27 12:20:40
no je fakt, že když občas jsem zajel do lesa nebo si cestu zkracoval "cestou necestou" tak je cítit jak ty užší kola se silničním vzorkem kloužou...
vidlici chci určitě odpruženou s možností "zamknutí" napevno, od 29" si slibuju větší pasivní odpružení díky větším a širším gumám, a většina terénních vzorků má uprostřed tzv. rychlý pruh, který se využije na asfaltu, takže zase taková ztráta energie by to nemusela být ...
a 29" mě láká z toho důvodu, že měřím cca 190cm, a velký rám s malými koly vypadá dost divně

prozatím mám vybraný tyhle dvě kola:
29" [ Link ]

28" cross [ Link ]
o 27.02.2014, 15:51 | DaveF
MTB 29 v této ceně bude těžká kráva s nefunkční vidlicí, u 28cross kola je vidlice jen na efekt tam to tolik nevadí :-) ale takhle jsi to asi nechtěl slyšet... tak jinak , šel bych do 29ky ze které si případně volbou plášťů uděláš vlastně cokoliv jak ti to vyhovuje, ale zkusil bych se zamyslet nad tou cenou

o 27.02.2014, 15:56 | DaveF
zkus si někde nějaké kolo půjčit a porovnat si to sám pro sebe, co ti bude víc vyhovovat. Je ale fakt, že na asfalt, cyklostezku a občasnou polňačku je MTB asi zbytečný....ale pokud chceš s kolem zažít něco víc tak je MTB jasná volba
o 27.02.2014, 17:06 | Petura
do teď jsem měl výbavu Acera a v pohodě, vidle obyč RST, proto jsem vybral defakto to samé na čem jsem jezdil doposud ...
jakoukoliv kritiku přijímám, protože čím víc nad tím přemýšlím, tak změna mi připadá zbytečná :)
o 28.02.2014, 17:08 | assassin
kolo kolem 8tis = presne jak rika kral,
ne ze by byly k nicemu, ale v podstate tam neni nic zasadniho cim se ty kola lisi...
na jizdu po silnici nema smysl za tim hledat extra vedu... levny 29 MTB je za trest, ty velky kola jsou tezky, tzn to kolo "nejede" a mimo teren nemaj ty velky kola ani zadny opodstatneni. na cross kolech se jezdi "lip" jen diky uzkejm plastum, nekomu kvuli "uvolnenejsi" jizdni pozici.

vidlice v teto cenove je "zamknuta" v podtate i odemknuta, to je uplne zbytecna ficura.. kdyz clovek neslape jako uplnej idiot tak neni vubec duvod vidli zamykat...
co se odpruzeni na tlustejsich plastich tyka - jo to sedi, ale to same plati i pro 26 MTB a neni tam ta velka setrvacnost velkeho kola...
samo ma zas takova pneu vetsi valivej odpor.
podle me zas vypada chlap divne na krosovym kole :)

za me je 29kolo nesmysl, a vymena v tvem pripade zbytecna...

o 01.03.2014, 20:09 | Petura
assassin: no já to vidím dost podobně ... tak nakonec z nadšení do nového kola nebude nic :) na těch 5OOkm za seznonu, mi postačí to co mám...
o 01.03.2014, 22:22 | koren
ja bych mtb a "silnici" vubec nezatracoval - staci nahodit lepsi uzsi semislicky a no problem

naopak mi prijde blbost trapit se na crossovym kole v terenu - co mam vyzkouseno, tak cross konci na polni ceste...
o 02.03.2014, 18:55 | Petura
tak jsem dneska zajel na pokec ke kamarádovi, se kterým jsem dřív dost jezdil, aby mi poradil co a jak ....
no a když jen tak mezi řečí prohodil, že si otevřel prodejnu s kolama, tak jsem si dnes dovezl tohle :o)
prvních pár km a oproti crossu opravdu nebe a dudy, i když to není na první pohled vidět, tak jiná geomertie rámu, jiný posez dělá svoje, na asfaltu jsem rozdíl nepoznal, ale na rozbitý polňačce to znát je, tak se těším na pěkné počasí a další km v sedle nového společníka :o)
[ Link ]

foto k příspěvku  od Petura

o 03.03.2014, 22:49 | DaveF
ale jo, nějak se začít musí, a třeba tě to začne bavit :-) je to fešák, pro Cube mám slabost, evidentně se 29ky přibližují normálním lidem a ta vidle jen na parádu se dá vždycky vyměnit :-)
o 15.03.2014, 10:13 | Petura
po prvních 150km v sedle nové hračky mám zatím jen samá pozitiva :o)
jen bych potřeboval pár rad ohledně pedálů a nastavení tachometru..
kdo jezdíte taky 29"? jaký máte nastavený v tachometru obvod kola? na netu jsem našel tabulky a moje pneu (2,25") mi vyšlo 2313 - ale ted než začalo pršet, tak jsem na 5 otáček kola naměřil 10m 141cm což vychází na 2028mm (až přestane pršet zkusím měřit znovu) ale pro porovnání mě zajímá, kolik kdo má nastaveno ..
a jelikož v rámci úspor jsem se oblíknul do cyklo svršků z Lidlu včetně turistických bot s přípravou pro SPD, tak hledám vhodné pedály ... nevim jestli klasický malý SPD nebo klasický pedál s "ohrádkou" a SPD zámkem?
o 15.03.2014, 10:18 | walish
Ideální jsou kombinované :)
o 15.03.2014, 12:08 | DaveF
Já bych se vyhnul jednostraným, já jezdím na klasických 540kách a když jedu s dětma tak buď to tak nechám, případně nacvaknu ty nouzový plasty. Když jedem třeba na víkend tak vyměním za platformy, to je otázka 5ti min.
Každopádně už bez nášlapů nechci jezdit, předtím jsem pořád hledal pozici na pedálu nemohl tu správnou najít.
Chce to vyzkoušet co ti bude vyhovovat. Párkrát se vyválíš (nejlíp při dojezdu před hodně lidma :-) a pak už to bude dobrý :-)

Dnes už koupíš i oboustranný s takovou klecí okolo, ty by ti třeba mohly vyhovovat.
o 15.03.2014, 12:30 | DaveF
s tím obodem je to divný, 26 má obvod přes 2100 tj. na 5 otáček přes 10,5m. Asi někde děláš chybu :-)
o 15.03.2014, 13:03 | Petura
před cca 14lety jsem jezdil dost na silničním kole, výhody nášlapů mi jsou jasný, ale na silnici jsem měl "lodičky" s look systémem, na tom se v keckách vůbec nedalo jezdit ....
mám turistický tretry, což není žádná tvrdá bota, takže by se bota opírala i zbytek pedálu, a chci nějaký universál, protože nechci pedály měnit a chci jezdit i v keckách, když pojedu s dětma (to je každou chvilku zastávka)
Btw: co vydrží ten plastový adaptér do SPD zámku? dá se na tom jezdit v keckách?
o 15.03.2014, 13:24 | DaveF | Upraveno: 2014-03-15 13:28:33
ten plastový adaptér je podle mě jen nouzovka a navíc se blbě nasazuje a sundává bez šroubováku, jezdit se na něm asi dá, ale mě sere, že je musím pořád nohou otáčet

možná bych přemýšlel o něčem takovým:
[ Link ]
[ Link ]
[ Link ]

ale konkrétní zkušenost nemám
o 15.03.2014, 13:53 | Petura
DaveF: ty první se mi líbí asi nejvíc, ale co je za systém Click´R? boty jsou kompatabilní s SPD, tak aby sednul kufr do boty?
o 15.03.2014, 19:23 | Crimson

tady máš mustr [ Link ]

o 30.03.2014, 09:20 | Petura
tak nakonec jsem vzal klasiku Shimano PD-M520 + ty platový placky do zámku, tak uvidím jak to bude nebo nebude fungovat ...
jinak pedály s tretrou jsou pecka, naprosto nesrovnatelný s utaženým řemínkem klipsny
o 16.07.2014, 06:26 | Petura
včíl jsem v řiti :o/ Cube jsem prodal s tím, že hned objednám Specialized Crave Comp 29" (rám 21" - XL - bílo modrá kombinace), ale narazil jsem na nemilou věc, to kolo není u prodejce skladem a zřejmě pro letošní rok už nebude :( chci letos ještě jezdit, ale taky chci koupit v místě kde se pohybuju kvůli servisu, atd... dělá tu někdo do kol a uměl by tenhle model resp. nechat "překoupit" mého prodejce a servisáka v jedné osobě? sice říkal, že nemám plašit, že se poptává, ale už dva dny se nic neděje a já plašit začínám
o 16.07.2014, 07:24 | Bulík
Ahoj,
For Petura.
Ještě k těm pedálům...
Tohle jsi nezvažoval
[ Link ]
Myslím,že to by se Ti mohlo pozdávat.
Já je jezdím a absolutní spokojenost.
o 16.07.2014, 08:20 | Petura
Bulík: s pedálama to dopadlo výborně ... mám klasický "malý" SPD a dvoje boty :) jedny obyč z Lídlu když jedu s dětma a na delší trasy tretry :)

horší je, že teď nemám kolo :(
o 25.07.2014, 11:43 | Petura
tak nová hračka bude dnes odpoledne doma :)
Specialized Crave Comp model 2015... původní vybraný model 2014 v bílo modré barvě již nebyl k sehnání :(
ale na černou si snad zvyknu

foto k příspěvku  od Petura

o 25.07.2014, 19:07 | Kotass
Super !
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3393 sekund.