Navštíveno 2482x

Vím, že je tady spoustu zkušených cestovatelů.Začátkem září by jsme s přítelkyní a možná ještě jedním párem chtěli na cestu po Evropě. Máme na to týden. Co všechno se dá objet za týden? Původně jsme chtěli na týden někam do Chorvatska, v plánu byl ostrov Pag, ale říkám si proč toho neobjet víc. Přemýšlel jsem ject Rakousko,Švýcarsko, jih Francie/sever Itálie a pak domu.
Možná se zadaří a budu mít k dispozici Mercedes Vito takže by se dalo přespat i v autě případně.
Zajed si i vic do italie... Benatky - san marino - řím - florencie - pisa - san remo - monaco a dal do francie... Jeli jsme predloni. Nebudes litovat ;-)
tejden mi prijde zalostne malo, ja jen mesich poznaval Barcelonu. Ale treba loni se mi fakt libilo u Bodamskyho jezera - Rakousko-Nemecko-Svycarsko vicemene pohromade a pak si jen vyberes jakym smerem budes pokracovat- my loni dali cestu z Kreuzlingenu(CH) pres Strasbourg(F), Karlsruhe, Frankfurt, Bonn, Kolin, Bremy, Hamburg, Kiel(D) do Kodane(Dn) a skoncili jsme v Malmo, a fakt jsem si to uzil neskutecne, akorat teda jsme na to meli trochu vic casu.

18.06.2013, 07:44 |
AR Ve stylu eurotripu? londyn, berlin, bratislava, rim? ;)
taky jde o to co chcete vidět. Jestli města, vodu, kopce, hory...

18.06.2013, 08:22 |
Sau Podniknůt sa dá ledacos a možností je prakticky neomezeně, to je těžko takto radit... Já jezdím takto obdobné tripy minimálně 1x ročně. Na začátku červenca např. jedu na týden - přes Nordschleife :) - do Anglie, na konci srpna po Alpských průsmykoch přes AT-IT-SUI, loni sme vyrazili na otočku k Černému moři...
Zatím sem nelitoval nikdy, dycky maximální spokojenost :)

18.06.2013, 09:04 |
nome já protože nemám rád vedro tak bych ti doporučil polsko a trajektem do švédska a pak podle času zpět třeba přez pobaltí.
Pokud jenom na týden tak asi zas přez Polsko zpět.
Eurotrip ne, žijeme v Londýně a v Římě jsme byli 2 měsíce zpátky a sever se nám nechce, chceme nějak kolem středozemního moře a tak. Ten trip po Itálii může být fajn,ale 2 města z toho jsme viděli.

19.06.2013, 00:22 |
Kacko Týden je celkem málo, ale minulý měsíc jsem byl Miláno, Janov, Monako, Nice a super. Doporučuju nějaký jezero ve švýcarsku, janov, monako, nice a dál po pobřeží co stihnete. Je to dražší jak HR, ale pecka.
Švýcarsko kolem jezer, Francie/Monako, něco v Itálii jsi určitě taky neviděl :) Podle mě ideální trojkombinace zemí. A vlastně přes Rakousko, tam je taky pohoda.
Já se chystám na měsíc k Loch Nessu a zpět přes Irsko, Fr a De domů :) Pravda, průměrnou rychlostí 50kmh :-D Btw kdo mi měl nějaký nápad co po cestě určitě nevynechat tak sem s ním :)

19.06.2013, 21:40 |
savle Měsíc zpět jsem jel Itálie - Lago di Garda, potom v Itálii k moři, po pobřeží do Francie - Monte Carlo, Nice, Cannes, St. Tropez, kaňon Verdon, pak zpět do Itálie do hor - Bormio, Livigno a zpět do ČR. Kabriem a pecka.
K tomu co psal Area, taky bych byl pro nápady co ve skotsku. jedu tam cca za týden. nejlíp na co se zaměřit kolem Edinbourghu.
savle: Hodíš mi sem nějaké foto z kanonu Verdon? Měl si tam ubytko či jak? Dík..

20.06.2013, 18:58 |
savle Collin: tady je nějaká fotka. Ubytování jsme měli u moře. Do kaňonu byl jen výlet.

20.06.2013, 18:58 |
savle

20.06.2013, 18:59 |
savle

20.06.2013, 18:59 |
savle
Vypadá to tam pěkně.. Na kolik ubytko vyšlo? cca?

21.06.2013, 12:24 |
MiniMike | Upraveno: 2013-06-21 12:24:52
tak ve Verdonu jsem byl, ale tedy ten most sem nevidel :-))) asi jsem to jel z druhy strany... ale ten taky mohu jen doporucit ;-)
Sau: F1 je potvora :-D - 16.6. jsem od Nordschleife přijel domů (a už v půlce cesty jsem se chtěl otočit a jet zpátky :-D)
Patryck: Francie taky stojí za to, v německu rozhodně doporučím Trier (moc hezký historický centrum), Koblenz, Cochem (an der Mosel), ocitnete-li se u Ringu, tak zřícenina Nürburg není špatná :-)