Navštíveno 1473x

16.05.2013, 14:29 |
Losky Ahoj, od někoho mi pořád chodí maily s různýma narážkama atd, dá se nějak zjistit, kdo to odeslal? V mailu mi vždy přijde vždy nějaký nesmysl (odesílatel).
Díky
Nevim kde mas email, ale treba na seznam.cz kdyz otevres email, a zascrollujes uplne dolu kde je okynko pro rychlou odpoved tak pod nim jsou dve tlacitka, "vytisknout zpravu" a "dalsi" . Kliknes na to "dalsi" a das "zobrazit hlavičku". Otevre se ti okno a hned na prvnim radku mas IP adresu toho kdo to odeslal.
Pokud mas schranku nekde jinde, tak staci hledat, nekde tam to zobrazeni hlavicky taky bude.

16.05.2013, 18:55 |
Losky to ano, ale mě to treba přijde z p@p.p a podobné nesmysly

16.05.2013, 19:28 |
AR ale tu IP adresu tam musíš mít tak jako tak. Její zjištění je podle toho jakého používaš klienta.

16.05.2013, 20:10 |
Losky a podle IP získám adresu mailů?

16.05.2013, 20:50 |
AR tak podle IP získáš lokalitu odkud je pokud se nekryl přes nějakou proxy apod.

17.05.2013, 06:41 |
Losky já mu chtěl jen odepsat

17.05.2013, 08:54 |
AR aha, tak to máš na 99% smůlu protože ta adresa může být klidně neexistující.
chodí ti to do exchange nebo někam na webový maily ? každopádně ve všech případech můžeš dopátrat v detailech toho mailu pravýho odesílatele, bude to posílat buď z unixu s fake hlavičkou nebo z nějakýho softu co jen mění hlavičky mailu.... každopádně v obou případech je tam vždy schovaná pravá adresa odkud to odešlo jinak to nelze udělat ;-) každopádně i ta adresa z který by to šlo může bejt totálně nesmyslná aneb byl by debil kdyby to posílal pod nějakou svojí jméno.příjmení@cosi.kdesi ..... stejně tak IP tam pokud je to nějakej "profík" co to umí odeslat se změněnou hlavičkou z unixu což je jednoduší než se rejpat v nose tak se může schovat za nějakou proxy a seš zase v řiti :)