Navštíveno 2639x

Ahoj,
v současné době řeším vjezd před dům. Teď ho máme udělaný trochu na hulváta - písek, hlína, kamínky a hned jak zaprší je bahno, navíc v zimě odhrnujeme kamení, atd.
Chci celý vjezd vybagrovat a udělat nový a teď řeším co tam dát. Napadla mě klasika zámkovka a nebo zatravňovací (vegetační) tvárnice. Chtěl bych se vás touto cestou zeptat na váš názor a jak byste to řešili vy. Plocha, kterou chci zpevnit je cca 55 m2.
Foto přikládám nekvalitní,ale pro představu stačí. Je to vjezd plus ještě po levé straně bude zpevněný obdelník o rozměrech cca 8 x 3,5 m.
Díky za rady.

taky budu řešit a co tak koukám tak ta zámkovka je taková divná hnusnej beton:)
Ja to mam ted jak ty vybagruju,srovnám dám geošku zatravnováky a nechám trávník.
Cenove to vyjde levnějc, ale zase budeš sekat!
No právě, mě se nelíbí, že když dám zámkovku, tak to bude samý beton a to se mi nelíbí. Sekat trávu to mi nevadí, spíš potřebuju vyřešit to, že ten vjezd je trochu ve sklonu. Bydlíme v kopci a mám strach, aby to voda nevyplavovala.

20.05.2013, 21:30 |
deda řešil jsem něco podobného. Betonové zatravnováky mají to nevýhodu,že v nich špatně roste tráva. V lete se ten beton rozpali a vysusuje zem tudiz trava je špatna. U plasťáků se zase stává že, zase když namoknou tak pěkně kloužou...
Co kdyby se ten zatravňovák něčím vysypal? ale to zase nepředejdu tomu, že to voda vyplaví.
Někde jsem četl, že ty zatravňováky mají i tu nevýhodu, že se na nich špatně chodí (dětem a ženským s podpatky). Ale zase když jsou někde u marketu tak to zas tak špatný není.

20.05.2013, 21:51 |
Lubak Ja to resil plastovejma zatravnovakama a do nich kacirek,prave proto aby to bylo pochozi dobre
Ještě bych se rád zeptal jakou výšku těch zatravňovaček? třeba CS beton má 80 a 100 mm. Řeší se tam u toho, třeba to jestli se tam bude jen chodit a nebo jezdit? My to máme tak, že budeme jezdit autem i traktorem.

20.05.2013, 22:23 |
deda ja tam placnul 8 zamkovku a uneslo to i matese s 10tunama sterku..ale ja udelal poradne podlozi ...to je zaklad u vsech systemu..

20.05.2013, 22:24 |
deda a pokud budeš dávat tu betonovou tak co jsem koukal tak nejlevněji ji maji v OBI.

21.05.2013, 11:29 |
TUNER super fotka ))
Zamkovou dlazbu v barve podzimniho listi nebo tak nejak to nazyvaj. Vypada to pekne a neni to ten sedy beton.
BTW ja mam ten hnusny sedivy beton :-)
Na odstavnem stani mam zatravnovaky vysypane kamenim. Problem je, ze jak tam najedu autem, podsouvaji se kaminky pod ten zatravnovak a ty vyjizdeji smerem nahoru. Jednou za rok je musim srovnat.
Tuner: fotka na nic, měla být jen ilustrační. Vyfotím dnes lépe:-)
Na dvoře máme betonový zatravňováky zasypané kačírkem a aby voda nevyplavovala mezery, tak vrchní navážka je hrubý říční štěrk. Ale bacha na sílu tvárnic = nekupovat slabou, protože neudrží těžší auta. v marketech mají i 6 cm tloušťku za luxusní peníze, ale to vydrží tak max malý lehký auto. Máme 8 cm sílu a udrželo to několikrát Transity naložený topenářským vybavením. Trávu bych tam sám osobně nedával, z vlastní zkušenosti se to blbě seká. Je to jen můj poznatek :-)
Ještě jedna věc, pokud máš v okolí holuby, hrdličky a podobné ptactvo, rozhrabujou ten štěrk a dělá to bordel.
Každou chvíli to zametám zpátky do čtverečků. Chce to opravdu hrubý oblázky navrch - líp se po tom i chodí :-)