Navštíveno 7304x

Vybírám vapku, jelikož mám veškerou techniku od Kärchera, tak bych u této značky chtěl zůstat.
vybírám mezi
[ Link ] a
[ Link ] k tomu pěnovací trysku
[ Link ] Celkem se mi líbí systém mytí auta aktivní pěnou, ale nevím jak moc to umí umýt, máte zkušenosti? youtube je plné videi,ale tam neni nic videt, většínou na čisté auto nagrcají pěnu a opláchnou...
Nechci zbytečně vyhodit peníze za něco, co nebude fungovat dle mých představ.
Díky

22.05.2013, 13:49 |
Harryp | Upraveno: 2013-05-22 13:50:25
Würth doporučuje na "ruční" mytí jejich přípravky (u jiných to bude asi podobné), vysokotlakový čistič s tlakem 10-16 MPa (více prý už může poškodit lak). Asi bych se koukal spíše po něčem takovém
[ Link ]

22.05.2013, 14:12 |
AR Tak jen k tomu pěnovači, tady na foru je toho hodně a tuším tappik ten karcher pěnovač dost odsuzoval že to nefunguje a díky němu má několik členů pěnovač HD Lance (k dostání na ebay či detailing shopu) který prý maká hodně dobře. Jen si pod tím nesmíš představit že přistavíš auto obalené blátem a pěnovač ti to zázračně umyje do lesku ;)

22.05.2013, 17:50 |
gizmi AR: nejen Tappik, ja ho mel taky a zase na druhou stranu nadavat jsem nemohl. Proste adekvatni k cene. S Karcher chemii to fungovalo vcelku dobre, ale srovnat to s tim profi to zkratka nejde. Rozhodne doporucuji nekupovat a priplatit si za profi - kovovou.
ok, po konzultaci s clovekem, ktery se cistenim zivi, jsem trysku a aktivni pěnu zavrhnul. Co ty vapky? co by jste brali?
pořid si nějakou vyšší řadu, K5 atd. Velký rozdíl v dílech plast/kov

23.05.2013, 10:37 |
gizmi Ja si koupil v akci Karchera, mam ho 3. rokem a pokud vydrzi jeste 1-2 roky, tak ho povazuji za zaplaceny. Hodne lidi doporucuje Nilfisk treba a kamarad ma vyzkousenou i tu z Lidla a kupodivu tahne asi jako jedna z nejlepsich. Je to asi na tobe, ja sahl po Karcheru z duvodu duvery ve znacku.
x pujcuji tepovac Karcher (7 let doma, 2x mnou rozebran a cisten, menil jsem pouze veskere sroubky za nerez, nova kolecka a filtr, jinak bezi 1A)
x v garazi mam 15 let starej Karcher na pytliky (nikdy zadna porucha, tahne lepe nez vetsina novych a v te dobe to byl docela exot a to nejen silou, ale i funkci ohrevu po vysavani, kdy spali bakterie uvnitr)
x na doma mam prumysloveho Karchera (3 roky stari, absolutne bez problemu)
x zminena wapka (obcas v ni zarachta, ale taha porad stejne a uz jsem si na to i zvyknul :o) )
takze asi tak :) Jinak jak pise cezetko, chce to koupit drazsi model, u wapky jsem to jako u jedineho stroje neudelal a asi tak dlouho nevydrzi. Akci je vsude mraky, chce to jen nastudovat modelove rady a hlidat si je.. ;)
gizmi: Celkem souhlasím, problém je, že dnešní modely už na tom nejsou stejně jaké zkušenosti máš ty.
Nilfisk Wap je v pohodě, ale platí u něj to stejné co u Karcheru - vybírat ve vyšších modelových řadách! Vyšší tlak, lepší materiály (zejména píst je kovový nebo keramický - je to znát i na váze stroje), ve vyšších řadách také příslušenství (např. já jsem spokojen s navíjením té tlakové hadice a bez toho bych wapku už nechtěl :-) )
Je to vícemene pro domaci pouziti, proto jsem do ni nechtel investovat velke penize. nakonec jsem vybral model
[ Link ] s vodou chlazenym motorem. prikoupil jsem penovac, tak uvidim jak bude pracovat. na vyzouseni jsem vzal penovac od karcheru za cca 300bez dane, uvidime jak se to bude chovat. penovac chci jen na naneseni obyc samponu na auto, aktivni penu neresim. nanesu tim jen sampon na auto, umyju houbou a oplachnu.