Navštíveno 2534x

Pomoc přátelé :o(
Můj Outlook Express na Windows XP mě pěkně děsí a doufám, že to není nevratný krok.
Zase se mi při zavření OE dnes spustila automatická (ZAS*ANÁ) komprimace pošty (mám tam poštu od roku 2008) a normálně dám vždy storno a je to v klidu - teď ale ne. Zapnul jsem si Mozillu a něco chtěl dělat a všiml jsem si, že to dole na liště běší - tak kliknu pravým + ukončit a zmizelo to...
S tím ale zmizely i všechny maily za poslední rok a půl :o( je toto kua vůbec možné? Poslední přijatý mail mám z 24.10.2011
Dá se to něde dohledat? Nic jsem nemazal totiž... Děkuji všem za info a pokud to jde, kde to najdu? Děkuji moc!!!

Našel jsem leda soubor Doručená Pošta.dbx, ale nevím co s ním - přes Outlook nejde otevřít (nevím jak) nejde to ani importovat z tama... mě by mrdlo z toho, fakt :o(
2 RedBaron:
žádny soubor .pst mi to nenašlo :o( dal jsem i hledat *.pst a nic :o(

22.05.2013, 22:34 |
DaveF OE to má uložený v *.dbx souborech, častej problém, googlem toho najdeš spoustu, taky jsem to řešil, ale už si to bohužel nepamatuju
No já našel DBX soubor, ale je v něm jen pošta do 24.10.2011
Kam se kua poděl ten zbytek??? :o( to mi hlava nebere... zas*aná AUTOMATICKÁ KOMPRIMACE!!!
Fakt nevím, co teď :o(

22.05.2013, 23:48 |
Tony (M)
jake vsechny soubory mas v te slozce kde mas dorucena posta.dbx?
pokud by tam byla ja nevim treba dorucena posta(1).dbx nebo neco takoveho podobneho, tak si vsechny ty soubory z te slozky nekam pro jistotu zalohuj. Otevri OE a vytvor tam nejakou slozku napr "Zaloha", do ni zkopiruj nejaky mail (aby proste ta slozka nebyla prazdna). V adresari se ti objevi soubor "Zaloha.dbx". Ze zalohy slozky nahrad souborem "Dorucena posta(1).dbx" soubor "Zaloha.dbx"
Otevri OE a melo by to tam byt.
Pokud ne tak jedine zkusit hledat na googlu.
RedBaron: *.pst je pro Microsoft Outlook.
2 Tony:
Mám tam:
Doručená pošta.dbx = 497MB
Folders.dbx = 72,9kb
Koncepty.dbx = 136kb
Místní složky.dbx = 10,7kb
Odeslaná pošta.dbx = 1,78GB
Odstraněná pošta.dbx = 321kb
Offline.dbx = 9,42kb
Pop3uidl.dbx = 9,18kb
Pošta k odeslání.dbx = 58,7kb
No a v tom souboru Přijatá pošta.dbx je jen pošta od r. 2008 do roku 2011 :o(
V odeslané je pošta všechna.
V ostatních je prd prd nic - viz velikosti těch souborů.
Prostě ty maily zmizely a jsou zmizelé a to mě dost štve, protože se to přece nemůže jen tak vypařit! :o( dopr...
Hmmm tak to vypadá, že je to nenávratně v prd...
[ Link ] :o( dopr...

23.05.2013, 08:06 |
sotek Pokud proběhla komprimace, je to bych řekl v pr...
Pokud ne, dá se to vytáhnout. Používám "Repair Tool for Outlook Express".
Thullo: Vypadá to, že jsi narazil na 2GB max. velikost pošty v Expressu a tomu už nezbylo nic jiného než začít "ořezávat".
Jup, express má limit, jak si ho neuhlídáš, seš nahranej.
2 sotek:
Jak píšu - soubor přijatá pošta obsahuje jen maily od 2008 do 2011 a má celkem 497MB (když se to komprimovalo, tak musel mít asi ty 2GB) ale komprimovalo se to už milionkrát - vždy jsem dal zrušit a byl klid - stejně to nikdy nedojelo do konce, neb to napsalo Eror že soubor používá nějaký program a konec - nikdy ale nic nezmizelo, až teď.
No nic, kašlu na to - už je to v prd... (zkoušel jsem různé SW se stejným výsledkem) takže mám v poště aspoň pořádek - smažu tam i ten zbytek a budu pamatovat na zálohu no a nebudu ukládak krávoviny :o) i když kolikrát se to hodilo, když jsem něco hledal...
2 Harryp:
Ale tak logické snad je ořezávat odeslanou poštu, koš, nebo přijaté maily ale od nejstarších, ne? :o) toto je na pos*ání :o)
2 Milhauzz:
Už to tak bude :o(

23.05.2013, 10:29 |
sotek A .bak soubor tam není? Dělá se vždy a skoro nikdy se nemaže. Bud bude u dbx souborů nebo někdy se přesune do koše.
Thullo: To se právě stane, když se ta komprimace nedokončí jak má nebo se poškodí atp.
[ Link ]
2 sotek:
Kdepak, nic takového. Už to neřeším, je to kompletně v prd...
2 Harryp:
Njn, jak říkám, do teď mě to ani ve snu nenapadlo. Nejraději bych to komprimování vypnul, ale to asi nejde... co už, jak jsem psal, aspoň bude pořádek v mailech no :o) už to prdím - nejsou, tak nejsou ;o)
A na serveru se ti to neukládá ? No jo, je čas vylézt z jeskyně a začít používat Win7 a MS Office :-)
Microsoft Office Outlook má dvě exíčka na opravu
scanpst.exe a scanost.exe, používám skoro denně ve firmě
mrkni zda OE nemá něco podobného na opravu db
2 Docthor:
UGH WTF ghu ghua ugaratnaaa :o) mamrde, ty si kup pořádnou diagnostiku a zahoď ten aušus z Tesca, co jsi koupil ve výprodejí zeleniny, kterou tam nasekal potravinový inspektor :o)
2 Crimson:
Hele kámo, už jsem to pustil z hlavy a je mi lépe - nemám maily, ale žiju :o) takže jsem se nasral, smazal i ten zbytek a jebat :o) je to v čudu a já už mohu zase vyjít ven, na sluníčko a kochat se krásou světa :o)
Takže jak jsem psal - pomoc tady žádná není (ten zálohový soubor ty maily prostě neobsahuje - tedy přesnějí neobsahoval, teď už je promazaný komplet) stejně to byl jen bordel a kdo chce, napíše mi ten mail znova :o)