Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Stavíš, stavím stavíme - ani nevím kolik.

o Navštíveno 2639x o
o 20.05.2013, 20:35 | C...arlos
Ahoj,

v současné době řeším vjezd před dům. Teď ho máme udělaný trochu na hulváta - písek, hlína, kamínky a hned jak zaprší je bahno, navíc v zimě odhrnujeme kamení, atd.

Chci celý vjezd vybagrovat a udělat nový a teď řeším co tam dát. Napadla mě klasika zámkovka a nebo zatravňovací (vegetační) tvárnice. Chtěl bych se vás touto cestou zeptat na váš názor a jak byste to řešili vy. Plocha, kterou chci zpevnit je cca 55 m2.

Foto přikládám nekvalitní,ale pro představu stačí. Je to vjezd plus ještě po levé straně bude zpevněný obdelník o rozměrech cca 8 x 3,5 m.

Díky za rady.

foto k příspěvku  od C...arlos

o 20.05.2013, 20:48 | Spirit
taky budu řešit a co tak koukám tak ta zámkovka je taková divná hnusnej beton:)
Ja to mam ted jak ty vybagruju,srovnám dám geošku zatravnováky a nechám trávník.
Cenove to vyjde levnějc, ale zase budeš sekat!
o 20.05.2013, 20:53 | C...arlos
No právě, mě se nelíbí, že když dám zámkovku, tak to bude samý beton a to se mi nelíbí. Sekat trávu to mi nevadí, spíš potřebuju vyřešit to, že ten vjezd je trochu ve sklonu. Bydlíme v kopci a mám strach, aby to voda nevyplavovala.
o 20.05.2013, 21:30 | deda
řešil jsem něco podobného. Betonové zatravnováky mají to nevýhodu,že v nich špatně roste tráva. V lete se ten beton rozpali a vysusuje zem tudiz trava je špatna. U plasťáků se zase stává že, zase když namoknou tak pěkně kloužou...
o 20.05.2013, 21:43 | C...arlos
Co kdyby se ten zatravňovák něčím vysypal? ale to zase nepředejdu tomu, že to voda vyplaví.

Někde jsem četl, že ty zatravňováky mají i tu nevýhodu, že se na nich špatně chodí (dětem a ženským s podpatky). Ale zase když jsou někde u marketu tak to zas tak špatný není.
o 20.05.2013, 21:51 | Lubak
Ja to resil plastovejma zatravnovakama a do nich kacirek,prave proto aby to bylo pochozi dobre
o 20.05.2013, 22:17 | C...arlos
Ještě bych se rád zeptal jakou výšku těch zatravňovaček? třeba CS beton má 80 a 100 mm. Řeší se tam u toho, třeba to jestli se tam bude jen chodit a nebo jezdit? My to máme tak, že budeme jezdit autem i traktorem.
o 20.05.2013, 22:23 | deda
ja tam placnul 8 zamkovku a uneslo to i matese s 10tunama sterku..ale ja udelal poradne podlozi ...to je zaklad u vsech systemu..
o 20.05.2013, 22:24 | deda
a pokud budeš dávat tu betonovou tak co jsem koukal tak nejlevněji ji maji v OBI.
o 21.05.2013, 11:29 | TUNER
super fotka ))
o 21.05.2013, 11:56 | mrazik
Zamkovou dlazbu v barve podzimniho listi nebo tak nejak to nazyvaj. Vypada to pekne a neni to ten sedy beton.
BTW ja mam ten hnusny sedivy beton :-)
Na odstavnem stani mam zatravnovaky vysypane kamenim. Problem je, ze jak tam najedu autem, podsouvaji se kaminky pod ten zatravnovak a ty vyjizdeji smerem nahoru. Jednou za rok je musim srovnat.
o 21.05.2013, 12:03 | C...arlos
Tuner: fotka na nic, měla být jen ilustrační. Vyfotím dnes lépe:-)
o 22.05.2013, 20:47 | wwollff
Na dvoře máme betonový zatravňováky zasypané kačírkem a aby voda nevyplavovala mezery, tak vrchní navážka je hrubý říční štěrk. Ale bacha na sílu tvárnic = nekupovat slabou, protože neudrží těžší auta. v marketech mají i 6 cm tloušťku za luxusní peníze, ale to vydrží tak max malý lehký auto. Máme 8 cm sílu a udrželo to několikrát Transity naložený topenářským vybavením. Trávu bych tam sám osobně nedával, z vlastní zkušenosti se to blbě seká. Je to jen můj poznatek :-)
o 22.05.2013, 20:54 | wwollff
Ještě jedna věc, pokud máš v okolí holuby, hrdličky a podobné ptactvo, rozhrabujou ten štěrk a dělá to bordel.
Každou chvíli to zametám zpátky do čtverečků. Chce to opravdu hrubý oblázky navrch - líp se po tom i chodí :-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3421 sekund.