Navštíveno 1881x

zdravim, chci koupit jednu vec na nemeckem ebayi, tak jsem psal borcovi jestli mi to posle do cr, psal ze ok, a rovnou mi nabidl cenu za kterou mi to da a ze bude rad kdyz to pujde mimo ebay, castku bych asi byl ochotny zaplatit, a asi bych to zaplatil pres paypal.
ochrani me nejak paypal proti tomu ze mi frajer muze poslat zabalene cihly a ja s tim nic neudelam.
takze otazka zni ;) je rozumne neco kupovat takhle mimo ebay? dekuji za rady a zkusenosti ;)

01.07.2013, 19:14 |
TROY já s tim mám zkušenost dobrou :D - na facebooku jsem si našel frajera co dělá límce a konverzní sady na bbs
Měl zajetej shop na ebayi - pošlu email vystaví fakturu paypal a za tejden jsem to měl doma ;)
no borec ma 153 hvezdicek a 100% hodnoceni, takze nejak zajety shop asi ne, ale paypal mu ty penize pokud bude nejaky problem asi nevezme co?
Nevezme, ale to je přeci to samé, jako kdybys kupoval něco v ČR s bankovním převodem. Když dostaneš cihlu, tak to pak taky můžeš přinejlepším napsat na heureku, většinou ani to ne :-) Pokud má pozitivní feedback, tak to asi zloděj nebude.
a ja mam presne s timhle postupem negativni zkusenost, ale kvuli jednomu zmr*ovi nebudu zatracovat vsecky ;)

01.07.2013, 20:59 |
TROY počkat paypal by to měl nějakej krejt pokud to jde skrz je
to lukee_cz: trosku to rozved, zajima me to ;)
Kluk chce usetrit na poplatkach na eBay, kazdopadne Paypal te bude chranit ve chvili kdy kupujes vec, ne sluzbu.. maji to primo v podminkach:
Bei dem gekauften Artikel handelt es sich um einen gegenständlichen, materiellen Artikel, der versandt werden kann. Zkracene prelozeno, musi se jednat o Artikl, ktery lze poslat, proste vec = Radio, ne treba sex po webce :))
Co Paypal nekryje :
Immaterielle Güter, Dienstleistungen, Cash-Transaktionen (nur USA), Geschenkgutscheine, Flugtickets, Softwarelizenzen, Downloads und weitere nicht physische Güter sowie Sonderanfertigungen
Fahrzeuge mit einem Motor, beispielsweise Autos, Motorräder, Boote und Flugzeuge
Artikel, die nicht versandt werden
Industrielle Maschinen, die in der verarbeitenden Industrie verwendet werden
nematerialni zbozi, sluzby, penezni transakce, darkove poukazy, letecke tickety, Software licence atd. dale nakup aut, letadel, lodi, motorek, proste vse co ma motor :) dale pak prymuslove stroje
Kazdopadne ja jsem nikdy mimo Ebay problem nemel, jen jednou a to Paypal vyresil a penize jsem dostal zpatky, na druhou stranu jsem slysel i o tom ze Paypal se postavil na stranu prodavajiciho a ten poskozeny dostal prd :)
kazdopadne jestli chces usetrit za postu, muzu ti to koupit a na konci cervence privezt do CR
fox_cali: uz jsem to tu urcite psal, kupoval jsem radio z Anglie, borec v pohode hodnoceni a chtel to mimo ebay (uz par let zpet), tak proc ne. Placeno pres PAypal.
Za par dni bylo radio znova na ebay a prodane. Nic nedoslo. Resil jsem to sporem pres paypal, kde on poslal i tracking number, ale nekam do Nizozemi. Spor sem samozrejme vyhral, ale Paypal mi napsal, ze mu nemuze nic strhnout (uz presne nevim ten duvod proc, ael muzu se podivat nekde do historie) a ze je jim to lito a mam se obratit na svou banku a naschle. Takze Paypal bych zase nebral jako nejake dogma co vsechno vyresi.
Bylo to uz par mesicu od nakupu, co sem teda reklamoval transakci u sve banky a za 14dni byly penize zpet ;) ty casove useky neber uplne vazne, uz jen odhaduju, ale postup byl takovyto.
diky hosi, nakonec jsem se rozhodl ze to nekoupim z jinych duvodu, ale asi bych do toho nesel mimo ebay, jednalo by se o castku pres 200 ecek a tohle neni uplne castka na kterou bych jen tak zapomel ;)
to maca: diky za ochotu ;) jinak jednalo by se o hmatatelnou vec ;)

02.07.2013, 08:11 |
CRK lukee_cz: takže jestli to dobře chápu, paypal nic, ale banka, na kterou máš paypal přilepenej, to vyřešila?
CRK: presne tak. Aspon v tomhle my PAypal pomohl, protoze diky prilozene komunikaci se to vyresilo rychle.
Jen par utrzku z mejlove komunikace:
"As stated within the PayPal User Agreement, the
PayPal Buyer Complaint Policy does not guarantee recovery of your funds, and recovery is done on a best effort basis." (coz uz je ted mozna napsane a resene jinak, netusim. Tohle byl rok 2009).
a pak "Your best option at this point would be to contact your bank to find out if they offer a program
which you may be able to recover your payment."
Jinak jak to v te dobe chodilo na Paypalu vysvetluje tohle: "Claim is closed, it is noted in the seller's account records, and the seller will need to complete the refund to you if he/she wishes to continue the use of PayPal's service"
Takze tak.

02.07.2013, 08:29 |
CRK ok, díky, jaká to byla banka?
Ve sporu zákazník vs. prodejce se banka téměř vždy přikloní k zákazníkovi. Viděl jsem x-krát, že si zákazník stěžoval, že za svoje peníze nedostal něco odpovídajícího a banka to nijak neřešila, prostě peníze neposlala obchodníkovi a vrátila zákazníkovi (bez možnosti odvolání obchodníka). Týká se samozřejmě pouze kreditních karet.
Na Paypal bych nespoléhal už vůbec. Pamatuju spoustu jejich problémů, když začínali. Neměli bankovní licenci, takže v USA spoustu legálních problémů, call centrum měli v Indii a je popsáno x tisíc případů, kdy někomu jen tak kvůli pochybnému podezření prostě sebrali konto a zabavili desítky tisíc dolarů, co na něm měl.
CRK: Ceska Sporitelna
Mr.Scully: Tohle byl soukromnik, proste inzerat. A nebylo to teda uz o neposlani penez, ale natvrdo strhnutych z jeho uctu po asi 2 mesicich.

03.07.2013, 14:02 |
CRK tak tohle by mě nenapadlo...