Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > potřebuju radu ohledne klimatizace domu

o Navštíveno 1803x o
o 05.05.2013, 10:38 | rebel
Zdravím Rozumi někdo klima je to do mistnosti 40m2 shanim neco levnýho ale něco aby to vydrželo a chladilo.
koukal jsem na coolexpert tato : [ Link ]
a nebo tohle : [ Link ]

nevim co by bylo lepší ? nebo je neco podobnyho do 10 000kč co je osvedčení a něco to vydrží ?

Muže to byt i stim ventilatorem venku nebo i ta mobilní je mi to jedno ale moc tomu nerozumim co je lepší a co není

Díky za radu .

o 05.05.2013, 11:58 | Augi
rebel: dělal jsem klimu a tu mobilní rozhodně nedoporučuju. Má ji taťka doma a je to naprd, že to furt někde zavazí, furt to někam přesouváš. Ta nástěnná je mnohem pohodlnější a efektivitě ani nemluvě. Raději přitlač nějakou kačku a kup pořádnou. Jedna věc je plocha místnosti, ale druhá věc objem vzduchu, nenapsal jsi totiž, zda máš standardní výšku stropu nebo vyšší.
A rozhodně doporučuji mít klimu lehce naddimenzovanou. Já kupoval 12000 BTU do 25m2 a je to fajn, protože vychlazený i vytopený v případě nutnosti je to během chvíle.
o 05.05.2013, 12:01 | rebel
no strop je 2,2 a je to v pudni vestavbě pokoj pro děti na leto na nejaky 3 měsíce v roce

o 05.05.2013, 12:02 | rebel
augi a jakou mas koolik to stalo ? diky
o 05.05.2013, 12:10 | Augi
rebel: Já se většinou řídím radou, že nejsem tak bohatý, abych si mohl dovolit levné věci. Ale kupoval jsem to před 4 lety, LG s pětiletou zárukou za 30k + montáž asi trojku. A nemůžu si to vynachválit. Tichý chod, příjemné ovládání atd atd... Každopádně bych volil ale nějakou "značku".
o 05.05.2013, 12:12 | rebel
jj tak pokud je cooepert na prd tak se kouknu po jine tohle je věc ve ktery se moc nevyznam .proto se ptám a nechám si rad poradit .

Případně co Eta nebo jakou značku co neco vydrží ? díkes
o 05.05.2013, 14:46 | AR
no teď už ale cenovky padly ne? co třeba takováto? s tepelným čerpadlem: [ Link ]
o 05.05.2013, 17:07 | rebel
¨no to jo ceny jsou nizky prave proto sem se na to ptal že by sem neco pořídil ale jak tak koukam tak asi neco nad 10 000 ono do 10 000 to bude asi žrout elektiky a prd kvalita tak ted už jen vybrat neco slušnýho a je to
o 05.05.2013, 20:51 | Augi
AR: Samozřejmě, že padly. Jako u všeho. Proto jsem psal před 4 lety. Daikin rozhodně jako jo :-)

rebel: každopádně chtěl typ "inverter", což výše zmíněnej Daikin je.
o 05.05.2013, 22:25 | macumoto
Tak! Daikin je svetová špica na klímy! Robím s Daikinom 15rokov či mont, alebo servis/oprava. Tá v inzeráte je najlacnejší model od Daikin. Cena je vysoká! Unás ju mám za 450€ a pritom to dovážame od vás ČR, čiže dá sa podľa mňa zohnať i lacnejšie! Prednosťou je 3roky záruka, garantované ND 10rokov. Táto naj. Klíma má inverter kompresor, i keď si spočítaš cenu klímy s inverterom /bez a to že to ide cca 30 dni do roka tak neviem neviem!! Ale to už je jedno lebo obyčajne už také klímy ani niesú, iba činy! Ďalej čo má super Daikin je tichí chod vnútornéj jednotky. jednotky. Pri najnižšej rýchlosti cca 22Db. Tento model FTXN tým že je najlacnejší model tak ho oholili o pár vecí: nemá inverter vonkajší ventilátor tz. Je počuť viac ventilátor ako kompresor, pri umiestnení jednotky niekde pod okno môže rušiť.
Ovládač je ochudobnený o podsvietenie a podstatný sedemdňový časovač. Vnútorná jednotka nemá pohybové čidlo, atď.
Podstatné je že i táto najlacnejšia verzia Daikinu prečúra všetko ostatné!
Nezabudni ešte že pri Mont. Treba vnút. a vonk. jednotku prepojiť CU- potrubím, káblom a odviesť z vnút. jednotky kondenz.
Unás stojí takáto Mont. 200€ + materiál
Na mobilnú klímu zabudni: je to veľké hlavne hlučné!!!! Monštrum!!! Má to problém s kondenzom atď...
Ak budeš potrebovať radu tak sa pýtaj!
o 05.05.2013, 22:35 | macumoto
Inak čo som si všimol pri klímach je to že, tie kvalinnejšie klímy majú chladiaci výkon udávaný v kW a tie čo udávajú v bt sú Číny!! Tak pozor!!
o 05.05.2013, 23:01 | AR
tak ja tu daikin nedaval jako konkrétní kus ke koupi, jen že sem na to narazil a ceny už jsou poměrně dole, samotná volba je na kupujícím a jeho šrajtofli.

macumoto: hele když děláš ty montáže, je to v silách běžného kutila si to nahodit doma sám? Či je vždy potřeba "profika" ?
o 05.05.2013, 23:18 | P.E.T.R
Namontovat si to samozřejmě můžeš sám, ale moc bych to nedoporučoval, musíš si sehnat měděný trubky, šroubení, sadu na montáž šroubení, konzoli na jednotku. A stejně pak potřebuješ někoho, kdo zvakuuje trubky, takže ve výsledku nic moc neušetříš a ještě pokud si to nenecháš namontovat firmou, tak bývá problém se zárukou.

Jinak Daikin určitě doporučuju, kvalitní tiché jednotky, bezproblémové i po několika letech provozu.
o 05.05.2013, 23:21 | macumoto
AR!
Na montáž potrebuješ pertlovačku, je to vec ktorá robí kalichy na medených rúrkach a uťahuje sa to maticami! Potom potrebuješ vákuovačku, my vyučení to zmákneme i bez. Hlavne potrebuješ to medené potrubie/izolované z vnútra leštené!
Tak samodoma
o 05.05.2013, 23:25 | macumoto
P.E.T.R ma predbehol!
o 06.05.2013, 00:01 | AR
tak s určitým nářadím bych i počítal, šlo mě spíš o to, že si to člověk sám nahodí na zeď, zaseká trubky, natahá když tak el, a pak jen borca na revizi a dalšího na naplnění.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3377 sekund.