Přátelé "Ajťáci",
mám HP 6510b a potřeboval bych na něm upgradovat bios z původního továrního cca rok 2007.
Stránka s ovladači mi nabízí aktuální verzi F.20 z roku 2011, před ní jsou ještě starší verze.
Problém je v tom, že mě to nechce povolit upgrade hned na nejnovější verzi, ale abych tu stávající nejprve upgradoval na verzi F.10 z roku 2008.
Tak a zde je problém. Všechny novější verze mají buď automatického průvodce, nebo hned nabídnou možnost vytvoření bootovacího média, až na tu prokletou verzi F.10. Je to jen adresář se soubory, žádný spustitelný a a já netuším jak toto pro upgrade použít.
Poradil by někdo ?
Díky Petr

07.05.2013, 16:01 |
AR No to budeš mít trošku oříšek. Musíš si udělat bootovací flashku s nějaký MS Dos či FreeDos apod., na tu flashku pak nahrat ten ROMkový soubor s biosem a tool na jeho nahrání. Měly by tam být i pokyny jak se to spustí, takže buď si ještě udělat bat soubor (pokud není v tom zipu) kde napíšeš ten příkaz co máš spustit zřejmě i s nějakými parametry.
A pokud by se ti nedařil udělat boot flash disk, tak si ho udělej z té novější verze ale přehraj tam ten ROMkovy soubor a případně i ten tool co to provede.