Navštíveno 2178x

Mám možná blbý dotaz. Po dlouhé době jsem zase začal jezdit na kole a uvažuju, že si koupím i nějaké cyklo hadry. Díval jsem se na nějaké cyklo dresy, ale je to všechno takový silon, tak mě zajímá k čemu je to dobré. Mám pocit, že musí být hodně nepříjemné, když to vůbec nesaje pot. Takže dotaz, proč si koupit cyklo dres? Popř. když už se rozhodnu nakoupit, na co se při koupi dívat, raději uplé nebo volné kratasy? jsou různé materiály? v jaké ceně se dá koupit něco rozumného? Díky

21.06.2013, 08:17 |
Zdenek (A) | Upraveno: 2013-06-21 08:22:53
No... je to sice umele vlakno, ale neni to tak neprijemne. Maji ty materialy slusne zpracovane. Pokud s tim mas prece jen problem, da se eliminovat funkcnim pradlem pod dresem. Ja treba bezne triko, ktere neni 100% bavlna, na sobe nesnesu. Cyklo-dres mi ale vubec nevadi.
Takze proc kupovat? Je usitej tak, ze je celkove delsi nez bezne triko a miva delsi zadni dil, protoze jses na kole firt predklonenej. Neni nic horsiho na kole, nez jezdit s odhalenymi zady - ledvniny mam jen jedny. Zadni kapsy jsou neocenitelne. V neposledni rade hraje roli i design ;-)
Kratasy vozim samozrejme upnute. Idelane usite z vice dilu tak, aby to v typickem posedu na kole nikde neskrtilo. Musi mit dobrou vystylku. Vozim jedine ty bez ksand. Ksandy mi vadi a nezvyknu si na ne. Ted mam kratasy znacky Cannondale a jsou naprosto super! Pocitej, ze za 200 Kc dobre kratasy nekoupis. Pocitej za dobre pres 1000,- Kc a vice. Ale tady ma smysl ty penize utratit.

21.06.2013, 09:48 |
nome o ono obecně se používají materiály které odvádějí vlhkost od těla a rychle schnou, proto ta umělina. Na kole nejezdím ale běhám a není nic horšího než totálně mokré bavlněné triko. Takže se toho vůbec neboj, naopak pokud se skutečně "zapotíš" tak pak nebudeš chtít nic jiného

21.06.2013, 09:58 |
Mikoň Já mám teď na kolo funkční tričko od progresu a fakt paráda. I když mi z hlavy leje jako blázen, kraťasy promočený, tak triko a tělo úplně suchý. Nepříjemný to není vůbec.
Jako Zdenek ... vse uple, nikde nic nevlaje, jen kalhoty oboje s ksandami. Dres pouzivam De Marchi Race, dlouhe kalhoty Pells Lite Long, kratke noname, ale s kvalitni a pohodlnou vystelkou. Jeste bych zminil kvalitni funkcni ponozky a dobre odvetrane boty.
Nedovedu si predstavit, ze bych jezdil road a mtb v necem volnem.
Vše podstatné už bylo řečeno :)
Funkční triko od Progressu, dres Kalaš (vpředu plně rozepínací), upnutá kaťata s kšandami a vložkou, a lebedím si... nechápou to většinou ti, co to nikdy nevyzkoušeli. Ti, co ano, už v ničem jiném nejezdí.
Počítej investici tak 1500-2000,- (funkční triko, dres, kalhoty), ale určitě se to vyplatí za to dát.

21.06.2013, 10:51 |
All Já nijak moc nejezdím ale souhlasím se vším napsaným.
Mám doma skoro nepoužité XXL kraťasy Specialized s kšandami. Řekl bych excelentní. Nechám je za tisíc (stály skoro tři).
Píšu ale hlavně proto, že kalhoty a asi ani dres bych odtamtud nechtěl ale rozhodně stojí za zkoušku funkční prádlo z akcí v Lidlu. Osobně nic nemám ale doporučení od lidí co jezdí ročně 6000+ víc než dost. Je to hlavně pro ty, kteří chtějí šetřit. Většinou je to za zlomek ceny Progressu, Moiry, Craftu atd.
2 Lukaash: to ja zase by som nevedel jazdiť v upnutom, jazdím vo voľných (veľká väčšina vecí od Endura-y) veciach a je mi fajn (mtb/freeride)
Dik za info. zajdu se teda po necem podivat. Ve meste mame prodejnu
[ Link ] tak si tam neco necham doporucit a nakoupim. Co si myslite o jejich sortimentu a cenach? Nevim o tom celkem nic, tak nechci koupit nejaky shit za cenu topky.
ja mam z lidlu (jakozto socka resim rozdil jestli dam za triko 200, nebo 1000) komplet prvni a druhou vrstvu na behani a naprosto super, beham v jakemkoli pocasi, v jakekoli rocni obdobi a nemuzu si ztezovat naprosto nic
On Lidl celkove ma kvalitni veci.
Jinak urcite stoji za to se podivat do Decathlonu, vlastni znacky maji za moc pekny ceny, dneska uz maji pobocek vcelku dost ;)
Pěkné a kvalitní cyklo doplňky koupíš i tady:
[ Link ] pozitivní zkušenost a ochota při výběru.
Já mám volné gatě Endura Humvee Lite(cca 1400,-)+ volné běžecké triko z Tchiba(400,-) a sem max. spokojenej, ale je fakt že jezdím na MTB a na silničce by v tom vypadal divně :D
Jak vam ty volne veci odvadi pot od tela?
no kraťasy maj 2 vrstvy - jedna upnutá s vložkou a přez to druhá volná vrstva a triko saje taky dobře - ani po 120km či nějakým rychlým švihu nemám problém. Uplej dres a gatě bych na sebe už nevzal(silnici nejezdím)páč sem to zkoušel a dres šel hned smykem, ale co sedne jednomu nemusí sednout druhýmu