Navštíveno 1579x

03.05.2013, 14:36 |
Losky Ahoj, doma mám wifi router a rád bych ho pomocí LAN propojil s MMC. Nadále chci, aby router vysílal signál pro NTB a telefony atd. Nevím, co a jak zatím nastavit, jen potřebuju vědět, jestli to poběží a zda třeba disk, který je připojen k MMC může být zároveň použit jako síťový.
Jedná se o tyto dva výrobky:
[ Link ] [ Link ] Děkuju za případnou radu a přeji hezký den...

03.05.2013, 14:55 |
AR a v čem je problém? Vem kabel a pokud máš volný port tak propojit s tím egreat? Záleží jak máš pak nastavenou síť tak podle toho budeš muset nastavit síťové rozhraní pro ten egreat (ruční zadání ip vs automatické přidělení)

03.05.2013, 15:40 |
Losky ok, takže propojím jen kabelem a pak to zkusit něco poladit v nastavení? Zajímalo mě, jestli to je reálné propojit. Dá se pak nějak bezdrátově dostat z ntb do toho mmc (disku)?

03.05.2013, 16:03 |
AR Tak pokud ten disk bude viditelný v síti tak ano. Většinou bude stačit jen propojit a bude fungovat základ, pak možná poladit ten egreat aby byl vidět disk korektně.

03.05.2013, 17:46 |
Losky Díky, jdu se do toho pustit. Ono tam je v té síti u Egreatu ve výběru disků USB, Síť, UPNP a NFS.

03.05.2013, 18:45 |
Losky ještě dotaz, mohu na router - MMC použít křížený LAN kabel?
Losky: skus a uvidíš. Pokud bude na routeru svítit port, je to OK a routeru je to jedno.

03.05.2013, 20:42 |
Losky našel jsem nekřížený, který byl přímo od routeru, připojil jsem router kabelem k MMC, objevil se symbol sítě, dal jsem nastavit automaticky připojení přes kabel, nastavilo to adresy atd a stejně se to na net to MMC nepřipojí ani nikde na ntb se to nehlásí...:( Může to být zabezpečením routeru?

03.05.2013, 20:59 |
AR spíš nastavením toho mmc. podívej se jaká IP se ti tam nastavila a jestli je ze stejného rozsahu jako máš např na noťasu.
co se týče tvojí vnitří sítě, router tam nic blokovat/omezovat nebude. V podstatě veškeré nastavování bude probíhat na tom egreatu.