Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Rada s plotem

o Navštíveno 1806x o
o 13.05.2013, 20:14 | Žigi
Vím, že tu je spousta zkušených stavařů, mám dotaz na legislativu ohledně plotu mezi dvěma pozemky. Situace: dva domky, parcely mírně ze svahu, sousedi si dorovnali terén, tím mi všechna voda od nich frčí pod barák. Chci udělat podezdívku,a na ní plot. A protože mají barák o hodně výš než já, tak plánuju celkovou výšku cca 180 cm ( plot 150 + 30 podezdívka). Postavím to celý na svojí straně pozemku. Chci se zeptat jak je to legislativně,mám na to nárok ? Nemůžu to nikde konkrétně najít:( Bohužel ta správná situace,že se na tom oboje dohodneme nefunguje a nejde. Nedohodneme se, představu má každý jinou,a já se cítím v právu, protože to jejich dorovnání pozemku v projektu nikdy neměli. Zajímalo by mě, pokud to takhle postavím, na svojí straně pozemku, jestli je to v pořádku,a můžu si stavět "co chci", nebo to tak nelze,když s tím oni nebudou souhlasit.....moc díky za názor.

o 13.05.2013, 20:24 | Freerider
No, teoreticky si muzes postavit, co chces, pokud stavebni urad schvali. Muze to podlehat take nejake mistni regulative - tzn. Kuprikladu CHKO nepovoli vyssi plot nez treba 150 cm.
o 13.05.2013, 20:32 | Freerider
Vrtalo mi to hlavou, tak jsem jeste zavolal kamaradovi stavari.
Takze po novele stavebniho zakona staci uzemni souhlas- mistne prislusny stavebni technik a nebo stavebni urad. Neni potreba stavebni rizeni, tudiz netreba souhlas sousedu. Jinymi slovy receno, pokud bude rozumny stavebni technik, muzou ti sousedi akorat tak zavidet.
o 13.05.2013, 20:33 | Luke_288 | Upraveno: 2013-05-13 20:42:34
Běž na stavební úřad. Tady ti může kdokoliv poradit cokoliv, nezname mistni regulativy, skutecnej stav, rekni tam i ty tereni upravy a vodu pod barakem a budes vedet hned.
Edit: letos jsme plot povolovali klasicky uzemkem a stavebkem. Staci, abys tim plotem jakkoliv ovlivnil jejich pozemek a je problem- stin apod
Proto rikam, bez si to radsi pozjistovat na urad
o 13.05.2013, 20:36 | Freerider
Luke: ja to chtel tak nejak napsat. Ono stejne tam musi jit. Mistni regulativa muze podminky upravit, proto k tomu je to uzemko...
o 13.05.2013, 20:38 | Žigi
Díky pánové ! Ono je prostě problém,že sousedi budou dělat problémy. Nijak by jim tam plot nevadil,ale prostě s některýma lidma je to složitější.
To,že podle nového zákona stačí uzemní souhlas jsem našel, jenže příloha k žádosti uzemního souhlasu je i podpisy sousedů a jejich souhlas se stavbou :) A to je ten nekonečný boj :(
Není to ani chko, ani nic kde by byl problém s obyčejným plotem se dvěma řádkama ztracenýho bednění, jen ty podpisy no :)
Takže půjdu na uřad, tam se prásknu že to chci postavit, a buď poradí,nebo budou chtít podpisy, a já to mezitím postavím, a pak budu v loji :)
o 13.05.2013, 20:42 | Freerider
No zeptej se na to, co je v uzemnim rozhodnuti. Protoze pokud tam jsou baraky, je mozne, ze to udelali komplet. Tohle je na kazdym stavebnim uradu jine. Pokud je soucasti uzemniho rozhodnuti stavba domku s prislusenstvim, nebudou je delat znovu a muzes to postavit. Ja mam treba zrovna v tomto stesti. Plot muzu postavit a nepotrebuju k tomu zadnej sousedskej podpis. Tak treba budes mit kliku...
o 13.05.2013, 20:45 | Žigi
Vše jsou to novostavby,nová ulice. V projektu na celej barák, kterej mám samozřejmě v pořádku s povolením, mám i že k domu budou příslušenství, jako například oplocení , zpevněné plochy, atd..... takhle skoro doslovně. Ale nikde tam není specificky,že plot bude dva řádky ztracenýho a pletivo. Takže si myslím, že to mi nebude stačit jako "mít to z krku a povolený". Ale moc díky, co nejdřív zaběhnu na uřad, protože se sousedama dohoda není. Už ted mají zahrádku na krásu a bez plotu, i když mají psa co mi tu chčije kde se mu chce:) Jo to jsou ty satelity a stavění na vesnicích :)
o 13.05.2013, 20:45 | Freerider
Je teda fakt, ze my se se sousedem pri podpisu na barak hrozne ozrali. Nikdy predtim jsme se nevideli, ale musim zaklepat, dneska bydlime, poradame na stridacku vecirky a mezi pozemkama mame naplanovany branky :-D
o 13.05.2013, 20:49 | Freerider
No pokud to mas v projektu, podle myho nazoru mas vyhrano. Zeptej se na stavebnim uradu.
o 13.05.2013, 20:51 | Freerider
A jeste. Stavebni zakon neurcuje vysku plotu. Pokud neni mistni regulativa, neni to nijak omezeno. Je to opravdu dost liberalni :-)
o 13.05.2013, 20:52 | Luke_288
Na uzemni souhlas potrebujes veskery nalezitosti jako k uzemnimu rozhodnuti, jen tim jak je to souhlas tak to nenabyva 30dni pravni moc, nevisi na desce apod. Souhlas souseda potrebujes tak jako tak. Pokud mas soucasti uzemka a stavebka i oploceni, tak to stejne nic neresi, prtz dum uz bude nejakej cas zkolaudovanej a tuhle zed jsi v puvodnim projektu urcite nemel.
Pokud ano, tak by nesmelo ubehnout od stavebniho povoleni 2roky a z kolaudace byt plot vyjmut. Pak bys ho moh dostavet, ale to je spekulace ktera neni realna.
Na drhou stranu situace neni takova, ze by si soused jen tak rekl, zd nesouhlasi a ty mas smulu. Musi uvest duvod proc nesouhlasi a relevanci duvodu posuzuje stavebni urad. Taky ten nesouhlas muzou smest ze stolu (pokud soused nechlasta s sefem uradu).
Neni to o tom se jit naprasit, proste podat zadost. Nesmis nijak znehodnotit pozemek souseda coz si ale myslim, ze zrovna soused znehodnotil ten tvuj, prtz ti tam jde vic vody.
Neboj se toho
o 13.05.2013, 20:55 | Luke_288
V tomhle ohledu je podstatny co mas v kolaudacim souhlasu, jako jestli je povoleny uzivani objektu i s tim prislusenstvim (dam ruku do ohne, ze to tam mas, vzdycky se opisuje komplet vse, pokud to je postaveny), pak je to smula.
o 13.05.2013, 20:56 | Žigi
No paráda, díky moc, tohle je komplexní odpověď. Já právě pořádně nevěděl jak to je s tím,když nesouhlasí, že mám smůlu. Ten plot bude pěknej, profi udělanej, na mým pozemku, nikomu to nic neudělá, atd...takže to že řeknou že jim vadí, ale nemaj reálnej důvod, tak to je fajn. Díky! Jdu na uřad. Tady se člověk prostě dozví všechno.
o 13.05.2013, 20:59 | Luke_288
Jj. Takhle je to dany stavebnim zakonem. Kazdej ma svy prava. Jediny co te muze prekvapit je, ze ti nepovoli plnej plot, ale treba s plankama, pruhlednej apod, obcas mestsky architekti takhle prudej. Ale to uvidis kolem sebe, jaky maj ploty ostatni.
Pro zajimavost- co je to za lokalitu?
o 13.05.2013, 21:03 | Žigi
Bude to obyč poplastovaný pletivo, takže to bude průhledný. Jen ty dvě bednění dole,ale oni z nich uvidí tak 5 cm, zbytek bude na mým pozemku který oni zvedli nesmyslně proti mě.
Jinak je to obec Rychnovek, okres Náchod. Obyč vesnice nikde:) regule minimální.
o 13.05.2013, 23:15 | BATMAN
Kdyz uz na tom stavebnim urade budes,zeptej se jak je to s tim neschvalenym dorovnanim pozemku.
SÚ ma dnes paky snad na vsechno tak je mozny ze kdyby jsi nakonec opravdu potreboval souhlas souseda,je mozne ze by jsi na nej mel silnou paku ze pokud nepodepise naprasis ho na SÚ a on bude muset dat pozemek do puvodniho stavu.... Je to sice nepravdepodobne,ale mohl by na to slyset.
o 13.05.2013, 23:27 | Luke_288
A to dopadne tak, ze bude zahajeno rizeni o odstraneni stavby (rozumej terenich uprav), on pozada o dodatecny povoleni, ke kterymu potrebuje, jak batman pise, tvuj souhlas, kterej ty podminis vybudovani odvodneni/drenaze jeho srazkovych vod tekouci na tvuj pozemek a znehodnocujic ho a je to vyrizeny.
o 13.05.2013, 23:37 | BATMAN
luke to krasne sepsal,tak jsem to myslel,jen jsem se neumel vyblit.
Takze ho postav pred hotovou vec a upozorni ho na to,ze pokud do toho SÚ vlitne,uz patrne nebude v tvy moci ho zastavit. Ono vlastne uplne staci annonymni udani,kterym se SÚ musi zabyvat a proverit ho.
Pomsta byva sladka.... :-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3104 sekund.