Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Jaký auto Passat CC x Superb

o Navštíveno 2820x o
o 02.07.2013, 10:07 | Octávák
Zdar, můžu poprosit o názory, co by jste vzali a z jakýho důvodu. Chci koupit jeden z těchto dvou, r.v. 09 - 10, TDI CR s cenovkou kolem 350 tis. a nemůžu se nějak rozhodnout... CC se mi líbí víc, ale mám trochu strach z kufru, svažující střechy a bezrámových dveří. Sup asi volba rozumu, ale rád si počtu vaše názory

o 02.07.2013, 11:13 | Pekys
CC - debilní nastupování hlavně pro vyšší postavy. Já máme 178cm a soukám se tam jak do tanku.
Bezrámový dveře, v zimě lahůdka, když ti přimrzne okno. Jak nesjede, ani neotevřeš.
Bolest kufru je jen uzkej prostor pro nakladani věci. Jinak je kufr poměrně hlubokej, takze se tam toho vejde dost.
z těhlech dvou aut bych osobně volil Supa.
o 02.07.2013, 11:20 | mrazik
To existuji na trhu jen tato dve auta ? Treba Mondeo je vetsi, hlavne uvnitr.
o 02.07.2013, 12:05 | Lubak
Mrazi:ale není to Das AUTO.-) - levné díly a tak.-)
přeci si nekoupíš auto stejné kategorie s lepší výbavou,vnitřním prostorem a o nákladech na servis ani nemluvím a i za lepší cenu ne když si můžeš koupit Das AUTO a jezdit za 4,5 s nohou na podlaze.-)
o 02.07.2013, 12:13 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
to je v poho, ja lezl vcera do Aventadoru a to se moc neda, nejhur se lezlo asi do Opel Speedster kdyz ma nandanou strechu :-)
o 02.07.2013, 18:00 | CervinVega
tak ona i obycejna Z4 dokaze rozcarovat :-)
o 03.07.2013, 11:52 | Nismo.Power
to aby sis pak změnil nick na Supák......
a nebo se porozhlídnout v jinejch automobilkách najít si auto který za něco stojí (což třeba superb neni špatnej proti tragedii CC) a změnit si nick na něco normálního :)

Kralík : jo, toho mamrda sem potkal na okruhu předevčírem, jezdí s tim jak s hovnocucem tak sem ho chvilku prudil a nic z toho :)
o 04.07.2013, 09:21 | Octávák
Pekys: díky moc za praktické poznatky, něco takového jsem přesně potřeboval :-)

Mrazik: o Mondeu jsem taky uvažoval a byl to třetí kandidát, ale pak jsem ho vyškrtl. Jednak jsem se nějak nezžil s interierem a pak tomu Mondeu strašně padá cena... To už jsem si prožil u 2 Fiatů a jednoho Rencka a opakovat se mi to nechce

Nismo: Díky za nápad s nickem, ale určitě nebudu měnit nick pokaždé, když změním auto. Ale zasmál jsem se :-) Máš ještě nějakej KONSTRUKTIVNÍ nápad na nějaký auto, které jsem třeba opoměl? Mondeo a Insignii jsem vyřadil, BMW a Audi mimo moji cenovku. Každopádně chci, aby to málo žralo a jakžtakž si to drželo cenu...

No asi teda vyhraje ten Superb
o 04.07.2013, 09:23 | Zdeny60
Já jen, kdyby chtěl někdo poradit A6 fbenzínu.-)))
[ Link ]
o 04.07.2013, 09:44 | nome | Upraveno: 2013-07-04 09:45:44
Sory ale jak dlouho si chceš to auto nechávat ? auta v této ceně už zas tak na hodnotě nestrácejí abys tohl emusel nějak moc řešit.

Podle mě je lepší si za stejnou cenu koupit o rok až 2 novější mondeo případně s větší výbavou než supa který sice bude za 3 roky mít o pár tisíc větší cenu ...

další věc je zájem zlodějů

o 04.07.2013, 09:49 | Octávák
O tom Mondeu jsem uvažoval, ale jak už jsem psal, jednak jsem se nezžil s interierem a s tou cenou se to má tak, že kamarád si kupoval za 300 tis. Mondeo a po dvou letech ho prodával za 220 tis. To si právě myslím, že u koncernu není ten propad tak velký. Auto si plánuju nechat cca 3 až 4 roky...
o 04.07.2013, 10:16 | Kapka (M) | Upraveno: 2013-07-04 10:33:54
za me teda Superba..a optimalka v combi.. až dořeším penize za barak..tak pujdu do něčeho jako je tohle..
[ Link ]
o 04.07.2013, 10:18 | ddawe
proč nemáš ve výběru normálního passata ale jen CC?
o 04.07.2013, 10:29 | Luke_288
SII můžu jenom doporučit. ceny za servis v pohodě a nevěřim, že za cenu SII z roku 10 koupíš mondeo z 12 v lepší výbavě.
vyhni se columbusu a zájem zlodějů bude hned o 50% nižší.
o 04.07.2013, 10:33 | nome
psal jsem novější nebo s lepší výbavou :-)
o 04.07.2013, 10:39 | Luke_288
jop, přehlídnul jsem slovo případně. pardon :)
o 04.07.2013, 13:19 | Octávák
ddawe: protože Passat 3C co se dělá už od 2005 mi v dnešní době přijde už celkově za zenitem, hlavně po stránce designu a ten aktuální je zatím bohužel přes můj budget...
o 04.07.2013, 13:21 | Octávák
Zdeny60: :-D
o 05.07.2013, 13:09 | mrazik
Takze je lepsi koupit mensi, mene vybavene, s horsim podvozkem, horsim motorem, starsi, jen kvuli tomu, ze ho pad mozna prodam o 10 tisic draz. Jo to dava smysl.
o 05.07.2013, 13:25 | Octávák
mrazik: tak ono je to spis tak o 5O tisíc... Ale mužeš mi napsat něco o tom motoru? U obou aut se jedná o CR motory, slyšel jsem chválu na oba. Co se týče prostoru, tak ten Superb je na tom napdprůměrně. V Mondeu jsem víc místa určitě nepociťoval, spíš naopak. Podvozek je pocitově o chlup lepší ve Fordu, ale jezdím normálním způsobem a to Mondeo by bylo o 1 rok mladší 10 vs. 11, což není pro mě až takový rozdíl. Interier je v Superbu o dost vymazlenější. To mě osobně dává smysl a asi půjdu do toho Superba. Ještě se du podívat na Hondu Acord...
o 05.07.2013, 17:00 | Augi
Avensis nezvazujes? Ikdyz jakozto Skodovak bych taky spivral Supa, ale tam me docela dost stvalo malo mista pro ridice na sirku. Hlavne ten stredovej tunel tam hodne zavazi. :-(
o 05.07.2013, 20:54 | Zdeny60
Jestli mohu malou vložku - kdybych zvažoval dýzla, setsakra bych si to opravdu rozmyslel. Superb ani Pasát rozhodně nepatří mezi servisně levné vozy a pokud člověk nemá možnost si sám ledacos udělat a nebo nemá doslova kupu známých (jako třebas já), pak bych si nekoupil ani jedno z těchto aut.
Nezlobte se na mě nikdo, ale kolik najeddš ročně km? Na 20tkm bych si jistojistě vybral nějaký benzín a žil bych s klidem, že kdyby něco atd.... každý ví.

A kdybych mermomocí chtěl fakt dýzla, pak bych volil buď HDI (tedy C5) a nebo 2,2 od Hondy - asi jeden z nejlepších agregátů současnosti s vysoce kultivovaným chodem a velice dobrou odolností a spolehlivostí. A takový Accord v dýzlu rozhodně nezapadne mezi tuctovky (Pasát či Superb) a jak jsem sám na vlastní oči uzřel, tak do kufru sedanu se vejdou-světe div se - 4 gumy 18´´! Kdo to nezkusil, neuvěří.

A srovnávat Pasáta s Accordem nebude ani největší optimista, Accord prostě JE auto o třídu výš, i když se řadí do stejné třídy, jak ten Pasát.

Souhlasit se mnou nikdo nemusí, jde u čistě můj soukormý pohled na věc. A taková 2,4i v benzínu v Accordu - nebude provozně o nic dražší než dýzl od Das Auto.... Určitě po první obvyklé chu´tovce alias - všichni víme, oč jde. A dýzl se obvykle nekupuje na 20tkm/rok, čili 4 letý Pasát bude mít velmi pravděpodobně na hrbu >200 litrů ani se nezačervená.
o 05.07.2013, 21:04 | Luke_288
Mam supa v nafte od nuly, jsou mu 3roky a ma najeto 78tis km. do dnes pouze dve pravidelny servisni prohlidky, prvni 7tis Kc, druha 12tis Kc(bylo tam par veci navic na moje prani). Spotreba ciste mestskej provoz (praha) 8,5litru.
Zajimalo by me na kolik by provozne vychazel ten 2.4 acord kdyz ho bude ridit nekdo normalni, tzn nikdo kdo s 3.0 benzin jezdi za 6,3l.

Nevim jak pro vas, ale pro me osobne je dulezitej intros a rozhodne bych nejezdil v nicem z ceho by se mi denne delalo zle, ale usetril bych 509kc/rok na servisu.
o 06.07.2013, 00:13 | schwaboid
Myslím, že jsi někde popisoval to peklo se supem :-))))
o 06.07.2013, 10:50 | Luke_288
Jasne, ale to nemelo nic spolecnyho s provoznima a servisnima nakladama. V ramci zaruky vse odstraneno a zase budme rozumny- patecni kus muzes koupit u jakykoliv automobilky, v tom se snad shodnem. I tady nekdo popisoval, ze to co se delo me se nekomu delo i na aston martinovi :)
Jinak ja jsem asi divnej, ale z duvodu nevyuziti supa pro ktery jsem ho kupoval, bych klidne koupil gticko golfa a to byste si asi tuplem klepali na celo
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3306 sekund.