Navštíveno 1885x

Je tohle dobra volba, nebo nejaka lepsi?
[ Link ]
Se zrcadlovkou zacinam, takze nepotrebuju nejaky hitech delo.

26.05.2013, 21:28 |
Kamil S Nikonem chybu neuděláš.

26.05.2013, 21:32 |
DaveX Hodně dobrá volba, nebál bych se.

26.05.2013, 21:39 |
choze dojdi do krámu a vyzkoušej si ovládání, nemusí ti sednout.
Ovládání se naučí, hlavní + je ten objektiv, který je vynikající.
Čapni ho do ruky, jestli ti sedi. Me treba nikon padnul paradne, canon naopak vubec
Ja se naopak Nikonu (D90) po roce a něco zbavoval a šel jsem do Canonu. Spíš ale proto, že mě naštvalo zastoupení Nikonu...
camron: v čem Tě štvalo zastoupení? Vždyť první roky servis snad nepotřebuješ, ne?

27.05.2013, 09:12 |
Kapka (M)
Martine ono je to jedno..jeslti Canon nebo Nikon..a jestli je to zrcadlovka za 10 nebo za 50..95proc fotky dělají ruce a oko fotografa :-)

27.05.2013, 09:25 |
Libor Zdar, taky začínám se zrcadlovkou a před 2 měsíci jsem si pořídil o něco držší D5100 + 18-105 a naprostá spokojenost. Objektiv je super.
Já si vybíral starší. Původně jsem chtěl D80/90, ale nepadla mi vůbec do ruky, nakonec jsem skončil u Canonu 450 D - přecházel jsem z Olympusu, překvapilo mě, že ten Canon má hodně podobný ovládání.
Chce to určitě vyzkoušet, jak ti to bude sedět v ruce. Myslel jsem, že je to prkotina,ale asi není...
Ja mam uz asi 5let D5000, dokoupil jsem blesk, k setovymu objektivu jeden kratkej, pevnej a svetelnej a vyhovuje. Obcas posilhavam po vyssi rade, ale pro me asi bez vyznamu. Prtz jak uz tu padlo, je to o rukach a objektivech, jestli se tim nechces zivit, staci i zakladni rady zrcadlovek
Tak ono kdyz nebudu brat FF, tak se da obecne rict, ze novejsi model nizsi rady bude delat "hezci" fotky nez starsi model vyssi rady (snimac, procesor,...). Tam je to hlavne o velikosti a ovladani tech vyssich rad.
Uz to bylo receno milionkrat, ale pokud je to zacatek a nejsi zatizeny nejakyma zvykama na ovladani, tka drapnout oboji do ruky a co bude sedet vic, to koupit. Nikon ma vyhodu v lepsim zakladnim objektivu urcite, ale pokud bys mel furt nadavat, ze se ti to neajk blbe drzi, tak to pak takova vyhoda zas neni...ale zvyknout se da na vse :D
Diky zajdu na nejakej show room ozkouset ;-) diky
Tak koupen Nikon z odkazu :) Díky všem za postřehy
3200 urcite naprosto v klidu a ten objektiv stale mam a jeho rozsah je naprosto dostacujici, delsi nez 105 jsem nikdy nepotreboval. Jediny duvod proc bych z moji D3100 sel vys je rychle synchro na blesk, lepsi ISO a vyklapeci displej. Jinak pro zacatecnika co nebude fotit nejaky portrety na slunku a nebo fotit neco uplne u zeme ci ve tme s malo svetelnym objektivem je to naprosto uplne v pohode fotak.
super volba, takhle jsme všichni začínali,
a teď si teprve připrav děngi :-)

29.05.2013, 21:25 |
mr.brain | Upraveno: 2013-05-29 21:25:45
Volba dobrá, i když bych trochu zauvažoval nad D5100... Má čip stejný jako D7100, i když už je to starší model a nahradila jí loni D5200. Každopádně do začátku s tímhle chybu neuděláš, nakonec zjistíš, že Ti to stejně bude stačit :)
A jestli do toho zahučíš, tak to bude za skla pěkně lítat :)
edit: aha, už koupeno :) tak dobré světlo taky Nikonisto :)

29.05.2013, 22:10 |
JR Me uz asi 5 let dobre slouzi D40 a posledni rok uz jen lezi na stole.
Když už tu téma je, jak jsou na tom fotáky od Fujifilm?