Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Sprchový panel - regulace teploty

o Navštíveno 1975x o
o 28.06.2013, 15:58 | Mr.Scully | Upraveno: 2013-06-28 15:58:26
Mám nějaký takovýhle panel od Teiko (asi Hios), je to nějaký masážní panel s termostatickou baterií. Mám problém v tom, že když nastavím baterii na 20 stupňů (minimum), tak stejně teče voda 45 stupňů. Když nastavím na 40 stupňů, tak teče tak 60. Je to celý nějaký posunutý a studená ani vlažná netečou prostě vůbec. Mám ho pět let a přijde mi, že se to postupně posunuje a zhoršuje, dneska už jsem se krátce osprchoval jen se sebezapřením a a to mám jinak horkou vodu rád. Kde se to dá jak přenastavit? Měl jsem tu i instalatéra a ten mi řekl "jó, pane, to si někde vygooglujte, tohle já neznám", takže asi dneska dělá instalatéra každej idiot, kdo se za jedno odpoledne naučí svařovat dvě trubky k sobě.

Každá rada vítána. Zatím jsem ten panel nezkoušel sundat, takže nevím, jak vypadá zezadu. Radši se napřed zeptám, abych něco nezkurvil.

foto k příspěvku  od Mr.Scully

o 28.06.2013, 18:35 | Dudelina
Zavolat obchoďákovi pro Teiko a zeptat se na radu?
o 28.06.2013, 18:50 | Jozzo
těžko radit,záleží jak jsi technický tip...já bych si to už dávno rozebral a prozkoumal :-D
o 28.06.2013, 18:57 | .mycTD
jako Jozzo :-)
o 28.06.2013, 20:54 | cupra.165
Mas tam vodni kamen..vyndej termostat,hod ho na noc do ocet roztoku a pak vse prostrikej WD. Klasicka bolest termostatických hlavic...Pokud nepomuze,kontaktuj pana Nováka z Teiko. Pokud budes menit novy termostat,pocitej cena okolo 1300.- Uz sem menil u teika panelu 2 termostaty. Jinak kdyby ses uz do toho dival,udelej si carky v jake poloze rukojet sundavas..to se ti pak prave muze stat,ze to nasadíš mimo a místo 20 stupnu ti potece třeba horka
o 28.06.2013, 23:28 | Mr.Scully
Díky za konstruktivní radu :-) Technickej typ moc nejsem, bojím se to i sundat, abych to tam vůbec nandal zpátky :-) Ale jsem rád, že je tohle logické vysvětlení s vodním kamenem.
o 23.07.2013, 12:13 | Mr.Scully
Jen pro info, cupra.165 měl pravdu. Termostat se zanáší prý běžně během třeba tří let, je to nejčastější "závada". Nejde koupit samostatně a netušil jsem, jak ho vyměnit, tak jsem si objednal návštěvu techniků Teika a ti ho vyměnili v pohodě za litr i s dopravou a prací. Plus jsem dostal tištěný návod na výměnu pro příště :-))

Konečně mi aspoň půlku léta poteče studená voda, neuvěřitelná úleva v těch vedrech :-)
o 23.07.2013, 20:48 | Dudelina
No vidíš to :-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3428 sekund.