Navštíveno 2704x

Dnes rano po projizdce mi zacal kovove znit nejspis motor, zkousel jsem ruzne odposlouchavat a je to na strane svodu, jenze je tam i kat, tek nevim.. nejdriv jsem myslel ze je to jen uvolneny plech u vyfuku je to takova podobna rezonance ale vic kovova. Zni to jen na volnobeh, staci pridat trochu otacky treba jen 15OO a zvuk je pryc. Saly by to byt nemeli ne? Ty se projevuji ve vyssich stabilnich otackach, pak me jeste napada cep v pistu, ale to se mi moc nechce verit a dalsi varianta vysypany kat?? Motor je benzinový trilitr sestival.
[ Link ]
má to hydra? pokud ano ,co v tom je za olej?
Hydra to ma, ale ten zvuk jde zespod, vrsek je ticho. Olej jsem menil dnes odpoledne, ale stav je uplne stejny zadna zmena:(

01.05.2013, 18:51 |
Komba mohla by to dělat nějaká kladka,kompresor klima,něco na rozvodech,klidně i setrvák jestli je to dvouhmota.Zkusil bych třeba sundat řemeny příslušenství zda to zmyzne a zkusit vyšlapávat spojku....Zní to trochu i jako kat,na ten zkus pobouchat jestli to bude klepat...
ze předu motoru to nejde. Je to někde v okolí konce bloku. Setrvačnik je právě dvouhmota. Spojku jsem promackaval a žádný rozdíl ve zvuku. Spatnej setrvak poznám jak?
ze předu motoru to nejde. Je to někde v okolí konce bloku. Setrvačnik je právě dvouhmota. Spojku jsem promackaval a žádný rozdíl ve zvuku. Spatnej setrvak poznám jak?

01.05.2013, 20:01 |
pbjun Takhle podobne mi klepal byvaly motor ve focusu (1,6) nasledne rozborka a byla modra klika a vydrene saly... Ale zacal bych vymena oleje + filtru za spravny, pak kontrola zda neni zadrene nejake hydro a pak spodek.
Sleduj spotrebu, kľudne by to mohol byť ten kat.
měl jsem 205 1,9 GTi
nejmenovaný servis v mimoni - to je klika, šály a všechno možný... chtěli si vydělat, ale po udělání motoru by na nic nepřišli.
bylo to ložisko v alternátoru.

01.05.2013, 21:40 |
Gegt | Upraveno: 2013-05-01 21:42:57
Suzuki Swift 1.3 GTi - Uplne stejny zvuk mi delalo ozubeny kolo jak je na nem rozvodovy remen (tusim kladka na vacce). Bylo povoleny a kvrdlalo se. Koukni zda nema vuli. Nejmenovany servis na Proseku mi rekl, ze motor je na odpis :D stacilo sundat dekl a utahnout matku
další věc
vloni na A6 C4 2,5 TDi R5 dělal jsme na jaře nové rozvody a po půl roce se povolilo rozvodové kolo na vačce, a cvakal píst o ventil. rozléhalo se to po celém motorovém prostoru, sundali jsme vačku, seštelovali a byl klid.
prostě nejprve bych šel po takovýchto věcech...
Změř tlaky na válcích..tím bych začal
Tak po skoro hodinovem patrani na zvedaku v servise, znel verdikt "výfuková soustava" předpoklad jeden kat KO. Víc by vedeli po sundani.