Navštíveno 1572x

Slo by jednu tiskarnu zapojit rozbocovacem USB zapojit na dva PC, aby fungoval tisk jak z jednoho tak z druheho PC?
Podle mě takhle ne. Zasíťovat a na jednom z nich tu tiskárnu nasdílet, nebo zasíťovat a do sítě printserver.

28.06.2013, 19:52 |
Osly | Upraveno: 2013-06-28 19:56:00
bud jak píše michall nebo ji připojit přímo ke swithi/routeru přes redukci
[ Link ] ale nezkoušel jsem to zatím
edit: nebo se ještě dělají switche atd s usb portem a ten je pro to přímo dělanej ;)
třeba:
[ Link ]
mám wifi router od asus za pár stovek a funguje tam printserver celkem dobře. Celkem jednoduchý nastavení a může tisknout jakýkoliv počítač co je v sítí a notebooky i bez jakéhokoliv kabelu. Za mě jedna z nejjdenodušších variant.
Síťovat to přes jedno PC je naprd. Pokud chceš tisknout z PC kde tiskárna není přímo napojená, musí být zapnutý i ten druhý což není zrovna praktické ...
primitivní leč funkční usb přepínač ...
[ Link ]
Usb přepínače fungují ale prapodivně. Belkin má vlastní SW kterým si cvakneš nebo tlačítko. Aten je asi nejspolehlivější, ale taky má své "dny". Hodně záleží na zařízení které to přepíná, některé Canon inkousty to prostě nedají.
mám v práci tyhle stařešiny a fungují naprosto bez problému
[ Link ]
Tak vyřešeno, koupen printserver ;) funguje dobre, akorat musim vyresit teto tiskarny scaner.