Navštíveno 1663x

Zdarec,
potrebuju nejak efektivne zvukove odizolovat zed mezi dvema byty.
Nejakej chytrolin nechal postavit v bytovce mezi byty 10cm pricku a soused neni moc nadsenej z poslehu moji muziky. Podotykam ze neporadam zadne divoke mejdany a hudbu poustim opravdu v klidu. Ale je to slyset do sousedniho bytu.
Jak co nejjednoduseji a nejlevneji pricku odizolovat? Je mi jasny ze to nepujde uplne, ale aspon trochu snizit zvukovou propustnost.
thanks za jakekoli rady a postrehy
papirova plata od vajicek :D
Neni možný, aby mezibytový stěny byly 10cm příčky. Tam je něco špatně (spis si myslim, ze je tam klasicka stena 30ka a ty ses pristehoval a neznas jak akusticky tyhle bytovky fungujou). Efektivni odhlucneni v podstate neexistuje bez zasahu do nosnych konstrukci.
Ja si nechal udelat na stavajici stenu v loznici rastr na SDK a 2x SDK desku. Pomuze to, ale pokud souseda sere tvoje muzika, tak to moc nehelfne.
Jako Luke. Efektivnost/jednoduchost = 2x modrý SDK + vata.
Zbytek se stejně přenese podlahou/stropem.
Luke_288: Mozne to opravdu je, v Ostrave-Porube to tak ma skoro kazdy cihlovy dum.
Ten kdo to projektoval byl dobry debil, pres tu zed je slyset uplne vsecho.

11.05.2013, 17:08 |
Kamil07 | Upraveno: 2013-05-11 17:11:26
2x

11.05.2013, 21:06 |
Luke_288 | Upraveno: 2013-05-11 21:10:08
A tys je stavel nebo jsi delal nejakou sondu, ze vis, ze to je desitka pricka?
Ono totiz staci neoddelit podlahu od steny a muze to byt klidne i 42ka a uz tak spatna akustika v bytovkach jde uplne do kopru
Pricku jsem nestavel, ale boural, kdyz jsem propojoval dva byty na patre, takze vim co tam je, nebo neni.
Tvl tak to by me zajimalo, kdo za stavebni urad dal na takovej projekt razitko a vydal stavebni povoleni, prtz mezibytovy steny musej splnovat nejakej utlum a to 10ka pricka nesplni. Zvlast kdyz se do ni jeste zasekaj rozvody elektro treba.
Znamej si nechal udelat hlukovej posudek a mereni a s developerem se soudi. Ale sanci na uspech moc nevidim.