Navštíveno 3876x

Na TV jsem koukal sem tam - 117 samsung.
Ted jsem koupil novou - panasonic TX-L47ET60E.
Udelal jsem uvodni nastaveni dle meho oka obraz se mi zda zvlastni (ne spatnej!).
Jako by to bylo vic realny, pohyby jiny, nevim jak to vysvetlit. Rikal jsem si, uz mi hrabe. Ted koukame pritelkyni a kdyz sem ji na to upozornil, tak mi to potvrdila.
Projel sem opet nastaveni, vse da se rict defaultni.
Jedu pres kabelovku, film treba z disku jsem na tom nepoustel.
Na TV se divam cca z 2,5 metru (provizorne), pak pujde dal.
Je taky mozny, ze na to nejsem zvyklej a jak
Moc na tv necumi , tak mi to ted prijde zvlastni.
Jinak obraz super, diky za konzultaci (v minulosti) Tunerovi#2 a P.ET.R.ovi

30.06.2013, 22:55 |
Mr.Scully | Upraveno: 2013-06-30 22:56:24
Já různě přepínám ty režimy a není to jen o barvách, opravdu některé formy obrazu jsou naprosto nereálné v tom smyslu, že to působí jako televizní inscenace ve studiu, všechno vyhlazený. Jiná verze obrazu je zase přirozenější. Původně jsem to přičítal rozdílům LCD vs. plazma, protože ten nepřirozený obraz mají naši na LCD Samsung, ale pak jsem si všiml, že podobně debilní obraz umí při určitém nastavení i moje plazma Panasonic :-D
:-)))
Proste je ten obraz takovej zvlastne rychlejsi, cistejsi:-)
Přesně tohle sem měl když sem přecházel z CRT (taková ta krabice) na tu pseudo Led od Philipsu.Ať si každej říká co chce já jsem s tím obrazem spokojenej. :-D
Zkusil bych nastavit mód zobrazení "Normální" a povypínat všechny ty kurvítka na odšumění, zvyšování kontrastu, černé apod. Chtělo by to vidět co přesně myslíš.
myslim, ze tusim o co tazateli jde...
vypni (pokud to jde) funkce na znasobovani (dopocitavani) snimku ;)
ty ruzne "milion" Hz, "milion" FPS atd. delaji prilis hladky (plynuly) a neprirozeny pohyb...
Mam stejny problém, a u me to vypnout nejde :-(
Telka Samsung

01.07.2013, 12:48 |
JoPi U sharpu je to v menu jako "plynulý pohyb" po koupi jsem to vše povypínal - při filmech mě to vadilo a bylo to nepřirozené, je to dobrý tak na sport , jiný využití nemám.
Však říkám vypnout kurvítka ;)
LionVTS: Jaký model máš?

01.07.2013, 14:36 |
jackobo | Upraveno: 2013-07-01 14:37:34
beztak je to nejaka HZ/FPS sracka co pise Dave0401 na dopocitavani snimku, aby byl obraz proste "lepsi" a vice "ýýbrkůl".
Jednoznacne tyhle všechny dodělávače/dopočítávače vypnout, protože pak je sledovanej obraz a pocit z nej uplne jinej, nez zdroj ci jak tvurce zamyslel.
Dodnes vzpominam, jak si kamos koupil nejake skvely hi-tech LCD/LED, a při koukani nejakyho celovečerního filmu jsem mel celou dobu pocit, ze koukam na jihoamerickou telenovelu, ten obraz tam chvílema uplne pretejkal. To se fakt nedalo :-D
jestli tohle nekomu vyhovuje, budiz, nicmene i tak se halt bude muset smířit s mym politovanim :-D

01.07.2013, 14:36 |
Tuner#2 | Upraveno: 2013-07-01 14:38:49
Lion VTS: Novou řadu F jsem ještě moc neprolejzal, ale ESko mělo těch funkcí hned několik v nastavení obrazu... Schválně jsem si stáhnul manuál a od strany 94 a dál je toho hafo co jde nastavit a povypínat. Min. to bude dělat ten motion plus, ale určitým způsobem do toho můžou zasahovat i ty kurvítka na šum, kontrast apod.
NJ holt se dohání neduhy LCD a toho, že montují povětšinou levné 100Hz panely.
u me na TV to se to třeba jmenuje motion plus nebo true motion. Jediny na co je to dobry, jsou sportovni prenosy, tam asi cim vice fps tim lepe. Ale film?? Diky, nechci ;)
Tuner 2: zkusim jak budu doma
Intelligent frane creation
To je ono. Ted uz je to ok:-)))
Dik vsem, uz sem byl z toho nesvuj:-)))
U me je to Motion plus a ještě k tomu nejake umele vyhlazovani, tech nastaveni je tolik, ze sem se s tim hral cca 2 hodiny.
Taky dekuju